Вы наверное маентки панские называете хуторами?
Вы што.

Маёнткі панскія былі палацамі з садамі, паркамі і сажалкамі. Яны апраналіся цудоўна і мелі паляванне, мелі конны "выезд". Яны ж не ў хатах жылі. І гаспадаркі не мелі, безумоўна. Вы Тугановіцкі парк бачылі?
Я кажу толькі за сябе, за сваех продкаў, натуральных сялян, але хутарскіх. Дзе пабудоў, жывелы было шмат, зямлі і працы шмат. Гэтыя хутары даўно пазарасталі і паразбураныя, да іх нават дарогі добрай няма, але я асабіста там бывала, а ёсць нават на адным з хутараў несамавіты маліннік, дзе ўся радзіна затарваецца.

Гэта не адзін, не два і не тры хутары.

Маёнткі панскія таксама амаль усе павынішчаныя, а па тэрыторыі сучаснай Беларусі іх было нямала. Цяпер у гэта паверыць цяжка.

Шляхта сапраўдная павынішчана таксама. Я неяк запыталася на сучаснай вёсцы, хто такая шляхта і чым яна адрозніваецца. Мне сказалі старыя: просты чалавек едзе на вазу з сенам, а шляхцін на вазу з сенам, але са стрэльбаю. Гумар такі.

А праўды не даведацца таксама ў іх, маўклівыя старыя наконт гісторыі.
Это звучит, как оксюморон.
Не, гэта лёккае перабольшванне праўды, пастка на ліса.

Але, калі вы адчуваеце гэты гумар, значыць, вы лічыце беларускіх нацыяналістаў вельмі далёкімі ад сябе чужынцамі. Гэта падазрона насамрэч. Папаліся, пане ліс. Вы адкуль вяшчаеце, калі не сакрэт?

Ах, чаканне свята лепшае за само свята! Са святам, даражэнькія суайчыннікі!
Усіх віншую з цудоўным сакавіцкім надвор'ем!

Даводзіцца на Беларусі дзяліцца ежай на свята, але я праз форум не магу, таму духоўнай ежы вам трошачкі адламаю.
Варонча: