Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Вам не пришло письмо с кодом активации?
Гродненский Форум
23 Октябрь 2025, 08:04:13
Новости, реклама:
   Главная   Новости Гродно Помощь Игры Календарь Войти Регистрация   Меню
Гродненский Форум > Клубы по интересам > Полит-изба
(Модератор: ParanoЯ) > Тема:

Набажэнствы на беларускай мове

Страниц  : 2 3 ... 8 Далее»  Все   Вниз
  Печать  
Автор Тема: Набажэнствы на беларускай мове  (Прочитано 52809 раз)
-LONE_WOLF-
Почетный гродненец

Vivere vitae....

Просмотр профиля WWW
« : 26 Декабрь 2007, 10:42:55 »

Народ, мне тут бабушка моя на раждество када я у неё был расказала что есть какойто закон, по каторому в костёле n-количество служб должно проходить на белорусском языке. Это что за бодяга?  И самое интересное, что в церкви на старо славянском можно, а в костёле на польском не всегда...  :-?
« Последнее редактирование: 27 Декабрь 2007, 02:35:47 от Napoleon_Bonaparte » Записан
litwin
Почетный гродненец

Беларусь перад усім

Просмотр профиля
« Ответ #1 : 26 Декабрь 2007, 12:39:46 »

У касцёле заўсёды павінны праводзіцца набажэнствы на беларускай мове, а не "n-количество"... Дарэчы можа хто ведае, Папа прамаўляе "Урбі эт орбі" па-беларуску, ці не...Непонимающий

P.S. "Пра што пісалі беларускія газэты 25 сьнежня ў розныя гады мінулага.
“Беларуская крыніца” ў 1927 годзе адзначае: “Нам цяпер, як і даўней, праз рэлігію перадусім накідываецца чужая мова. На амбонах нашых стаяць пераважна чужыя нам, або здрадзіўшыя нас людзі і хочуць дзеля мэтаў чужых нам — проціставіцца вялікім імкненьням нашага Народу. Не дапускаючы нашай роднай мовы ў сьвятыні, хочуць спыніць адраджэньне нашага Народу. Яны сяньня абвяшчаюць людзям аб нарадзінах Хрыста, але чыны іх нязгодны з духам Хрыстусовым...”
http://www.svaboda.org/content/Transcript/868893.html

Не пакідайце ж мовы нашай беларускай, каб не ўмёрлі..!! © Ф.Багушэвіч
Paladin
FUCK GMmmm
Губернатор

Просмотр профиля
« Ответ #2 : 26 Декабрь 2007, 12:47:28 »

У касцёле заўсёды павінны праводзіцца набажэнствы на беларускай мове, а не "n-количество"... Дарэчы можа хто ведае, Папа прамаўляе "Урбі эт орбі" па-беларуску, ці не...Непонимающий
А я кажу што не павинны... нават пасля сотни забараняючых законау.
Andrey19888
Гродненец
**

Просмотр профиля WWW Email
« Ответ #3 : 27 Декабрь 2007, 01:19:54 »

А мне на польском языке имшу гораздо приятнее и понятнее!!! слушать чем на беларусском. На Рождество послушал польские коленды переделанные на беларускую мову это просто жуть какая-то(ни складности, ни такта, просто слова) сразу переключил телевизор на польский канал. Да и если сравнить количество людей приходящих в фарный косцел на имшу на беларусском языке и сколько на польском, то, помоему, все сразу становится ясным. Хотя это просто мое ИМХО.

-LONE_WOLF-
Почетный гродненец

Vivere vitae....

Просмотр профиля WWW
« Ответ #4 : 27 Декабрь 2007, 02:35:01 »

я усяго дакладна ня ведаю... сцуки, забираюць родную польскую мову з касцёла! хаць бы дзе адзи яки пакинули уласна польский. ИМХО! ( за него не судите строго)

P.S. "Пра што пісалі беларускія газэты 25 сьнежня ў розныя гады мінулага.  
“Беларуская крыніца” ў 1927 годзе адзначае: “Нам цяпер, як і даўней, праз рэлігію перадусім накідываецца чужая мова. На амбонах нашых стаяць пераважна чужыя нам, або здрадзіўшыя нас людзі і хочуць дзеля мэтаў чужых нам — проціставіцца вялікім імкненьням нашага Народу. Не дапускаючы нашай роднай мовы ў сьвятыні, хочуць спыніць адраджэньне нашага Народу. Яны сяньня абвяшчаюць людзям аб нарадзінах Хрыста, але чыны іх нязгодны з духам Хрыстусовым...”
Отчасти да... Но если подумать то много кастёлов было сделано для тех кто молился в них не на белорусском языке...  (ИМХО строго не судить!)

А мне на польском языке имшу гораздо приятнее и понятнее!!! слушать чем на беларусском. На Рождество послушал польские коленды переделанные на беларускую мову это просто жуть какая-то(ни складности, ни такта, просто слова) сразу переключил телевизор на польский канал. Да и если сравнить количество людей приходящих в фарный косцел на имшу на беларусском языке и сколько на польском, то, помоему, все сразу становится ясным. Хотя это просто мое ИМХО.
Наверх         
А чё реал меньше?  :-?
-LONE_WOLF-
Почетный гродненец

Vivere vitae....

Просмотр профиля WWW
« Ответ #5 : 27 Декабрь 2007, 02:41:28 »

во как!
litwin
Почетный гродненец

Беларусь перад усім

Просмотр профиля
« Ответ #6 : 27 Декабрь 2007, 11:13:31 »

я усяго дакладна ня ведаю... сцуки, забираюць родную польскую мову з касцёла! хаць бы дзе адзи яки пакинули уласна польский. ИМХО! ( за него не судите строго)
Ды калі ласка.. У Гародні можна пакінуць адзін, у Воранаве, Шчучыне напрыклад.. у раёнах з даволі значным польскім насельніцтвам... У ва ўсіх астатніх касцёлах набажэнствы павінны адбывацца па-беларуску.. Подмигивающий

Отчасти да... Но если подумать то много кастёлов было сделано для тех кто молился в них не на белорусском языке...  (ИМХО строго не судить!)
Як кажуць што зроблена, то зроблена... Не знішчаць жа іх зараз..

Paladin
FUCK GMmmm
Губернатор

Просмотр профиля
« Ответ #7 : 27 Декабрь 2007, 11:21:21 »

Ды калі ласка.. У Гародні можна пакінуць адзін, у Воранаве, Шчучыне напрыклад.. у раёнах з даволі значным польскім насельніцтвам... У ва ўсіх астатніх касцёлах набажэнствы павінны адбывацца па-беларуску.. Подмигивающий

Бугага... добры план па запусценню касцелау... 99 адсоткау верникау будуць хадзиць у адзин польскамоуны касцел у Гродне и 1 адсотак у 10 беларускамоуных. Добра што ты не бискуп. Хаця как быу таки бискуп то паехау бы ен адразу на усход пасля скаргау Гарадзенцау.  Подмигивающий
« Последнее редактирование: 27 Декабрь 2007, 11:21:51 от Paladin » Записан
Alconafft
Депутат горсовета

Вотка - это правильное пиво!

Просмотр профиля WWW
« Ответ #8 : 27 Декабрь 2007, 13:48:38 »

И самое интересное, что в церкви на старо славянском можно, а в костёле на польском не всегда...  :-?
Кто тебе такое сказал? То же самое и в Православной церкви...

-LONE_WOLF-
Почетный гродненец

Vivere vitae....

Просмотр профиля WWW
« Ответ #9 : 27 Декабрь 2007, 15:20:22 »

Ды калі ласка.. У Гародні можна пакінуць адзін, у Воранаве, Шчучыне напрыклад.. у раёнах з даволі значным польскім насельніцтвам... У ва ўсіх астатніх касцёлах набажэнствы павінны адбывацца па-беларуску..
дык яны суки не пакидаюць! усих пад адну гребёнку!  Злой у нас в деревне люди каторые этим заправляют хотели даже ксенза польского выгнать за то что незнает белорусского, я конечно понимаюю что должен, но в моей деревке даже житили не все на белорусском говорят... Подмигивающий Грустный
Як кажуць што зроблена, то зроблена... Не знішчаць жа іх зараз..
пральна! и за это надо выпить.... Веселый Смеющийся пусть хотябы по одному чисто польскому оставят, а насчёд астальнова то похЪ. просто для многих полякков заподной беларуси и не только, а вообще поляков на беларуси, польский кастёл - это одна очень важная КРЫНИЦА общения с родной культурой... и самая доступная! не всеж в состоянии съездть в польшу ну и.т.д  а в костёл сходить святое дело! Подмигивающий
Бугага... добры план па запусценню касцелау... 99 адсоткау верникау будуць хадзиць у адзин польскамоуны касцел у Гродне и 1 адсотак у 10 беларускамоуных. Добра што ты не бискуп. Хаця как быу таки бискуп то паехау бы ен адразу на усход пасля скаргау Гарадзенцау.
ну нееззнаю... тут надо думать более основательно. но чем меня беспокоит такая бодяга, я описал немного высше. вот народ, пачему так кастёлы на беларусскую мову переводят, а школы наши нет? может они хотят патом и кастёлы на русский перевести? Смеющийся Смеющийся Смеющийся
Кто тебе такое сказал? То же самое и в Православной церкви...
Я сам православным был крещён! Незнаю как сча но все службы по крайней мере в Гродно и главные рождественские в минске ттож на русском (старославянском) По крайней мере ещё неразу не видел на беларусском службы...
« Последнее редактирование: 27 Декабрь 2007, 15:22:32 от Napoleon_Bonaparte » Записан
Alconafft
Депутат горсовета

Вотка - это правильное пиво!

Просмотр профиля WWW
« Ответ #10 : 27 Декабрь 2007, 16:33:30 »

По крайней мере ещё неразу не видел на беларусском службы...
Милости просим в Коложу! Подмигивающий

Bitzer_SV
Гость
« Ответ #11 : 28 Декабрь 2007, 15:30:38 »

Коложа [smiley=angel.gif]
litwin
Почетный гродненец

Беларусь перад усім

Просмотр профиля
« Ответ #12 : 28 Декабрь 2007, 23:33:32 »

Бугага... добры план па запусценню касцелау... 99 адсоткау верникау будуць хадзиць у адзин польскамоуны касцел у Гродне и 1 адсотак у 10 беларускамоуных. Добра што ты не бискуп. Хаця как быу таки бискуп то паехау бы ен адразу на усход пасля скаргау Гарадзенцау.  Подмигивающий
Гэта ўсё здзяйсняецца не за адзін дзень... Трэба рабіць усё паступова й абгрунтавана..

lenin
Гость
« Ответ #13 : 29 Декабрь 2007, 09:02:55 »

Гэта ўсё здзяйсняецца не за адзін дзень... Трэба рабіць усё паступова й абгрунтавана..

Прауду ен кажа! здзейсницца усе паступова. Спачатку ен адзин будзе летаць па 9 касцелам... для массавасци. потым частка людзей якия ня будуць улазиць у адзин касцел пачне  хадзиць у другия. а там глядзишь!!! и набярэцца адзин адсотак! Подмигивающий Смеющийся

сур'езна кажучы, то ты нейкую рознь сеяш. будучы католикам ты павинен ведаць, что людзям патрэбна аб'ядноувацца, а не раздзяляцца!
litwin
Почетный гродненец

Беларусь перад усім

Просмотр профиля
« Ответ #14 : 29 Декабрь 2007, 18:05:06 »

сур'езна кажучы, то ты нейкую рознь сеяш. будучы католикам ты павинен ведаць, что людзям патрэбна аб'ядноувацца, а не раздзяляцца!
Раскол існуе ўжо даўно.. Па-першае, я не каталік.. Па-другое, ці не думаеце вы, што "рознь" ужо існуе, і існуе з-за таго, што беларусы, складаючы пераважную большасць каталіцкіх вернікаў, карыстаюцца не сваёй мовай пры набажэнствах... Працытую свой адказ №316 у тэме "Каталіцтва - гэта крута": "Тлумачыць гэта павінны не звычайныя "людзі з вуліцы", а ксяндзы, і безумоўна ксяндзы-беларусы... Беларускія вернікі павінны карыстацца беларускай мовай, бо яны беларусы і ў іх ёсць уласная мова, а не польскай, якая прыводзіць да расколу і супярэчнасцей сярод вернікаў, што ў хрысціянстве непрымальна.."

lenin
Гость
« Ответ #15 : 29 Декабрь 2007, 19:02:11 »

Раскол існуе ўжо даўно.. Па-першае, я не каталік.. Па-другое, ці не думаеце вы, што "рознь" ужо існуе, і існуе з-за таго, што беларусы, складаючы пераважную большасць каталіцкіх вернікаў, карыстаюцца не сваёй мовай пры набажэнствах... Працытую свой адказ №316 у тэме "Каталіцтва - гэта крута": "Тлумачыць гэта павінны не звычайныя "людзі з вуліцы", а ксяндзы, і безумоўна ксяндзы-беларусы... Беларускія вернікі павінны карыстацца беларускай мовай, бо яны беларусы і ў іх ёсць уласная мова, а не польскай, якая прыводзіць да расколу і супярэчнасцей сярод вернікаў, што ў хрысціянстве непрымальна.."
на твае першае адкажу цытатай
Меня прикалывают люди, которые мне католику втирают, что и как, на каком языке я должен делать))) Петросяны)))
на другое. большасць тых беларусау не ведая беларускай мовы, сумна , але факт.
 чалавеча, не учы людзей мадлицца. змалку да аднаго прыучаны, дарастаючы не перавучваюцца.
-LONE_WOLF-
Почетный гродненец

Vivere vitae....

Просмотр профиля WWW
« Ответ #16 : 30 Декабрь 2007, 12:30:00 »

litwin, а чтож в таком случае твои люди забыли ваш родной язык... еденицы знают, используют и того меньше... у них есть язык, тока срали они на него с высока... (к сожалению это фаакт) и тут даже не власть виновата, а тупо людии... патаму что влом и паливо... лично мну пох на раскол, просто инзначально католиков большенство было польского населенияи немного позже наличась полонизыция через кастёл... осталось много поляков на беларуси, в одном только гродно проживает 80 тысяч, а это не мало... как им быть с культурой и языком. мест в 36 школе и в матеежих да спулэчуа на всех не хватит.. кастёл! может пусть и остаётся так как есть, но чтоб было 50/50 поровну...
litwin
Почетный гродненец

Беларусь перад усім

Просмотр профиля
« Ответ #17 : 30 Декабрь 2007, 15:36:29 »

на твае першае адкажу цытатай
Меня прикалывают люди, которые мне католику втирают, что и как, на каком языке я должен делать))) Петросяны)))
Для мяне мой народ адзіны, што каталік, што праваслаўны, што пратэстант - усе мы Беларусы

на другое. большасць тых беларусау не ведая беларускай мовы, сумна , але факт.
Вось праз беларускі касцёл і даведаюцца.. Подмигивающий

чалавеча, не учы людзей мадлицца. змалку да аднаго прыучаны, дарастаючы не перавучваюцца.
Я ж кажу, рабіць усё паступова трэба... Карацей кажучы, як па-польску навучыліся, так і да беларускай вернуцца.. Подмигивающий

P.S.Ну не разумею я чаму вяртанне да беларускай мовы будзе тлумачыцца як раскол... Што, польская лічыцца нейкім стандартам..?? Чаму "людзям патрэбна аб'ядноувацца, а не раздзяляцца!" менавіта праз польскую мову..?? Дык можа калі нашыя каталікі такія "касмапаліты", мэтазгодней было  б весці набажэнсты па-ангельску, ці вярнуцца да латыні, або ўвогуле па-арамейску...

litwin
Почетный гродненец

Беларусь перад усім

Просмотр профиля
« Ответ #18 : 30 Декабрь 2007, 15:48:25 »

litwin, а чтож в таком случае твои люди забыли ваш родной язык... еденицы знают, используют и того меньше... у них есть язык, тока срали они на него с высока... (к сожалению это фаакт) и тут даже не власть виновата, а тупо людии... патаму что влом и паливо...
Пад словазлучэннем "твае людзі" я думаю ты разумееш праваслаўных... Гэта зусім іншая тэма, хутка зраблю адпаведную асобную галінку..
А ўвогуле сёння праблем з мовай няма бадай толькі ва ўніятаў (не люблю калі іх называюць "грэка-каталікамі").. Там даўно ўжо ўсё вырашана й зразумела..

кастёл! может пусть и остаётся так как есть, но чтоб было 50/50 поровну...
Ну а сёння ў Гародні ёсць хоць адзін касцёл РКЦ, дзе служба вядзецца выключна па-беларуску..?? А ў Ашмянах напрыклад, ці ў Пінску, дзе ўсё насельніцтва - пераважна беларусы..??

Andrey19888
Гродненец
**

Просмотр профиля WWW Email
« Ответ #19 : 30 Декабрь 2007, 23:46:50 »

В Гродно в Фарном косцеле на 15.00(или 15.30) идет имша на беларусском языке. Но, повторюсь еще раз, посчитай количество людей приходящих на эту имшу и количество людей ходящих на имшу на польском языке. Да и вообще если б, например, в Гродно сделали все имши на беларусском языке я бы лучше поехал бы в выходные в какую Индуру в косцел, но слушал бы имшу на польском языке.

P/S. Я ничего не имею против белорусского языка(хотя он и искусственный), но в косцеле его не должно быть больше чем одной имши. Я считаю, что надо сохранить, то культурное наследие, которое нам оставили наши деды, прадеды, чем изобретать, то что лучше не будет.

P.S.Ну не разумею я чаму вяртанне да беларускай мовы будзе тлумачыцца як раскол...

Какой возврат к беларусскому языку??? Когда, на протяжении всего существования католических косцелов на территории!!! современной Беларуси, в них проводились имши на беларусском языке???..... правильно никогда. Так к чему возвращаться??? Ты хочешь, что б люди забыли, то культурное наследие которое создавалось веками, только потому, что косцел стоит на территории Беларуси, а в Беларуси беларусский язык... А ты помнишь, что до 1939 года граница Польши и СССР была под Столбцами(а Столбцы находятся под Минском), а Беларуси тогда еще и на карте не было...  тогда откуда такие смелые выражения, что католики в большинстве своем беларусы???

jatviah
Гродненец
**

Я люблю Гродненский форум!

Просмотр профиля
« Ответ #20 : 31 Декабрь 2007, 00:05:54 »

приятнее и понятнее!!! слушать - bajusia, tut pytannie prosta zvyczki, pasla czaho formujecca i hust
сравнить количество людей приходящих в фарный косцел на имшу на беларусском языке и сколько на польском - szto fakt, toje fakt. Na zal, zvyczka i hust u daczynienni da liturgicznaj movy u bolszasci zpolszczanych miascovych bielarusau i litoucau abumoulenyja polskamounaj tradycyjaj, jakaja panuje u katalickim kasciole advieku
польские коленды переделанные на беларускую мову - da viedama: bolszasc "polskich" kolendau nasamrecz pierakladzienyja z latyni
jatviah
Гродненец
**

Просмотр профиля
« Ответ #21 : 31 Декабрь 2007, 00:49:23 »

В Гродно в Фарном косцеле на 15.00(или 15.30) идет имша на беларусском языке. Но, повторюсь еще раз, посчитай количество людей приходящих на эту имшу и количество людей ходящих на имшу на польском языке. Да и вообще если б, например, в Гродно сделали все имши на беларусском языке я бы лучше поехал бы в выходные в какую Индуру в косцел, но слушал бы имшу на польском языке.

P/S. Я ничего не имею против белорусского языка(хотя он и искусственный), но в косцеле его не должно быть больше чем одной имши. Я считаю, что надо сохранить, то культурное наследие, которое нам оставили наши деды, прадеды, чем изобретать, то что лучше не будет.

P.S.Ну не разумею я чаму вяртанне да беларускай мовы будзе тлумачыцца як раскол...

Какой возврат к беларусскому языку??? Когда, на протяжении всего существования католических косцелов на территории!!! современной Беларуси, в них проводились имши на беларусском языке???..... правильно никогда. Так к чему возвращаться??? Ты хочешь, что б люди забыли, то культурное наследие которое создавалось веками, только потому, что косцел стоит на территории Беларуси, а в Беларуси беларусский язык... А ты помнишь, что до 1939 года граница Польши и СССР была под Столбцами(а Столбцы находятся под Минском), а Беларуси тогда еще и на карте не было...  тогда откуда такие смелые выражения, что католики в большинстве своем беларусы???
Darahi Andrej, ja caniu Tvaju zauziatasc kab zachavac то культурное наследие, которое нам оставили наши деды, прадеды, ale u takim vypadku zachavaj lepiej moralnaje abliczcza tych maladych i nia vielmi katalikou, jakija vieczarami pjuc piva dy vadziaru dzie pad Batoryjaj albo brydasloviac szpacyrujuczy starymi haradzienskimi vulaczkami dy uczyniajuc mardaboji dzie-niebudz u sielskim klubie la katalickaha parafijalnaha kasciola. Ale razam z tym pryznaju, szto dla aposznich niekalki pakalenniau bielaruskich katalikou polskaja mova bolsz zvyklaja, ale ci rodnaja?
я бы лучше поехал бы в выходные в какую Индуру в косцел, но слушал бы имшу на польском языке - Ty chiba pajechau-by, ale nie kazy za usich.
Я ничего не имею против белорусского языка(хотя он и искусственный) - niedachop elementarnaj adukacyji. Bielaruskaja mova maje karani jaszcze z XIV-XVII st., kali byla kancelarskaj (h.zn. dziarzaunaj, jak skazali-by zaraz) movaj VKL. A toje, szto taja mova trochi adoznivajecca ad ciapieraszniaj, dyk heta normalna - Ty, Andrej, polskija teksty XVI st. paczytaj. A kab nadalej nie pautaralasia "polskaja" fanaberyja, dla prykladu: polskija! etnografy u druhoj palovie XIX st. padczas dasledvanniau Mazousza (rajon vakol Warszawy) nazyvali siabie mazurami nu i adpaviedna svaju movu...
Когда, на протяжении всего существования католических косцелов на территории!!! современной Беларуси, в них проводились имши на беларусском языке???..... Szerah parafijau (pryznaju, daloka nia usie - bo nia kozny moh supracstajac prapolskaj kuryji Vilenskaj dyjaceziji) u 1905-1944. Zachodniebielaruskija kataliki mieli katechezy i malitouniki sa spieunikami na rodnaj movie.
А ты помнишь, что до 1939 года граница Польши и СССР была под Столбцами(а Столбцы находятся под Минском) - lepsz nia kidacca nieabdumanymi vykazvanniami. Bo bielarusy mohuc smiela zajavic ksztaltu: A Ty pamiatajesz, dzie byla miaza pamiz Karonaj Polskaj i VKL u XIV-XVI st. (padkazka - na zachad za Bielastokam). A Ty pamiatajesz, dzie byla BSSR i Weissruthenien u 1939-45. Karaciej, revizijanizm - nie vyraszennie.
откуда такие смелые выражения, что католики в большинстве своем беларусы??? Niekalki padkazak: prasaczy, 1. dzie prazyvajuc kataliki na terytoryji Bielarusi (jaki regijon), 2. patronimija - jakoje pachodzannie prozviszczau, 3. na jakoj movie razmaulajuc miz saboj hetyja kataliki i jak valodajuc polskaj, 4. i, nareszcie, kali nia stomiszsia u svajich dasledvanniach, daviedajsia u starejszych ludziau, jakija chadzili u polskija szkoly padczas II Rzeczypospolitej, na jakoj movie jany tady miz saboj (nie z czynounikam, nie zastaunikam, nie z ksiandzom) razmaulali...
Почетный гродненец

Пачынаю, пакуль зрэдку, пісаць на беларускай мове

Просмотр профиля
« Ответ #22 : 31 Декабрь 2007, 06:13:54 »

litwin, а чтож в таком случае твои люди забыли ваш родной язык... еденицы знают, используют и того меньше... у них есть язык, тока срали они на него с высока... (к сожалению это фаакт) и тут даже не власть виновата, а тупо людии...
Во всём люди виноваты, во всём, только не поляки  Смеющийся

Няхай жыве магутны, сьмелы
Наш беларускі вольны дух.
Штандар наш бел-чырвоны-белы,
Пакрый сабой народны рух.

На бой! За шчасьце і за волю
Народу слаўнага свайго!
Браты, цярпелі мы даволі,
На бой усе да аднаго!
lenin
Гость
« Ответ #23 : 31 Декабрь 2007, 09:12:23 »

litwin, а чтож в таком случае твои люди забыли ваш родной язык... еденицы знают, используют и того меньше... у них есть язык, тока срали они на него с высока... (к сожалению это фаакт) и тут даже не власть виновата, а тупо людии...
Во всём люди виноваты, во всём, только не поляки  Смеющийся
))) А поляки значит не люди?? чего ты на них так обозлился? неприятные воспоминания с детства?? Смеющийся
Ну поляки свой язык не забыли, по прежнему у них только один государственный язык - польский.
litwin
Почетный гродненец

Беларусь перад усім

Просмотр профиля
« Ответ #24 : 31 Декабрь 2007, 15:03:15 »

Szerah parafijau (pryznaju, daloka nia usie - bo nia kozny moh supracstajac prapolskaj kuryji Vilenskaj dyjaceziji) u 1905-1944. Zachodniebielaruskija kataliki mieli katechezy i malitouniki sa spieunikami na rodnaj movie.
У пераважнасці сваёй на Віленшчыне.. І ўсё гэта было дзякуючы намаганням такіх беларусаў-патрыётаў, як А.Станкевіч, В.Гадлеўскі, К.Сваяк і інш.. Аднак, безумоўна, робячы ўсё, што было ў іх сілаў, яны не маглі ў поўным сэнсе (па зразумелым прычынам) супрацьстаяць паланізатарскай палітыцы  біскупа Ялбжыкоўскага і іншых.. Гадлеўскі быў нават на 2 гады пазбаўлены волі за казанні па-беларуску..

-LONE_WOLF-
Почетный гродненец

Vivere vitae....

Просмотр профиля WWW
« Ответ #25 : 04 Январь 2008, 14:58:56 »

приятнее и понятнее!!! слушать - bajusia, tut pytannie prosta zvyczki, pasla czaho formujecca i hust
сравнить количество людей приходящих в фарный косцел на имшу на беларусском языке и сколько на польском - szto fakt, toje fakt. Na zal, zvyczka i hust u daczynienni da liturgicznaj movy u bolszasci zpolszczanych miascovych bielarusau i litoucau abumoulenyja polskamounaj tradycyjaj, jakaja panuje u katalickim kasciole advieku
польские коленды переделанные на беларускую мову - da viedama: bolszasc "polskich" kolendau nasamrecz [highlight]pierakladzienyja z latyni[/highlight]
Неправда! Почитай о таком человеке как Франсишек Карпиньский!
))) А поляки значит не люди?? чего ты на них так обозлился? неприятные воспоминания с детства??  
Ну поляки свой язык не забыли, по прежнему у них только один государственный язык - польский.
ивправду... а ведь им тоже русский навязывали... большенство населения польше в возрасте старше 30 неплохо говорят и по русский... Подмигивающий а может власть наша виновата? ах бля! они тоже люди... ццц, знаеш когда скажеш люди точно не промахнёшся... Смеющийся Смеющийся Смеющийся
jatviah
Гродненец
**

Просмотр профиля
« Ответ #26 : 05 Январь 2008, 03:51:56 »

польские коленды переделанные на беларускую мову - da viedama: bolszasc "polskich" kolendau nasamrecz [highlight]pierakladzienyja z latyni[/highlight]
Неправда! Почитай о таком человеке как Франсишек Карпиньский!
Dyk ja i nie pisau, szto usie. Viadoma, peunaja czastka paustavala stychijna cieraz narodnych paetau, a taksama talenavitych ludziej jak Franciszek Karpinski. Vos tolki viedajuczy centralizavanuju systemu katalickaha kasciola, mahu scvierdzic, szto znacznaja czastka abradavasci (u tym liku i spievy) paustali jak pierakladnyja z unifikavanych tvorau katalickaj Europy
kaktus
Флеймер

Предупреждения: у пользователя уже 2 предупреждения

Просмотр профиля WWW
« Ответ #27 : 05 Январь 2008, 18:56:00 »

Был у бабУшек на деревнях. Обеим сказал, что хотят проводить мши на беларуском языке. Думал они меня придушат. Еще раз повторяю: на этой земле польский язык и костел НЕРАЗРЫВНЫ! И даже litwin-ы, ццц-ы всякие не смогут ничего изменить. Как ходили в костел под угрозой исключения из ВУЗов, увольнения с работы, так и сейчас несмотря на указы "оттудова" мши будут на польском. Вы не поняли еще характер поляков? Они НИКОГДА ( и завидуйте нам ) НЕ ПРЕДАДУТ своих предков, их язык, традиции и обычаи. НИКОГДА! Удачи вам, товарищи...

jatviah
Гродненец
**

Просмотр профиля
« Ответ #28 : 05 Январь 2008, 23:37:34 »

Был у бабУшек на деревнях. Обеим сказал, что хотят проводить мши на беларуском языке. Думал они меня придушат. Еще раз повторяю: на этой земле польский язык и костел НЕРАЗРЫВНЫ! И даже litwin-ы, ццц-ы всякие не смогут ничего изменить. Как ходили в костел под угрозой исключения из ВУЗов, увольнения с работы, так и сейчас несмотря на указы "оттудова" мши будут на польском. Вы не поняли еще характер поляков? Они НИКОГДА ( и завидуйте нам ) НЕ ПРЕДАДУТ своих предков, их язык, традиции и обычаи. НИКОГДА! Удачи вам, товарищи...
By[ch322]em u bab[ch263] we wsiach. Obydwom powiedzia[ch322]em, [ch380]e chc[ch261] prowadzi[ch263] msze w j[ch281]zyku bia[ch322]oruskim. My[ch347]la[ch322]em, [ch380]e mnie przydusz[ch261]. Jeszcze raz powtarzam: na tej ziemi j[ch281]zyk polski i ko[ch347]ció[ch322] s[ch261] nierozerwalne! I nawet litwin-y i www-y wszelkie nie potrafi[ch261] nic zmieni[ch263]. Jak chodzili do ko[ch347]cio[ch322]a pod gro[ch378]b[ch261] wyrzucenia ze szkó[ch322] wy[ch380]szych, zwolnienia z pracy, tak i teraz mimo ustawy "stamt[ch261]d" msze b[ch281]d[ch261] w j[ch281]zyku polskim. Nie zrozumieli[ch347]cie charakteru polaków? Oni NIGDY (i zazdro[ch347][ch263]cie nam) NIE ZDRADZ[ch260] swych przodków, ich j[ch281]zyk, tradycje i obyczaje. NIGDY! Powodzenia wam, towarzysze...

nu kab by[ch322]o-b chacia tak napisana, dyk cho[ch263] paviery[ch363]-by: o, typu i sapra[ch363]dy palaki nie pieravialisia ja[ch353][ch269]e na hetaj ziamli. A to - nia vieru.
Они НИКОГДА ( и завидуйте нам ) НЕ ПРЕДАДУТ своих предков, их язык, традиции и обычаи. - Rasiejskamo[ch363]nyja palaki niejak nie pierakonvaju[ch263] u svajoj polska[ch347]ci, nu nijak i [ch363]sio tut. A za [ch269]isto russkij jazyk Tvaje babuli ni[ch269]oha nie abiacali prydu[ch353]y[ch263]? Nia vieru...
Mi[ch382] in[ch353]ym, ci mo[ch382]na daviedacca, skul pachodzia[ch263] takija babuli - obro[ch324]cy ostojów polsko[ch347]ci, i na jakoj movie razma[ch363]laju[ch263] [ch353]todzionna?
jatviah
Гродненец
**

Просмотр профиля
« Ответ #29 : 05 Январь 2008, 23:43:21 »

Chm, nie[ch353]ta polskaje o-kreskowane nie paciahnu[ch322]a :-/
Страниц  : 2 3 ... 8 Далее»  Все   Вверх
  Печать  

Перейти в:  

Войти
Войдите, чтобы добавить комментарий