Primachek, я марыла патрапиць у дадзены ЗАГС адразу, як атрымала прапанову. Таму яшчэ ўвесну заходзіла туды і запытвалася, калі пачынаецца запіс на наступны год, потым яшчэ некалькі разоў тэліла і ўдакладняла, ці не змяніліся тэрміны. Запіс пачынаўся з 3.12 з 11 раніцы. У 12.20 я была ўжо на месцы, таму варыянт Міхаіла, што супрацоўніца была стомленая напрыканцы працоўнага дня не адпавядае рэчаіснасці. Мяне спачатку запісалі, але пасля пытання наконт таго, ці возьмуць у мяне паперу аб адсутнасці мужа ў РФ з менскай амбасады, а не з Брэста, супрацоўніца сказала, што шлюбы з замежнікамі яны не рэгеструюць, і мне трэба звяртацца на БЛК. Ніякага канфлікту на той момант не было, я без усялякіх пытаняў сышла, злуючыся на сябе за тое, што не высветліла гэтае пытанне. А вось на БЛК супрацоўніцы ЗАГСа, бачачы, што я амаль плачу, спыталіся, што здарылася, і менавіта ад іх я даведалася, што мне не мелі права адмаўляць на Віленскай і што гэта ўжо не першы такі выпадак, калі да іх звяртаюцца людзі, якім, парушаючы ўсе законы, адмовілі ў гэтым ЗАГСе. Яны нават спрабавалі датэліцца на Віленскую, але ніхто не браў слухаўку. Натуральна, я вярнулася на Віленскую і папрасіла кнігу заўваг і прапаноў, каб запісаць туды сваё пытанне і атрымаць афіцыйны адказ з тэкстам ці назваю закона, згодна з якім мне было адмоўлена ў папярэднім запісу. І вось калі вяртала кнігу, я і атрымала пажаданне "усяго найлепшага ва ўласным жыцці"

. Канешне, у кожнага можа быць асабістае меркаванне на гэты конт, але я лічу, што калі чалавек бачыць парушэнне ягоных праў, калі хтосьці, забыўшыся на закон, забівае ягоную мару, гэты чалавек мае права выкарыстоўваць усе дазволеныя сродкі, каб дамагчыся праўды. Асабіста Вы ў дадзеным выпадку мелі права кіравацца словамі "А можа, так і трэба?" і ісці ў той ЗАГС, які для Вас абрала супрацоўніца ЗАГСа на Віленскай. Сваё паведамленне я пісала галоўным чынам для грамадзян РФ, які маюць пасведчанне на жыхарства ў РБ і вырашылі зарэгестраваць шлюб з грамадзянінам ці грамадзянкай РБ. Хай яны ведаюць, што маюць права зрабіць гэта ў любым ЗАГСе краіны, вось і ўсё. А што датычецца Мастоў, паглядзім, як ўсё пройдзе, але там, прынамсі, не выдумляюць уласныя законы.