Head
Гость
|
 |
« : 12 Март 2013, 02:33:02 » |
|
У Вільні забілі беларускага актывіста Рамана Вайніцкага Ён быў старшынёй Згуртавання беларускіх грамадскіх суполак Літвы і клуба "Сябрына", намеснікам дырэктара беларускай школы. Як паведамляе Радыё "Свабода", 52-гадовага Вайніцкага знайшлі звязаным і замучаным у падвале шматпавярховага дома, дзе ён жыў. Вайніцкі перад смерцю расказваў знаёмым, што яму апошнім часам пагражалі. Паводле папярэдніх звестак, смерць наступіла ад катаванняў. На целе знойдзеныя сляды фізічных катаванняў, рот Вайніцкага быў заклеены скотчам. Фота — delfi.lt Чытаць далей: http://euroradio.fm/report/u-vilni-zabili-belaruskaga-aktyvista-ramana-vaynickagaПра забойства Вайніцкага яшчэ няма афіцыйнай вэрсіі. Таму я ўстрымаюся ад канкрэтных меркаваньняў. Але зразумела, што гэта ўдар у беларускі бок. Тут нямае значэньня, якую палітычную пазыцыю займаў Вайніцкі і тое, што ён супрацоўнічаў з рэжымам Лукашэнкі і амбасадай рэжыму ў Вільні. Вайніцкі не адмовіўся ад беларускай мовы, ад Бел-Чырвона-Белага Сьцяга і ад Бацькаўшчыны. Ён працаваў на ніве беларушчыны ў межах сваіх магчымасьцяў (дамогся, напрыклад, аднаўленьня Віленскай Беларускай гімназіі). Такім калабарантам акупацыйны рэжым не давярае і давяраць ня будзе. Па акупацыйных рускіх паняцьцях трэба абавязкава здрадзіць, адмовіцца ад мовы і абпляваць Сьцяг. Калі такога няма – няма й даверу. На Віленшчыне гэта ўжо трэці выпадак нападу на беларускага дзеяча. Перад гэтым быў беларускі грамадзкі дзяяч Малафееў (ужо не жыве) і Ю. Русакевіч. Прытым Русакевіч быў, фактычна, забіты, але ажыў у рэанімацыі. Такія напады і забойствы ёсьць тыповы почырк КГБ, які дзейнічае праз скрайнія нацыяналістычныя групоўкі і арганізацыі. На тэрыторыі былога СССР наштампавана мноства радыкальных груповак, але, здаецца, няма ніводнай, якая ўзьнікла сама сабой. Усё гэта ёсьць плён экстрэміскай творчасьці гэбістаў і маскоўскай выведкі. Ў справе забойства Вайніцкага ад лукашысцкай канторы ажно вушы тырчаць. На пахаваньні нябожчыка ў тыповым крымінальным стылі куражыліся два тыпы, перашкаджалі працаваць журналістам (весьці здымку). У «несавецкіх» краінах такія канторскія індывідуумы выглядаюць прышэлцамі зь іншага сьвету. Іх пазнаеш адразу, нават калі яны ня рухаюцца і маўчаць. Нахабныя і беспакараныя паводзіны рэжымных суб’ектаў на пахаваньні ў Вільні сьведчыць аб ўзгодненасьці іхных паводзінаў зь мясцовай уладай. Усё гэта выклікае сумненьні ў тым, што спраўцы забойства беларускага дзеяча будуць знойдзеныя. (Дарэчы, адносна здымкі. Пералік асобаў, прысутных на пахаваньні забітага, мае значэньне для сьледзтва. На пахаваньні ахвяры часта бываюць людзі прыналежныя да групы злачынства, здараецца, што прыходзяць нават самы забойцы). Зьвяртае на сябе ўвагу той факт, што ў дзень забойства Вайніцкага кіраўніца пралукашысцкай арганізацыі ў Рызе В. Піскунова заявіла журналістам, што, на яе думку, Вайніцкага забіла “беларуская апазыцыя”. Заява фантастычная, але трэба ўлічваць, што ўсе асобы, якія супрацоўнічаюць з рэжымнымі амбасадамі і кантактуюць з дыпляматычнай выведкай, ёсьць дэ-факта агентурай уплыву і могуць паўтараць пачутае праз кантакты, нават не разумеючы часам мэты і сэнсу таго, што паўтараюць. Слоўны выкід сп. Піскуновай наводзіць на думку, што нехта зацікаўлены стварыць фальшывы адрас забойцаў Вайніцкага. Палітычны крымінал супраць беларусаў у Віленшчыне надта падобны на палітычны крымінал у падрэжымнай Рэспубліцы Беларусь. Прытым крыміналізацыя палітыкі, як і ў гэбоўскай Расеі, адбываецца праз сілавыя структуры і ведамствы. Беларусам апэляваць да рэжыму ў такіх умовах – гэта тое самае, што пісаць апэляцыі ў Брусэль ці ААН. Вынік будзе нулявым. Занон Пазьняк http://www.bielarus.net/archives/2013/03/11/2971
|
|
|
|
|
|
|
Профилей хватит на всех
Banned
Гродненец
КГБ_bot
|
«Он был в панике, боялся»В Вильнюсе убит президент ассоциации белорусских организаций Литвы Роман Войницкий. Его тело со следами пыток было обнаружено в подвале дома. По словам коллеги белорусского активиста, погибшему в последнее время угрожали. Говорить о мотивах убийства никто не берется. Политические взгляды Войницкого расходятся с позицией белорусской оппозиции.Войницкий известен тем, что действия белорусских властей по силовому разгону участников митинга оппозиции после выборов президента Белоруссии Александра Лукашенко называл «внутренним делом республики» и подчеркивал, что Европейский союз и США после выборов усилили давление на его «этническую родину». http://www.gazeta.ru/social/2013/03/06/5002257.shtml Добавлено: 12 Март 2013, 09:28:13
и еще... Никогда никаких заявлений о том, что против объединения общин он не делал. Никакого объединения общин в Литве также не происходит, а подобную цель никто никогда не декларировал. Единственное политическое высказывание Войницкого касалось того, что он против введения санкций ЕС в отношении Белоруссии, а белорусская оппозиция, по его словам, действует как провокаторы. Это вызвало резкую критику белорусской оппозиции, которая обвинила Войницкого в "предательстве демократии". То выступление дало повод председателю Союза белорусов Латвии Валентине Пискуновой заподозрить, что убийство совершили представители белорусской оппозиции. Отметим, что партия "Союз Отечества" - Христианские демократы Литвы - главные опекуны белорусской оппозиции в Литве. Консерваторы, равно как и Анушаускас, регулярно организуют встречи, круглые столы, семинары, конференции о положении дел в Белоруссии, где обсуждают дальнейшие действия белорусской оппозиции
|
|
|
|
|
|
|
Head
Гость
|
Лукашысты не ўмеюць чытаць? Але зразумела, што гэта ўдар у беларускі бок. Тут нямае значэньня, якую палітычную пазыцыю займаў Вайніцкі і тое, што ён супрацоўнічаў з рэжымам Лукашэнкі і амбасадай рэжыму ў Вільні. Вайніцкі не адмовіўся ад беларускай мовы, ад Бел-Чырвона-Белага Сьцяга і ад Бацькаўшчыны. Ён працаваў на ніве беларушчыны ў межах сваіх магчымасьцяў (дамогся, напрыклад, аднаўленьня Віленскай Беларускай гімназіі). Такім калабарантам акупацыйны рэжым не давярае і давяраць ня будзе. Па акупацыйных рускіх паняцьцях трэба абавязкава здрадзіць, адмовіцца ад мовы і абпляваць Сьцяг. Калі такога няма – няма й даверу. І астатняе...
|
|
|
|
|
|
|
Сабачка
|
убийство совершили представители белорусской оппозиции Нядаўна ж гаппары ў Вільні схадняк муцілі.
|
|
|
|
|
|
|
|
sshundrik
|
Жалко человека, правильный очень был.
Таких бы побольше во всех этих Литвах, Польшах...
|
|
|
|
|
|
|
Head
Гость
|
Ў справе забойства Вайніцкага ад лукашысцкай канторы ажно вушы тырчаць. 
|
|
|
|
|
|
|
sshundrik
|
Ў справе забойства Вайніцкага ад лукашысцкай канторы ажно вушы тырчаць.  Я и раньше писал, что у тебя ни логики, ни интеллекта...
|
|
|
|
|
|
|
Head
Гость
|
Я і раней пісаў, што гэта ўсё, што ты можаш прывесці ў якасці "аргуманта".
|
|
|
|
|
|
|
Профилей хватит на всех
Banned
Гродненец
КГБ_bot
|
Я і раней пісаў, што гэта ўсё, што ты можаш прывесці ў якасці "аргуманта".
а твой аргумент это: "трызненьне" )))
|
|
|
|
|
|
|
Head
Гость
|
Гэта не аргумант, а канстатацыя факту.
|
|
|
|
|
|
|
Профилей хватит на всех
Banned
Гродненец
КГБ_bot
|
Гэта не аргумант, а канстатацыя факту.
ой, просцици  Я сегодня такой недогадливый 
|
|
|
|
|
|
|
Head
Гость
|
Ну, вось, сразу б так, а то... а твой аргумент это: "трызненьне" )))
|
|
|
|
|
|
|
Сабачка
|
Канешне факт, што гапата на вілянскім схадняку прыгаварылі беларуса. І Позя тамака быў са спэцслужбоўцам Барадачом.
|
|
|
|
|
|
|
Head
Гость
|
гапата КДБэшная агентура. Яна такая.
|
|
|
|
|
|
|
Сабачка
|
гапата КДБэшная агентура. Яна такая. Без сумневу. Мемарандумам прыгавор назвалі й падпісаліся яшчо.
|
|
|
|
|
|
|
КХП-БНФ
Гродненец
Лучше Вовы только Саша
|
Убийство руководителя белорусской общины в Литве стало поводом вызова генпрокурора Литвы в парламент
Депутаты от правящей фракции партии "Порядок и справедливость" сегодня, 15 марта, зарегистрировали официальный вызов в парламент генерального прокурора Литвы Саулюса Сквернялиса, сообщили во фракции "Порядка и справедливости". Поводом стала "ухудшающаяся криминогенная обстановка" в Литве. В обосновании вызова прокурора депутаты пишут, что Литву в последнее время накрыла "волна насилия". В пример приводятся резонансные ЧП последнего времени в Литве: убийство руководителя общины белорусов Литвы Романа Войницкого, избиение экс-главы Федерации футбола Литвы Лютаураса Варанавичюса, жестокое убийство женщины своим мужем под Клайпедой, которое прогремело по Литве, потому что женщина вызывала полицию, которая так и не приехала, после чего она и погибла от смертельных побоев пьяного супруга, и т.д.
Староста фракции Пятрас Гражулис считает, что это стало следствием того, что в правоохранительных органах не хватает "крепкой руки руководителя". Этот вопрос они и хотят обсудить с главой прокуратуры.
Как ранее сообщалось, утром 6 марта 2013 года Роман Войницкий был найден мёртвым со следами жестоких пыток в подвале многоквартирного дома в Вильнюсе. Председатель Союза белорусов Латвии Валентина Пискунова обвинила в убийстве Войницкого прозападную оппозицию Белоруссии. Полиция Литвы ведёт расследование резонансного преступления. В то же время власти Литвы продолжают оказывать поддержку оппонентам Лукашенко, базирующимся в Вильнюсе.
|
|
|
|
•Наркаман гэта ты. А я прадстаўнік народу. •Я кармлю народ, каб ён галодны ня быў. •Я выконваю народную волю сваімі рукамі. •Я прыйшоў, каб пакараць такіх як ты. Head ©
|
|
|
Head
Гость
|
Без сумневу. Мемарандумам прыгавор назвалі й падпісаліся яшчо. Ну, гапата, псэўдааппата і КГБэшная агентура- адное і тое ж. А, што за мемарандум?
|
|
|
|
|
|
|
Сабачка
|
Без сумневу. Мемарандумам прыгавор назвалі й падпісаліся яшчо. Ну, гапата, псэўдааппата і КГБэшная агентура- адное і тое ж. А, што за мемарандум? Якія таблеткі п'еш, гляджу на пользу пайшлі? Среди подписавших меморандум: Владимир Бородач (оргкомитет "Совета национального возрождения"); Винцук Вячорка (оргкомитет "Беларускага Руху"); Александр Добровольский (Объединенная гражданская партия); Николай Демиденко (международное общественное объединение "Молодой фронт", Чехия); Ольга Карач, (гражданская кампания "Наш Дом"); Владимир Колос (Рада белорусской интеллигенции); Александр Милинкевич (движение "За Свободу"); Станислав Шушкевич (партия "Белорусская социал-демократическая Грамада"); Алексей Янукевич, (Партия БНФ); Владимир Некляев (кампания "Говори правду!"); Зенон Позняк (Консервативно-христианская партия - БНФ); Виталий Рымашевский (оргкомитет партии "Белорусская христианская демократия); Вячеслав Сивчик (Движение солидарности "Разам"); Ивонка Сурвилла (председатель Рады БНР от имени Рады БНР). Ранее Рада БНР сообщила об отказе присоединиться к меморандуму лидера кампании "Европейская Беларусь" Андрея Санникова, который недавно получил политическое убежище в Великобритании. Вильнюсский меморандум остается открытым для присоединения. Читать полностью: http://naviny.by/rubrics/politic/2012/11/13/ic_news_112_405296/
|
|
|
|
|
|
|
КХП-БНФ
Гродненец
Лучше Вовы только Саша
|
гоппота и псевдооппота= зеня и Ко.
|
|
|
|
•Наркаман гэта ты. А я прадстаўнік народу. •Я кармлю народ, каб ён галодны ня быў. •Я выконваю народную волю сваімі рукамі. •Я прыйшоў, каб пакараць такіх як ты. Head ©
|
|
|
Сабачка
|
А Саньнікаў байкатаваў, не тое што ну, гапата, псэўдааппата і КГБэшная агентура- адное і тое ж (С).
|
|
|
|
|
|
|
Head
Гость
|
Якія таблеткі п'еш, гляджу на пользу пайшлі? Таблеткі піць табе трэба. Віленскі мемарандум гэта хутчэй фармальнасць- амаль нічога ён не мяне, але зроблена дзеля карысці беларусаў. А наконт Вайніцкага, то канечне, гапата КГБэшная. А Саньнікаў байкатаваў, не тое што ну, гапата, псэўдааппата і КГБэшная агентура- адное і тое ж ©.
Саньнікаў паказаў сваё "істінное ліцо".
|
|
|
|
|
|
|
Сабачка
|
А што гэта за хвароба маскальская, устаўляць у двукосьсіі маскальскія словазлучэнньнні, гэнная? Можа табалаў якіх папі яшчэ й ад гэтага 
|
|
|
|
|
|
|
КХП-БНФ
Гродненец
Лучше Вовы только Саша
|
Все вы показали свое истинное лицо. Противно! 
|
|
|
|
|
|
|
Head
Гость
|
А што гэта за хвароба маскальская, устаўляць у двукосьсіі маскальскія словазлучэнньнні, гэнная? Можа табалаў якіх папі яшчэ й ад гэтага  Ну, дык, вы ж так любіце. На сваёй, маскальскай. Так, што лячыцеся.
|
|
|
|
|
|
|
Сабачка
|
А што гэта за хвароба маскальская, устаўляць у двукосьсіі маскальскія словазлучэнньнні, гэнная? Можа табалаў якіх папі яшчэ й ад гэтага  Ну, дык, вы ж так любіце. На сваёй, маскальскай. Так, што лячыцеся. А ад педафіліі лечысся?
|
|
|
|
|
|
|
КХП-БНФ
Гродненец
Лучше Вовы только Саша
|
А ад педафіліі лечысся? Жгешь 
|
|
|
|
|
|
|
sshundrik
|
Ну, гапата, псэўдааппата і КГБэшная агентура- адное і тое ж. А ты-ж хто??
|
|
|
|
|
|
|
Head
Гость
|
Віленская пракуратура абураная заявамі паліцыі аб самагубстве Вайніцкага
13:27, 16.04.2013 Абноўлена ў 15:45, 16.04.2013 | Віленская акруговая пракуратура абураная цверджаннямі віленскай паліцыі, нібыта беларускі грамадзкі дзеяч Раман Вайніцкі скончыў самагубствам, адчуўшы небяспеку з-за прысваення грошай, атрыманых ад ЕС. Супрацоўнік пракуратуры Роландас Імбрасас, які курыруе справу Вайніцкага, кажа: «Цікава, як можна ўчыніць самагубства з завязанымі рукамі і нагамі ды залепленым ротам. Гэта вельмі цікава». Ёсць меркаванне, што цверджаннем пра самагубства паліцыя спрабуе закрыць справу, якая зайшла ў тупік. Нагадаем, што раней супрацоўнікі літоўскай паліцыі агучылі адну з папярэдніх версій прычынаў смерці Вайніцкага. Газеце Lietuvos rytаs аб пакуль не пацверджаных высновах распавёў кіраўнік Віленскай паліцыі Кястуціс Ланчынскас. Паводле яго слоў, трэба дачакацца ўсіх вынікаў даследаванняў. Узнікла версія, што смерць Вайніцкага, хутчэй за ўсё, была старанна падрыхтаваным самагубствам, а яго прычына — спроба пазбегнуць адказнасці за крадзеж грошай з сярэдняй школы імя Францыска Скарыны, дзе ён працаваў загадачыкам гасп Чытаць цалкам http://nn.by/?c=ar&i=108271адаркі.
|
|
|
|
|
|
|
sshundrik
|
Чё ты прицепился к нему: он же прогосударственный?
|
|
|
|
|
|
|
|