|
если уж так в историю копать, то антропологи утверждают, что люди начали по планете распространяться из Африки... Надо уточнять, что "одна из групп антропологов утверждает..."  ОК??? Эм, я не понял: каким образом это относится к тому, что "я обязан (?) знать польский язык"...  Tez jestem za, wola[ch322]bym jedna wielka Bia[ch322]orus za s[ch261]siada niz Ukraine i Litw[ch281]. А я за союзные договорённости между Беларусью, Украиной и Польшей... А Литва... ну на то она и "Жмудь" (какое у вас там на польском есть на этот счёт прилагательное?  )
|
|
|
|
Няхай жыве магутны, сьмелы Наш беларускі вольны дух. Штандар наш бел-чырвоны-белы, Пакрый сабой народны рух.
На бой! За шчасьце і за волю Народу слаўнага свайго! Браты, цярпелі мы даволі, На бой усе да аднаго!
|
|
|
tony_tosh
Гость
|
Эм, я не понял: каким образом это относится к тому, что "я обязан (?) знать польский язык"... ну дык ты же ВеликоЛитвин, или что-то в этом роде - одно из ВеликоЛитовских гос-в подписало Унію с Польшей... Так что учи матчасть )))
|
|
|
|
|
|
|
|
ну дык ты же ВеликоЛитвин, или что-то в этом роде - одно из ВеликоЛитовских гос-в подписало Унію с Польшей... Так что учи матчасть ))) Каким образом это связано с тем, что "я обязан знать польский язык"? Читай унии, учи матчасть 
|
|
« Последнее редактирование: 01 Июнь 2007, 02:28:24 от www »
|
|
Няхай жыве магутны, сьмелы Наш беларускі вольны дух. Штандар наш бел-чырвоны-белы, Пакрый сабой народны рух.
На бой! За шчасьце і за волю Народу слаўнага свайго! Браты, цярпелі мы даволі, На бой усе да аднаго!
|
|
|
tony_tosh
Гость
|
ну дык ты же ВеликоЛитвин, или что-то в этом роде - одно из ВеликоЛитовских гос-в подписало Унію с Польшей... Так что учи матчасть ))) Каким образом это связано с тем, что "я обязан знать польский язык"? Читай унии, учи матчасть  ну дык второй госвенный... да я сомневаюсь, что Ягелло по-белорусски говорил...
|
|
|
|
|
|
|
|
ну дык второй госвенный... да я сомневаюсь, что Ягелло по-белорусски говорил... Что это за "второй государственный"?  Зря сомневаешься!  Может Ягайло вообще пан полЕГ? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Последнее редактирование: 01 Июнь 2007, 11:31:01 от www »
|
|
|
|
|
tony_tosh
Гость
|
Может Ягайло вообще пан полЕГ? нет, но он польский король был...
|
|
|
|
|
|
|
|
нет, но он польский король был... Он был не польским королём, он был королём Польши... а ещё и князем ВКЛ, литовским князем... 
|
|
« Последнее редактирование: 01 Июнь 2007, 20:29:46 от www »
|
|
|
|
|
tony_tosh
Гость
|
Он был не польским королём, он был королём Польши... не придирайтесь к лингвистике... я подразумевал именно король Польши...
|
|
|
|
|
|
|
|
не придирайтесь к лингвистике... я подразумевал именно король Польши... "Подразумевал"... 
|
|
|
|
|
|
|
tony_tosh
Гость
|
"Подразумевал"... когда мы говорим белорусский президент мы имеем ввиду президент Беларуси и не паримся цыган он, украинец или космополит ))
|
|
|
|
|
|
|
prikolist
Гродненец
Я люблю этот Форум!
|
задолбали пистать на польском. Все вы понимаете на польском. Даже если писать вам трудно. Только вам незачёт по толерантности. 
|
|
|
|
|
|
|
zloy kak @
|
"Подразумевал"... когда мы говорим белорусский президент мы имеем ввиду президент Беларуси и не паримся цыган он, украинец или космополит )) а вот первый президент Израиля был беларус 
|
|
|
|
Excess reading can lead to personality disorders. L’homme
|
|
|
i-lovke
|
Власть денег - демократия. Вот ОНО. Тут полное согласие. Даже можно так: Власть денег == демократия. А всё вместе описано в Сионских Протоколах которые конечно же "ложь" по утверждению "прогрессивной общественности" В чём тогда коренное отличие "Демократии" от "Дикого Капитализма" ?
|
|
|
|
|
|
|
zloy kak @
|
Власть денег - демократия. Вот ОНО. Тут полное согласие. Даже можно так: Власть денег == демократия. А всё вместе описано в Сионских Протоколах которые конечно же "ложь" по утверждению "прогрессивной общественности" В чём тогда коренное отличие "Демократии" от "Дикого Капитализма" ? Не путайте форму правления государства с системой общественного производства и распределения.
|
|
|
|
|
|
|
tony_tosh
Гость
|
задолбали пистать на польском. Все вы понимаете на польском. Даже если писать вам трудно. Только вам незачёт по толерантности.  нет. с польским все так, как и должно быть. есть смысл использования польского в темах типа "36 школа" или "Polska Macierz Szkolna"... а вот первый президент Израиля был беларус  он был еврей, рождённый в Беларуси )  Не путайте форму правления государства с системой общественного производства и распределения. "Дикий Капитализм" возможен только при демократии )) при коммунизме или теократии - это нереально )))
|
|
« Последнее редактирование: 07 Июнь 2007, 15:03:27 от tony_tosh »
|
|
|
|
|
zloy kak @
|
зачем мой -  - удалил из цитаты?
|
|
|
|
|
|
|
tony_tosh
Гость
|
зачем мой -  - удалил из цитаты? вернул 
|
|
|
|
|
|
|
|
а вот первый президент Израиля был беларус Дяя.... Кстати, иврит возродил тоже беларус 
|
|
|
|
|
|
|
MShmel
|
"Дикий Капитализм" возможен только при демократии )) при коммунизме или теократии - это нереально )))
Ня толькі. У арыстакратычнай рэспубліцы і ў манархіі ён таксама магчымы. капіталізм і лібэралізм у эканоміцы гэта характэрна ня толькі дэмалібэралам, напрыклад яшчэ лібэральным кансэрватарам (кансэрватызм + лібэралізм у эканоміцы).
|
|
|
|
|
|
|
MShmel
|
да я сомневаюсь, что Ягелло по-белорусски говорил... говоріл, говоріл. толькі тады гэта называлася па-русінску
|
|
|
|
|
|
|
MShmel
|
Власть толпы- охлократия. Улада натоўпу гэта менавіта дэмакратыя. Дэмас - натоўп, большасьць, якой лёгка можа кіраваць дэмагог. A) Dobrze, dajesz przyklady. Piszesz, ze 1) mentalnosc 2) religia 3) rozmiar kraju (i inne. na pewno sa) mogly by byc przyczyna, ze ustroj ujety w naszych 3 punktach nie jest dobry. Skad idzie przekonanie, ze nie: - obecny system europejski nie wyksztalcil sie z jakiegos kaprysu. Jest wynikiem wielowiekowych prob i bledow. I twoje pytania stawiano sobie na kontynencie gdy w Anglii zaszla Rewolucja. Ze tam mentalnosc jest inna)) Potem Konstytucja Majowa, rewolucja we Francji. Przed zjednoczeniem Niemiec w 19 wieku, czy Wloch (ogladnij absolutnie film "Gepard") zawsze byly sily ktore utrzymywaly, ze zarzadzanie przez narod i dla narodu tam sie nie powiedzie. Po wiekach w Europie poza Rosja i Bialorusia nie ma ludzi, ktorzy na trzezwo kwestionowali by zasady panstwa demokratycznego. - rozmiar kraju: jesli nie byles to absolutnie postaraj sie pojechac do Stanow. poczujesz wielkosc. Wielkosc terytorium nie jest argument przeciw podstawowym zasadom demokracji. - "ustroj europejski" po 2 wojnie swiatowej zostal narzucony Japonii i jeszcze innym panstwom. Funkcjonuje w Indiach. Tam gdzie wyjsciowe cywilizacje byly inne. B) Przekonanie, ze ustroj demokratyczny jest wszedzie lepszy rodzi sie tez z uniwersalnosci praw czlowieka. W Europie urodzila sie Deklaracja Praw Czlowieka)) Z przekonania, ze prawa jednostki w spoleczenstwach sa rownie wazne w Grodno i w Paryzu. Czy mozemy zaakceptowac, ze gdzies w miescie X. mozna zabijac na ulicy bezkarnie. Nie ? No to przez indukcje dojdziesz do demokracji. C) Czy w Afganistanie, Iraku w Darfurze dadza rade jutro wprowadzic szacunek do praw jednostki. Watpie. W Europie trwalo to wieki. Ale czy jest to powod bys ty zaakceptowal, ze tam nie obowiazuje Deklaracja Praw czlowieka ? І ўсё ж усталёўваць іншы лад, нехарактэрны для гэтага народу, небяспечная ідэя. звычайна яна зьвязаная з думкай аб выжшасьці свайго ладу над іншымі, які трэба "цывілізаваць" ці "эўрапэізаваць". яна зрэдку ўдаецца цалкам. шацунак да правоў адзінкі існуе ня толькі ў эўрапэйскай сыстэме. і цалкам гэтую сыстэму нельга ўвесьці ў краіне іншага культурнага кола. ды і якую сыстэму? дэмалібэралізм які нішчыць сябе знутры (бо дэмакратыя і лібэралізм разыходзяцца)? у Японіі і Індыі эўрапэйскі строй не функцыянуе, ён далёка не эўрапэйскі, ён толькі мясцовы пад уплывам Эўропы. адно толькі common law у Індыі нагадвае аб захопе ангельцамі. Іншыя, неэўрапэйскія лады таксама не паўсталі "z kaprysu". Яны таксама маюць доўгую гісторыю разьвіцьця. Кожны народ мае, як пісаў Мантэск'ё свайго "Духа Праў", таму можа інаваць безьліч добрых строяў (тых якія інсьпіруюцца ідэяй справядлівасьці) строй реально меняет людей. как их построишь такими они и становятся. Безумоўна гэта асноўная цэха чалавека - плястычнасьць. Вумны ўладар будзе фармаваць такі народ які яму трэба.
|
|
|
|
|
|
|
MShmel
|
І народ дэмакратаў таксама трэ сфармаваць. Гэта самы цяжкі дзяржаўны лад, ён патрабуе ад чалавека своеасаблівай палітычнай цноты, уменьня быць самаадданым дзеля агульнага дзела. Людзі дэмакратыі павінны адчуваць сябе гаспадарамі на сваёй зямлі, павінны ставіць агульнае дабро вышэй за сваё. Таму гэты лад такі цяжкі. Для яго трэба анёлаў, а не людзей. Любоў да Айчыны і роўнасьці, тое што неабходна для дэмакратыі, яны не натуральныя, іх трэба выхаваць у чалавеку, сфармаваць. І таму дэмакратыі не натуральны лад, ён бярэцца з трэнінгу. Без умяшальніцтва, ў натуральных умовах, дэмакратыя не распаўсюджваецца сама, роўнасьць - галоўная ідэя дэмакратыі - таксама. Гэта дыктатура бярэцца з натуры - са страху.
|
|
|
|
|
|
|
tony_tosh
Гость
|
Ня толькі. У арыстакратычнай рэспубліцы і ў манархіі ён таксама магчымы. капіталізм і лібэралізм у эканоміцы гэта характэрна ня толькі дэмалібэралам, напрыклад яшчэ лібэральным кансэрватарам (кансэрватызм + лібэралізм у эканоміцы). спасибо, буду знать  І ўсё ж усталёўваць іншы лад, нехарактэрны для гэтага народу, небяспечная ідэя. звычайна яна зьвязаная з думкай аб выжшасьці свайго ладу над іншымі, які трэба "цывілізаваць" ці "эўрапэізаваць". вот это мне и не нравится... "насаженная" демократия, например даже у нас, в Беларуси, это как-то не очень будет, люди не привыкли... Любоў да Айчыны і роўнасьці, тое што неабходна для дэмакратыі, яны не натуральныя, іх трэба выхаваць у чалавеку, сфармаваць. вот любовь к равенству надо воспитывать... а любовь к Родине - не знаю... у меня это натурально чувство... для меня это в первую очередь не социальный фактор, а личный...  Іншыя, неэўрапэйскія лады таксама не паўсталі "z kaprysu". Яны таксама маюць доўгую гісторыю разьвіцьця. +1. добавить нечего ) от себя: это скорее касательно культуры дискуссии - этот человек ведет дискуссию культурно и спокойно... ОБРАЗЕЦ... признаю это, как человек с иными политическими убеждениями... оппонент, достойный уважения... не крикун... и про пидарасов с фиолетовыми хyями не пишет ) приятно ))
|
|
|
|
|
|
|
MShmel
|
B) Przekonanie, ze ustroj demokratyczny jest wszedzie lepszy rodzi sie tez z uniwersalnosci praw czlowieka. W Europie urodzila sie Deklaracja Praw Czlowieka)) Z przekonania, ze prawa jednostki w spoleczenstwach sa rownie wazne w Grodno i w Paryzu. Czy mozemy zaakceptowac, ze gdzies w miescie X. mozna zabijac na ulicy bezkarnie. Nie ? No to przez indukcje dojdziesz do demokracji.
C) Czy w Afganistanie, Iraku w Darfurze dadza rade jutro wprowadzic szacunek do praw jednostki. Watpie. W Europie trwalo to wieki. Ale czy jest to powod bys ty zaakceptowal, ze tam nie obowiazuje Deklaracja Praw czlowieka ? Вось менавіта, ўнівэрсальнасьць правоў чалавека. Правы чалавека існуюць зь яго натуры, незалежна ад Дэклярацыі Правоў Чалавека. Ці правы могуць быць рэспэктаваныя толькі ў дэмакратыі? Сумнеўна. Гэта залежыць ад намакратычнасьці ці ненамакратычнасьці ладу. Намакратыя - ўлада права і закону. Намакратычнай можа быць і манархія, і рэспубліка (дэмакратыя ці арыстакратыя). А вось дэспотыяй кіруе воля ўладара, а не правы і законы. Таму правы чалавека могуць паважаць ня толькі ў дэмакратыі, а ў кожным строі, які намакратычны. Чым дрэнны напрыклад гіпатэтычны лад кіруемы мудрым манархам, які паважае правы людзей?
|
|
|
|
|
|
|
|
говоріл, говоріл. толькі тады гэта называлася па-русінску А если быть ещё более точным, то по-руски (с одной "с")... Так вот называли этот язык (по шрифту), который пришёл в ВКЛ из Руси и с руской (православной) церковью!
|
|
|
|
|
|
|
MShmel
|
Што значыць мова прыйшла? А як размаўлялі перад тым як прыйшла? І што за "мова па шрыфту"? І зь якой Русі? маю надзею, не зашмат пытаньняў, ды ўвогуле: Дабранач!)
|
|
|
|
|
|
|
|
Што значыць мова прыйшла? А як размаўлялі перад тым як прыйшла? І што за "мова па шрыфту"? І зь якой Русі? Письменный язык (или тебе не известна руническая письменность? а позже и беларуская латинка, которая не называлась "руским языком")  Из Руси - из Киевского княжества, откуда проходило крещение земель! Ещё раз приведу цитату от Павла Урбана: Тэрмін “Русь” прыйшоў на нашыя землі й прывіўся тут з прыняцьцем хрысьціянства ці «рускае веры», бо хрысьціянства прыйшло да нас праз Кіеўскую Русь. Першапачаткова ды пераважна й пасьлей ён ужываўся тут у чыста рэлігійным значаньні. Прынамся гэта датычыцца тэрыторыі былога Полацкага вялікага княства, якая, за выняткам кароценькіх эпізадычных акупацыяў, ніколі не ўваходзіла ў склад Кіеўскай Русі. З гэтае прычыны ў старых летапісах мы не находзім тых прыкладаў, якія сьветчылі-б пра тое, што й да земляў Полацкага княства прымяняўся гэты тэрмін «Русь» не ў ягоным рэлігійным, але нацыянальным значаньні. У гэтых летапісах Полацкае княства выступае або пад гэтым-жа ягоным назовам, або як землі палачанаў ці полацкіх Крывічоў, або проста як княства й землі Крывічоў.
|
|
« Последнее редактирование: 09 Июнь 2007, 18:46:25 от www »
|
|
|
|
|
MShmel
|
Значыцца пісьмо прыйшло. А пры чым тут мова? Хоць аль-кітабамі пішы, ўсё роўна па-беларску будзе.
|
|
|
|
|
|
|
|
Значыцца пісьмо прыйшло. А пры чым тут мова? Хоць аль-кітабамі пішы, ўсё роўна па-беларску будзе. Я говорил о названии языка... А ты мыслишь логикой 21 века... Хм :-?
|
|
« Последнее редактирование: 09 Июнь 2007, 20:04:17 от www »
|
|
|
|
|
|