Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Вам не пришло письмо с кодом активации?
Гродненский Форум
05 Август 2025, 18:35:07
Новости, реклама:
   Главная   Новости Гродно Помощь Игры Календарь Войти Регистрация   Меню
Страниц  : 1 ... 12 13 15 16 ... 60 Далее»   Вниз
  Печать  
Автор Тема: Re: Polish nazism / Польский нацизм (bvnor`у посвящается)  (Прочитано 211033 раз)
Бацькiн сын
Кандидат в депутаты

Sohn des Vaters

Просмотр профиля
« Ответ #390 : 11 Июль 2013, 20:50:18 »

Цитата: Бацькiн сын от Сегодня в 15:11:20
посмертно наградило
10 lipca 1941 miasto stało się miejscem mordu co najmniej 340[3] Żydów (Pogrom w Jedwabnem) przez miejscowych Polaków. Po wojnie aresztowano i skazano dziesięciu uczestników zbrodni.

Опять сынка абасрауся(((((
Кактуз научитесь наконец читать и понимать прочитанное я написал про посмертное награждение палачей сожжённых и расстрелянных беларусов Подляшья,а не евреев Едвабного, палачей ,которых поймали и повесили комунисты, а современное польское государство посмертно наградило высшими госнаградами,а если бы не влиятельное американское еврейское лобби, наградили бы посмертно и палачей евреев из Едвабного,за вашими властями не заржавеет.

Кавалер орденов "Виртуты милитари" I и IV степеней, кавалер "Креста храбрых"  капитан Ромуальд Райс по кличке "Бурый" герой III RP и палач беларусов Подляшья из деревень Зани, Шпаки и Канцавизна
В этих деревнях 82 человека, в т.ч. дети, женщины и старики, были заживо сожжены в запертых домах.
Вот как "работают" кавалеры польских орденов - свидетельства очевидцев геноцида:
"Успамінае А. К.:/Беларусы Подляшья и через полсотни лет боятся полностью называть своё имя/

"...Потым той паляк, што пайшоў, варочаецца, выцягвае пісталет і пытаецца ў Міхала: „Поляк чы бялорус?” „Бялорус” — кажа дзядзька Міхал. Той стрэліў у яго два разы. Потым пытаецца пра тое самае ў мяне. Я адказваю так сама. Ён страляе ў мяне. У першую хвіліну мне падалося, што мне раскалолі галаву і выбілі мозг. Але ж не, я ляжу і думаю, значыць, я жыву і галава цэлая. Чую, як енчыць і страшна хрыпіць дзядзька Міхал. Яму, мусіць, прастрэлілі лёгкія, краем вока бачу, як ён пакутуе і зьвіваецца каля мяне. „Поправ тэму, цо сен так віе” — кажа той, што страляў. І тады другі пусьціў у дзядзьку чаргу з аўтамата. Дабіў яго...
У Занях у тую ноч забілі 24 асобы. Многа паранілі. Наш сусед выносіў з хаты свайго ўнука, па ім стралялі з аўтамата, хлопчыку было ўсяго чатыры гады, а можа і таго не, кулі яго разнесьлі амаль на кавалкі, а суседу адстрэлілі абедзьве рукі...
Стралялі і мучылі нас за тое, што мы беларусы, што рэлігія ў нас іншая. Вам, сьмярдзючым беларусам, месца там, пад Масквой, а ня тут, казалі яны ня раз. Вам трэба ведаць, якія ў нас тут, „на шляхце”, як людзі кажуць, палякі жывуць. Ім ксяндзы ў касьцёлах казалі, што руская рэлігія Маткі Боскай не прызнае, і яны гэтаму верылі і вераць да сёньня."
http://svoja.org/12.html

So wie ich mein Land liebe, so wenig mag ich meine Landsmänner...
Страниц  : 1 ... 12 13 15 16 ... 60 Далее»   Вверх
  Печать  

Перейти в:  

Войти
Войдите, чтобы добавить комментарий

Войдите через социальную сеть

Имя пользователя:
Пароль:
Продолжительность сессии (в минутах):
Запомнить:
Забыли пароль?

Контакт