Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Вам не пришло письмо с кодом активации?
Гродненский Форум
09 Август 2025, 11:34:02
Новости, реклама:
   Главная   Новости Гродно Помощь Игры Календарь Войти Регистрация   Меню
Страниц  : 1 3 Далее»  Все   Вниз
  Печать  
Автор Тема: Re: 100 лет БНР. Праздничные мероприятия 25 марта  (Прочитано 15796 раз)
redbird
Почетный гродненец

Просмотр профиля
« Ответ #30 : 24 Март 2018, 15:34:59 »

Вы наверное маентки панские называете хуторами?
Вы што. Обморок
Маёнткі панскія былі палацамі з садамі, паркамі і сажалкамі. Яны апраналіся цудоўна і мелі паляванне, мелі конны "выезд". Яны ж не ў хатах жылі. І гаспадаркі не мелі, безумоўна. Вы Тугановіцкі парк бачылі?
Я кажу толькі за сябе, за сваех продкаў, натуральных сялян, але хутарскіх. Дзе пабудоў, жывелы было шмат, зямлі і працы шмат. Гэтыя хутары даўно пазарасталі і паразбураныя, да іх нават дарогі добрай няма, але я асабіста там бывала, а ёсць нават на адным з хутараў несамавіты маліннік, дзе ўся радзіна затарваецца. Улыбка Гэта не адзін, не два і не тры хутары. Улыбка
Маёнткі панскія таксама амаль усе павынішчаныя, а па тэрыторыі сучаснай Беларусі іх было нямала. Цяпер у гэта паверыць цяжка. Обеспокоенный
Шляхта сапраўдная павынішчана таксама. Я неяк запыталася на сучаснай вёсцы, хто такая шляхта і чым яна адрозніваецца. Мне сказалі старыя: просты чалавек едзе на вазу з сенам, а шляхцін на вазу з сенам, але са стрэльбаю. Гумар такі. Смеющийся А праўды не даведацца таксама ў іх, маўклівыя старыя наконт гісторыі.
Это звучит, как оксюморон.
Не, гэта лёккае перабольшванне праўды, пастка на ліса. Смеющийся Але, калі вы адчуваеце гэты гумар, значыць, вы лічыце беларускіх нацыяналістаў вельмі далёкімі ад сябе чужынцамі. Гэта падазрона насамрэч. Папаліся, пане ліс. Вы адкуль вяшчаеце, калі не сакрэт? Крутой

Ах, чаканне свята лепшае за само свята! Са святам, даражэнькія суайчыннікі!
Усіх віншую з цудоўным сакавіцкім надвор'ем! Веселый Веселый Веселый

Даводзіцца на Беларусі дзяліцца ежай на свята, але я праз форум не магу, таму духоўнай ежы вам трошачкі адламаю.
Варонча:

Правитель про поэта чаще всего не знает ничего. У поэта, безусловно, больше власти, чем у правителя. И главное — эта власть истинная, данная сверху. Он не самозванец. Он не узурпировал власть от жажды всеми править.  ©
Страниц  : 1 3 Далее»  Все   Вверх
  Печать  

Перейти в:  

Войти
Войдите, чтобы добавить комментарий

Войдите через социальную сеть

Имя пользователя:
Пароль:
Продолжительность сессии (в минутах):
Запомнить:
Забыли пароль?

Контакт