Tak, demokraci wierza w to, ze nie moze byc panstw w ktorych Prawa Czlowieka, demokracja nie sa respektowane. Panu to przeszkadza ?
Мне ані троху гэта не перашкаджае. Я проста ведаю, што можа існаваць краіна дзе паважаюцца правы чалавека, але няма дэмакратыі. Я адрозьніваю гэтыя два паняцьці, бо гэта ня тое самае.
яна зрэдку ўдаецца цалкам. шацунак да правоў адзінкі існуе ня толькі ў эўрапэйскай сыстэме. і цалкам гэтую сыстэму нельга ўвесьці ў краіне іншага культурнага кола.
prawa ludzkie jak najbardziej mozna i trzeba wprowadzac. Wszedzie.
Я ж тое і пішу, што ня толькі ў эўрапэйскай сыстэме яны могуць быць. Ці я пісаў, што ня трэба рэалізоўваць правы чалавека? Не, я такога не пісаў.
у Японіі і Індыі эўрапэйскі строй не функцыянуе, ён далёка не эўрапэйскі, ён толькі мясцовы пад уплывам Эўропы.
swietnie tam funkcjonuje demokracja. prosze sie nie obawiac. Z pewnoscia lepiej niz w europejskiej Bialorusi.
Ізноў атаесамленьне дэмакратыі і эўрапэйскасьці. Я казаў, што там не працуе дэмакратыя? Не, не казаў.
Іншыя, неэўрапэйскія лады таксама не паўсталі "z kaprysu". Яны таксама маюць доўгую гісторыю разьвіцьця. Кожны народ мае, як пісаў Мантэск'ё свайго "Духа Праў", таму можа інаваць безьліч добрых строяў (тых якія інсьпіруюцца ідэяй справядлівасьці)
Panie MShmel: bierz Pan z listy kraje bez demokracji, bo o takich mowimy: Polnocna Korea, Kuba, Uzbekistan, Turkmenia, Zimbabwe, Bialorus, Chiny, Sudan, Syria, Birma, Rosja.. zapomnialam dokladnie kolejnosc ale to od lat tak mniej wiecej wyglada. O jakiej historii dlugiego rozwoju Polnocn ej Korei Pan pleciesz ? Co jest pozytywnego w totalitaryzmach Turkmenistanu czy ..

Mniej teorii wiecej rzeczywistosci.
Я пра Паўночную Карэю нічога не казаў. Гэта вы яе ўспомнілі. Я ж пішу пра мноства (у тым ліку і неэўрапэйскіх) "добрых" дзяржаўных ладаў, якія рэалізуюць нейкую абстрактную справядлівасьць. Я тут не апраўдваў таталітарызмы.