Чернецкий был европейского уровня интеллектуал, широких гуманистических взглядов,а не узколобый зашоренный националист, мы бы поладили

мне смешна ад гэтых словаў.. як дрэнна вы ведаеце Заходнюю Беларусь міжваеннага часу.. Чарнецкі вучыў дзяцей па-беларуску і вучыў беларускаму патрыятызму (чытай нацыяналізму ў станоўчым разуменні гэтага паняцця), як і амаль усе беларускія настаўнікі ў беларускіх гімназіях.. як і ўсе сябры Беларускага навуковага таварыства Чарнецкі выступаў супраць русіфікацыі і паланізацыі Беларусі.... Акаўцы забілі яго перад усім таму, што ён быў БЕЛАРУСКІМ настаўнікам, а не "еўрапейскім інтелектуалам"... Так што Ваша рускамоўная скіраванасць дакладна яму не спадабалася бы...
наши предки меняли её не один раз за свою многотысячелетнюю историю
ну калі Вы гісторык, то павінны ведаць, што мову мянялі эліты, а не цалкам увесь народ.. Просты народ размаўляў на той мове, на якой размаўляла ўсё яго асяроддзе - значыцца па-беларуску.. так было і 16, 18, 19 стагоддзях.. У архівах я знаходзіў даносы, якія страчылі паўпісьменныя сялне ў пачатку 20 стагоддзя - звычайная беларуская мова... Пытанне гэта вычарпана ўжо даўно, нават вяртацца не хочацца да яго..
Зацикливаться на какой-либо одной,на мой взгляд, это прямой путь в этно-фрики
Ну Вы як бачна зацыкліліся на рускай...
Добавлено: 20 Июль 2013, 13:27:32
А в Подмосковье русские, да?)
шчыра прызнаюся, не зразумеў вашу эзопаву мову.... можна растлумачыць больш канкрэтна..