«И это при том, что ты первым на грамматику тему передёрнул»
Варта адрозьніваць «передёргивание» ад жартоўнага намёку,
што псыхалоґія тамака была не да рэчы…
«психика эта как раз не может разрываться между национальностями. Она ж блин холистична! Не может человек с нормальной психикой принадлежать к нескольким национальностям»
Гэна ты так лічыш : )
Калі б я й сумняваўся ў сваёй уласнай псыхіцы, : )
дык здароўе іншых знаёмых літвіноў з падвоенай нац. тоеснасьцю —
не выклікае ў мяне сумневу : )
Праблема тутака палягае ня ў тым, што я вар’ят, а ў пэўнай неакрэсьленасьці тэрміну «нацыянальнасьць» у розныя часы, у розных мовах і краінах.
«Наглость — второе счастье. Ага?»
Не ага. Можна пачытаць леташні, крыху састарэлы, пост:
«Литвинская (литовская) идентичность сегодня».
http://nicolaev.livejournal.com/859876.html«Я только лишь говорил, чтобы тему разговора впредь не передёргивал. Не красиво это. Да и обнаруживается на раз»
Хто б казаў…
«для «литвинов» наших белорусских вопрос самоидентификации стоит очень гибко и не имеет принципиального значения (и это при том, что они себя ещё и националистами считают»
У цябе ў галаве — трасянка: тамака натрос,
тамака, тамака, кінуў на зіму — цялё схавае…
Ня трэ’ перадзёргваць пра нейкіх тамака невядомых «наших «литвинов»». Я це моўлю пра нашых літвінаў, да якіх сябе й адношу.
Пытаньне самавызначэньня МАЕ ПРЫНЦЫПОВАЕ ЗНАЧЭНЬНЕ!
Але бываюць выпадкі, калі гэта не настолькі прынцыпова.
Вы не цяміце, як можна мець некалькі ідэнтычнасьцяў,
якія тычацца розных варункаў жыцьця, але могуць перасякацца.
Літвін — як у каго — перасякаецца зь беларусам,
літоўцам, палякам, латышом, украінцам.
У мяне — зь беларусам, прадусім.
Гавару мовай тутэйшай, лаяльны ў т.л. і РБ, грамадзянін Рб.
Таму, пэўным чынам, беларус.
Але — прадусім — я нашчадак літвіноў, народу ВКЛ, я зыходжу, прадусім, з інтарэсаў Вялікай Літвы, і дзейнічаю ў інтарэсах Вялікай Літвы. Я — НЕ НАЦЫЯНАЛІСТЫ!!! І хіба можна мяне зваць беларусам, раўняючы ў т.л. с расейскамоўнымі русафіламі і саўкафіламі, якія клічуць ся беларусамі і, дарэчы, гавораць ад імя беларусаў?..
«найди пять оличий от смысла моего сообщения»
Шукай сам. Гэта не мая справа лётаць перад інэт-тролямі.
«Кстати, «литвины» твои немцами могут себя считать… «адначасова» с поляком и литовцем?»
«Мае» літвіны — гэна я сам.
Не я вызначаю літвінам крытэры іхнага САМАвызначэньня.
Жоднага германа-літвіна не сустракаў.
Сустракаў «літвінаў беларусаў», «літвінаў палякаў беларусаў», «літвінаў палякаў», «літвінаў латышоў», «літвінаў=літоўцаў», «ліцьвінаў=беларусаў».
«Больше никем не себя называешь?»
Пашукай у ’нэце, час у цябе ёсь.
«Но о этого литовцами не становятся. Правда?»
Калі літвіны/літоўцы некалі вось з бухты-барахты сталіся літоўцамі, палякамі й беларусамі, дык што замінае адваротнаму?
Калі паляк ці беларус у прынцыпова важнай сытуацыі кліча сябе палякам ці беларусам — для мяне ён паляк ці беларус. Я ў прынцыповыя моманты ЗАЎЖДЫ клічу ся літвінам!
«на этом форуме ещё год-полтора назад этих «литвинов» было дoxpeна с тележкой»
А вось і не. Чалавекі тры — нацыяналістыя «ліцьвіны=беларусы» — мне ўжо паведамілі. Іхных поглядаў не падзяляю, а перапіс пакажа, кім яны ёсь насамрэч.
«Вот к трём национальностям, по-твоему, человек может принадлежать. Так? А к четырём? Пяти? Пятидесяти? Граница есть?»
Плоскія пытаньні вымагаюць плоскага адказу.
Глядзі вышэй, дзе пра германа-літвінаў.
А дуркаватымі тэярэтызаваньнямі маяцца не жадаю.
«как «Жигуля» напьются, так хлебом их не корми дай только кирпичами посрать на разные «литвинские» темы»
Хто ё літвінамі, а хто жыгулямі — пакажа перапіс : )
Ня ведаючы тых, аб кім кажаш,
не жадаю вешаць на іх якіясьці цэтлікі…
«Список тем хорошо раскрыт на «Луркморье». Ссылку видел?»
Бачыў ужо даўно

Літвінафобскім крэо мяне не зьдзівіць : )
«Русским негр никак не может быть. Просто потому, что он — негр. А русские, как известно, — белый народ. Ты вообще в курсе, что у любого народа должен быть вполне определённый фенотип, который определяется как раз таки расовыми признаками?»
На гэтыя тэмы размаўляць не зьбіраюся.
Калі мяне забаняць — хай за літвінскі піяр,
але ж не за раша-фашу…
«шотландцев «шкотами» ты очень прикольно называешь. Посмеялся»
Пасьмяхніся яшчэ : )
http://be-x-old.wikipedia.org/wiki/%D0%A8%D0%BA%D0%BE%D1%82%D1%8B«Не люблю, честно говоря, когда начинают виртуальную жизнь смешивать с реальной»
Для мяне інтарнэт увогуле — ня меньш «рэяльны», чымся дашка аб’яваў пры дарозе. Гэта рэяльная частка, рэяльный інструмэнт рэяльнага жыцьця, уплыву на рэяльнае жыцьцё. Як і «ленінскія» «пошта-тэлеґраф-тэлефон». Інтэрнэт ё віртуальнасьцю — для тых віртуалаў, хто і ў «рэяльным» сьвеце ё віртуалам. Для мяне вы тутака ў ’нэце — ня меньш рэяльныя, чымся ў «рэяле». Для вас жа вы самі ў «рэяле» — ня больш рэяльныя, чымся ў ’нэце.
«эту тему про перепись литовцев здесь создал именно ты»
Перапіс — літвінаў!
Ё мэтавая аўдыторыя, якой варта тлумачыць пытаньні іхныя.
І ёсь аўдыторыя — тыя-ж расейцы, якім гэна ўся роўна не спатрэбіцца…
«русский я. Родом из Западной Белоруссии. Причём, хер знает с какого глубокого колена. Такой ответ устроит?»
Так. Я вось ведаю свой радавод, хоці не з «*** знает с какого глубокого колена» : ) І падставы звацца літвінам і нашчадкам літвіноў узяў не са столі : )