7floor
|
И чё спросил? [smiley=huh2.gif]
|
|
« Последнее редактирование: 07 Октябрь 2005, 23:56:32 от 7floor »
|
|
Древняя китайская мудрость гласит: "Когда нечего сказать, но очень хочется, скажи древнюю китайскую мудрость!" Я на drive2.ru
|
|
|
Paladin
|
2 JJ
" хм как не крути,а если тебя напрягает слово жыд,значит ты минимум еврей..."
Ну я то не еврей... как знает большинство тут присутствующих... но меня это слово напрягает. Хотябы потому что уважаю своих друзей еврейской национальности. А у тебя таких нет?
|
|
|
|
|
|
|
televital
|
2 nailbombin:
Аднолькава брыдка для мяне гучыць: "пшек","жыд","маскаль","чучмэк".... Слова "жыд" спрадвечна беларускае і сваё негатыўнае адценьне яно атрымала толькі ў расейскай мове. Слова "маскаль " гэта значыць жыхар краіны Масковіі ( маскоўскага княжаства) зрабілася негатыўным дзякуючы перманентным войнам паміж ВКЛ і Масковіей.
|
|
|
|
|
|
|
JJ
Гродненец
Смысл жизни зависит от ее качества
|
Евреев слава богу нет :)нужно время и тогда ты увидишь какие они классные друзья 
|
|
|
|
Демократия - это когда умные вынуждены не только выслушивать мнение дураков, но и считаться с ним.
|
|
|
vgorb
|
Паважаны,вось што я напiсау:"Пад сапраудным БЕЛАРУСАМ я маю на увазе ЧАЛАВЕКА, каторы паважае другiх.Толькi з павагi да другiх пачынаецца павага i да самаго сябе. Аднолькава брыдка для мяне гучыць: "пшек","жыд","маскаль","чучмэк"....На працягу многiх гадоу савецкая улада шукала "козлов отпущения" и знаходзiла iх, Вы ведаеце сярод каго. Ня дай боже кабы гэта здарылась i на Беларусi. Народ яе заслугоувае лепшага."
Павагай да "других" беларусы заусёды адлiчалися ад большасцi"савецкiх народнасцей". Гэта я меу на увазе.
|
|
« Последнее редактирование: 08 Октябрь 2005, 08:10:42 от vgorb »
|
|
|
|
|
zmey
|
Павагай да "других" беларусы заусёды адлiчалися ад большасцi"савецкiх народнасцей". Гэта я меу на увазе.
да ну нах? я думал коми и калмыки сама "адлiчалися павагай да другiх"
|
|
|
|
|
|
|
nailbombin
|
Паважаны,вось што я напiсау:"Пад сапраудным БЕЛАРУСАМ я маю на увазе ЧАЛАВЕКА, каторы паважае другiх.
Вы многа чаго напісалі. Так што ня трэба. У асабістасці Вы пісалі пра тое, што Беларусы павінны аб'яднацца па нацыянальнаму прызнаку. Куды павінны пайсці рускія, яўрэі, вьятнамцы, украінцы, палякі - не зразумела. Толькi з павагi да другiх пачынаецца павага i да самаго сябе.
 Аднолькава брыдка для мяне гучыць: "пшек","жыд","маскаль","чучмэк"....На працягу многiх гадоу савецкая улада шукала "козлов отпущения" и знаходзiла iх, Вы ведаеце сярод каго.
Гэта не "улада шукала". Гэта мутанты, такія як JJ шукалі ды шукаюць. Ня дай боже кабы гэта здарылась i на Беларусi. Народ яе заслугоувае лепшага."
А. Зразумеў. Пытанняў большч не маю.
|
|
|
|
|
|
|
DarkAvenger
|
Паважаны,вось што я напiсау:"Пад сапраудным БЕЛАРУСАМ я маю на увазе ЧАЛАВЕКА, каторы паважае другiх.Толькi з павагi да другiх пачынаецца павага i да самаго сябе.
А чаму проста не напiсаць добры чалавек? А то ў мяне пытанне хто такiя сапраўдныя рускiя, яўрэi i г.д.
|
|
|
|
Здесь могла быть ваша реклама.
|
|
|
vgorb
|
2 nailbombin :
"У асабістасці Вы пісалі пра тое, што Беларусы павінны аб'яднацца па нацыянальнаму прызнаку. Куды павінны пайсці рускія, яўрэі, вьятнамцы, украінцы, палякі - не зразумела."
Паважаны, а вось "гэта",калi ласка,не чапляйце да мяне. Я гаварыу аб тым, што узрадженне Роднай мовы i прыданне ёй сапрауднага статусу ДЗЯРЖАУНАЙ зробiць Беларусь тым чым яна заслугоувае стаць.
А рускія, яўрэі, вьятнамцы, украінцы, палякі няхай сабе живуць мiрна на вашай зямлi i вывучают мову краiны, гдзе яны вырашылi застацца.
|
|
|
|
|
|
|
|
7floor
|
А рускія, яўрэі, вьятнамцы, украінцы, палякі няхай сабе живуць мiрна на вашай зямлi i вывучают мову краiны, гдзе яны вырашылi застацца.
Ужо была гутарка, але паўтаруся: А калi не захочуць вывучаць, то ... ?
|
|
|
|
Древняя китайская мудрость гласит: "Когда нечего сказать, но очень хочется, скажи древнюю китайскую мудрость!" Я на drive2.ru
|
|
|
vgorb
|
Захочуць. А не, дык самi зъедуць...I разам з тым даць магчымасть развiвать розныя нацыянальныя i рэлiгиозныя абъяднаннi, школы, фестывалi.
|
|
« Последнее редактирование: 08 Октябрь 2005, 19:54:56 от vgorb »
|
|
|
|
|
7floor
|
Захочуць. А не, дык самi зъедуць... Во, вот оно! Вот я не хочу, например. Мне уехать? Уже собирать вещи? О свободе выбора не заикаемся? Для справки: 1. Я в Гродно родился. 2. Я знаю белорусский получше некоторых присутствующих здесь "беларускамоўных". 3. В белорусском языке нет знака "ъ".
|
|
|
|
|
|
|
vgorb
|
Скора не будзе нi толька знака "ъ" ,а i самой Беларускай мовы, дзякаючы тым,хто "не хочет"...
|
|
« Последнее редактирование: 08 Октябрь 2005, 23:09:05 от vgorb »
|
|
|
|
|
Уладзімір
|
|
|
|
|
Значна лягчэй знайсьці памылку, чым ісьціну. Памылка ляжыць на паверхні і яе заўважаеш адразу, а ісьціна схавана ў глыбіне і ня ўсякі зможа адшукаць яе. ©Іаган Гётэ
|
|
|
nailbombin
|
Скора не будзе нi толька знака "ъ" ,а i самой Беларускай мовы, дзякаючы тым,хто "не хочет"...
Вы бы ў краіну сваю радную вярталіся, а потым задвігалі свае мудрыя прапановы? Ці лепей сытае пуза чым Радзіма? Навошта Вам усіх лячыць? З сябе пачніце. Давайце к нам - будзеце вучыць усіх беларускай мове.
|
|
|
|
|
|
|
vgorb
|
А як Вам думаецца, спадар nailbombin, Беларуская мова павiнна быць ДЗЯРЖАУНАЙ цi не? P.S. Толькi што знайшоу. [ 04/10/2005 20:51 ] Шаноуны сп. Мiлiнкевiч, у выпадку Вашай перамогi, цi зробiце Вы беларускую мову адзiнай дзяржаунай i пазбавiце расейскую такога статусу, цi будуць вернутыя народу сапраудныя нацыянальныя сымбалi- Пагоня i бел-чырвона-белы сьцяг? I яшчэ цiкавiць Ваша стауленьне да так званай "саюзнай дзяржавы Беларусi i расеi" i знаходжаньня расейскiх вайскоуцау у нашай краiне. Дзякуй! З павагай, Павал . Беларуская мова павінна быць дзяржаўнай. Кожны беларус будзе ганарыцца нацыянальнымі сымбалямі – Пагоняй і бел-чырвана-белым сьцягам, - калі будзе ведаць іх гісторыю. На пытаньне аб “саюзнай дзяржаве Беларусі і Расеі” я адказваў вышэй. http://www.svaboda.org/forum/Forum.aspx
|
|
« Последнее редактирование: 09 Октябрь 2005, 02:01:42 от vgorb »
|
|
|
|
|
nailbombin
|
А як Вам думаецца, спадар nailbombin, Беларуская мова павiнна быць ДЗЯРЖАУНАЙ цi не?
Думаю, павінна. Што з таго? Пры чым тут Вашы нацыялістычныя лозунгі толькі мне не зразумела. У любым выпадку - пытанняў больш не маю. Дзякуй за адказы.
|
|
|
|
|
|
|
vgorb
|
Ну вось i добра. Дзякуй Вам. Дарэчы,я абсалютна нi супраць нiякай нацii. Я за тое, каб усе яны ("iншие") мiрна жiли на Беларусi i унасiлi свой уклад у развiццё краiны.
|
|
|
|
|
|
|
DarkAvenger
|
А як Вам думаецца, спадар nailbombin, Беларуская мова павiнна быць ДЗЯРЖАУНАЙ цi не? Вообще-то белорусская мова уже дзяржаўная.
|
|
|
|
Здесь могла быть ваша реклама.
|
|
|
televital
|
Яна дзяржаўная дэ-юрэ, цяпер трэба каб яна стала дзяржаўнай дэ-факта.
|
|
|
|
|
|
|
Adimiron
|
Яна дзяржаўная дэ-юрэ, цяпер трэба каб яна стала дзяржаўнай дэ-факта. Вообще эта тема животрепещет в другом разделе форума. Но раз офф-топ, то офф-топ. Пример де-факто: в гродненском аграрном университете всякая официальная бумага (ну может не вся, но 80% точно) - на белорусском! А ректор, глубоко уважаемый лично мной, как известно, сторонник Лукашенко. Так как же это согласуется? Кто же кого зажимает? Вам всем мерещится или у меня глаза в пелене? Ну ответьте мне хоть кто нибудь, приведите пример "зажима" на почве мовы!? Я таких примеров не знаю. Это как в притчах проповедников "в некоторой стане жила девочка и однажды..." Так и у нас тут в основном все обсуждают чьи-то проблемы, о которых лишь слышали из третьих уст.
|
|
|
|
Format c: Enter!
|
|
|
televital
|
А ты паспрабуй сваё дзіця ў беларускамоўны садок, аддаць. Гэта была мая праблема .
|
|
|
|
|
|
|
Adimiron
|
Пример "зажима" в студию! Я вообще против детсадов с санитарно-эпидемиологической точки зрения.
|
|
|
|
Format c: Enter!
|
|
|
|