Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Вам не пришло письмо с кодом активации?
Гродненский Форум
11 Февраль 2026, 18:09:32
Новости, реклама:
   Главная   Новости Гродно Помощь Игры Календарь Войти Регистрация   Меню
Голосование
Вопрос: Ці павінны існаваць маральныя абмежаванні для навукі?
Так - 5 (38,5%)
Не - 8 (61,5%)
Всего голосов: 12

Страниц  : 2 Далее»  Все   Вниз
  Печать  
Автор Тема: Re: Навука і мараль  (Прочитано 9339 раз)
Miхaлiнa
Мэр города

За пределами иллюзий

Просмотр профиля WWW
« Ответ #0 : 05 Апрель 2005, 17:31:58 »

Маловат список, а что значит "и гэтак далей"? Вы намекаете на христианские заповеди? Однако, не все христиане. Как быть остальным?

накольки я ведаю, асноуныя маральныя прынцыпы супадаюць ва усих сусветных рэлигиях, так што не абявязкова быць хрысциянинам, каб быць маральным чалавекам (маральны - руск. нравственный)
И Вы не ответили на вопрос, кто же их все-таки устанавливает?
я думаю, людзи выконваюць их "па умаучанни", бо кали их не выконваць - наступиць хаос.  Можна успомниць и тэорыю "калектыунай дамовы". Можна канкрэтную асобу назваць. Арыстоцель. Залатое правила маральнасци: "Не раби другому таго, чаго не хочаш для сябе". У прынцыпе, пасля гэтага можна ничога не казаць,бо Залатое правила ахопливае амаль усе хрысциянския и нехрысциянския запаветы.
Комплекс непаунавартасци тут не пры чым, але, маеце рацыю, пра адроненни ад жывел разважаць не варта.  

Почему?
Па першае, не у тэму. Па-другое, кали пачнем пра гэта разважаць, абавязкова прыйдзем да высновы, што чалавек - тая ж жывела, тольки больш шкодная.  Улыбка

Другое дело, что кроме научных целей трупы и применить-то некуда

тэарэтычна можна, тольки гэтага не робяць. Гэта нават уявиць брыдка. Чаму?
Но мне все же интересно, почему Вы решительно отрицая использование людей для экспериментов в науке, не можете объяснить почему нельзя. Это что, догма какая-то?

Не, не догма. Проста я не хачу у адзин цудоуны момант апынуцца на месцы "сиямских близнят" доктара Менгеле.   :-/
А что касается статистики заболеваний, вспомните, что именно благодаря науке многие ранее неизлечимые болезни сегодня лечатся, а средняя продолжительность жизни человека увеличилась.

Гэта крута, што хваробы лечацца дзякуючы навуцы. И я не адмауляю навуку як зъяву. Проста я за тое, каб навуковец задумвауся аб маральным боку сваих доследау, каб адчувау адказнасць за магчымыя наступствы, каб духоунасць мела прыярытэт над розумам. И тады  пытання такога не будзе узникаць - Навука и мараль.
скорее личностного безразличия к себе и пофигизма

мне зусим не пофиг на сябе. але я пры усим жаданни не магу пракантраляваць, кольки бруду выкидвае химвалакно, напрыклад, у паветра, яким я дыхаю, я не магу быць упэунена, што заутра мяне не знясе к чорту разам з непрадбачаным выбухам на ЧАЭС, и нават у тым, што мне пра гэта скажуць, кали такое раптам адбудзецца. Фактычна, у мяне няма выбару. А я хачу, каб у мяне быу выбар.
Это приведет к тому, что их (продуктов питания) - просто не будет, и будет то, что мы видим в Эфиопии, Бурунди или Бангладеш.

Улыбка А чаму прадуктау не хапае? Таму што вырасла колькасць насельництва. А чаму вырасла колькасць насельництва? Таму што
благодаря науке многие ранее неизлечимые болезни сегодня лечатся, а средняя продолжительность жизни человека увеличилась

Когда мораль заставляет вытягивать слабых и больных. Позволяет людям даже с генетическими изьянами рожать детей. Мораль лишила человечество естественного отбора.
Непонимающий
Гэта навука пазбавила людзей натуральнага адбору. Не мараль жа вынайшла леки, на яки фактычна жыве и значная колькасць людей. Кали б зараз адабраць у людзей прадукты фармацэутычнай индустрыи - добрая палова на працягнула б и месяца.

Мне штосьци здаецца, што размова пайшла кудысьци у иншы бок...

MichaLinen: льняные вещи с ручной набойкой

Я подумала, что если я буду говорить, что я ленивая раздолбайка и вообще плохой человек, то меня не поймут. Поэтому я говорю, что у меня не было времени.
Страниц  : 2 Далее»  Все   Вверх
  Печать  

Перейти в:  

Войти
Войдите, чтобы добавить комментарий

Войдите через социальную сеть

Имя пользователя:
Пароль:
Продолжительность сессии (в минутах):
Запомнить:
Забыли пароль?

Контакт