Легка. Потому что комунисты эту страну создали и попилус "постригли" под себя.
Усё ж такі я меў рацыю, калі сцвярджаў, што "сэнсацыі" - гэта ваш козыр.....
Устляров Н. Русская история. Часть 1. Спб.,
1839. Раздел "Исследование вопроса, какое место в русской истории должно занимать
княжество Литовское"
Довнар-Запольский М. Государственное хозяйство Великого княжества Литовского при Ягеллонах. Т.1. Киев,
1901"Такім парадкам мала-памалу з Беларускіх зямель злажылося новае гасударство - княжство Літоўска-Рускае" Ластоўскі В. Кароткая гісторыя Беларусі - Вільня,
1910"...таким образом, к концу XIV века под властью Литвы объединились все западнорусские (тут і далей беларускія - у трактоўцы таго часу) области в пределах старых дреговичских и радимичских поселений. Мало того, с ними тесно срослись области полоцких и отчасти смоленских кривичей...Центром новой государственной западнорусской и совместно литовской жизни стала Вильна, а основой прочного литовского государства явились главным образом западнорусские племена" Карский Е. Белоруссы. Т.1. - Варшава, 1903
Из носителей (а следовательно и потомков) прежней культуры никого не осталось. А люди коорые на вопрос "Кто ты по национальности" отвечают "Халера яго ведае" для меня не Белорусы.
Вы пра сённяшні час?? Калі так, дык звяртайцеся да апошняга перапісу насельніцтва. Там шмат хто адказваў на пытанне "Кто ты по национальности"
А это и не сенсация. Просто мне обратного показать не могут. Включая и вас.

'
А я й не збіраўся вам нічога паказваць...да мяне гэта ўжо зрабілі прафесійныя гісторыкі й даследчыкі...
Я канстатую факты, а вы, нават не ведаючы базавых крыніц па гісторыі Беларусі, абапіраецеся на ўласныя меркаванні й здагадкі...
P.S. на сон можаце прачытаць А. Краўцэвіча "Стварэнне ВКЛ" ці М. Ермаловіча "Беларуская дзяржава. Вялікае княства Літоўскае". Там вы знойдзеце ўсе адказы на вашыя пытанні