Ну блін, ня будзь дурням. Параўнай колькасьць беларускай мовы ў медыях у 1885 і ў 1993.
Да, в 1885 БНФ не старалась. В 1993 - 3 газеты и официальный канал. Всё. Да, ты забыл, что АГЛ ввел патриотизм в виде 75% беларуских исполнителей на радио

Видишь разницу? Я нет
Ага, а не хочаце прынамсі 7 газет, 6 часопісаў, 3 навуковых зборніка па беларустыкі, якія выходзілі штогод, і яшчэ шматлікія перавыданні навуковых твораў, забароненых за савецкім часам (Цвікевіч, Доўнар-Запольскі, Ігнатоўскі і інш.), а таксама творы эмігранцкіх вучоных і пісьменнікаў. Па-мойму гэтыя імёны былі вернуты беларускай культуры й навуцы не праз намаганні камуністычных дэпутатаў ВС, наўрад ці яны ўвогуле ведалі, хто гэта такія..
Вось вам статыстыка па дзіцячым установам, якія працавалі на беларускай мове :калі ў 1987 г. іх налічвалася 905 (18,3%), то ў 1991 г. - 2441 (46,8%). І яшчэ з статыстыкі тых часоў: у 1993/94 навучальным годзе 80% першакласнікаў вучыліся ў Беларусі на беларускай мове.. Вынікі рабіце самі..
Это сделала БНФ? Не смешите меня. Не приписывайте все достижения партии, которая есть только в мыслях 3500 человек, которых если спросишь, состоишь ли ты там, 90% скажут - НЕТ.
Ну да ладно.
Я не спорю, что развивать язык необходимо и нужно. Я был за те перемены. Но всё потеряно за 1 день. Где те патриоты, которые должны были отстаивать свои права?
Я уже не раз высказывал мнение:
Основное большинство "беларусов" устраивает положение дел. Может их что-то беспокоит, но не до такой степени, что уж очень.
Могу сказать, когда народ "воспрянет". Хотите?