Чытайце выказванні Аляксандра Лукашэнкі. Так беларускі амбасадар у Польшчы Віктар Гайсёнак адказаў на пытанне Радыё Рацыя пра малы памежны рух.
Раней польскі амбасадар у Беларусі Лешэк Шарэпка адмыслова для Радыё Рацыя сказаў, што беларускі бок імкнецца палітызаваць увядзенне малога памежнага руху. Гэтую заяву не аспрэчвае беларускі амбасадар у Варшаве Віктар Гайсёнак і дадае: нічога больш чым сказаў Аляксандр Лукашэнка я сказаць не магу.
Віктар Гайсёнак:
- Ён дакладна адзначыў, што памежны рух сёння – гэта пытанне палітычнае, і мы будзем гатовы, калі нашы адносіны будуць будавацца на ўзаемнай павазе і неўмяшальніцтве ва ўнутраныя справы сувярэннай дзяржавы.
Не патлумачыў беларускі амбасадар таксама якім чынам Польшча ўмешваецца ва ўнутраныя беларускія справы ды параіў дэталёва вывучаць выказванні Аляксандра Лукашэнкі.
Віктар Гайсёнак:
- Мне не хацелася б даваць палітычныя каментарыі, асабліва вашай радыёстанцыі, таму што, усё што трэба было, ужо было сказана. Чытайце, калі ласка, выказванні Аляксандра Лукашэнкі.
“Хачу абмеркаваць важную справу для жыхароў памежжа, – звярнуўся я да беларускага амбасадара Віктара Гайсёнка на фестывалі беларускай песні ў Беластоку, на што ён адказаў: - Ведаю – пра малы памежны рух”.
Беларускія ўлады разумеюць практычную важнасць малога памежнага руху для жыхароў памежжа, але палітызуюць яго ратыфікацыю. Польшча ўжо ратыфікавала ўсе дакументы, неабходныя для адкрыцця малога памежнага руху з Беларуссю. Цяпер чакаюць такога кроку і ад Беларусі.
http://racyja.eu/index.php?id=104&zoom=11167#.UTT-ETXVmIU