barsik
|
Ведаю і размаўляю калі трэба, але не кожны дзень. У асноўным калі вандрую па вёсках, дзе акрямя беларускай іншымі не валодаюць.
|
|
« Последнее редактирование: 26 Ноябрь 2007, 18:34:04 от barsik »
|
|
|
|
|
Гонзих
|
не разговариваю ввиду того что не могу похвастаться нормальным знанием белорусского
|
|
|
|
|
|
|
amazonk^a
Гродненец
я такая как есть и меняться не собираюсь.......
|
Расейская мова - мова акупантаў! Зарас размаўляю па-расейску толькі з быдлам, тупымі нязграбнымі грамадзянінамі, і яшчэ ў некаторых выключных момантах. Маскальская мова - калл.[/highlight] растраляць за такую пазыцыю.) ты думай перад тым, як гаворыць! а мне здавалася ты ня дрэнны хлопец, фізік добры.( усё павінна быць разумна. НУ С одной стороны он прав---рассияне запрещали БМ--также как и поляки----ВОТ ЩА ТОЛЬКО ПАЙМИТЕ МЕНЯ ПРАВЕЛЬНО----допустим немцы БМ не запрещали(это не значит что я их там оправдываю или что то в этом роде просто констатирую факт)
|
|
|
|
|
|
|
dимкаs
|
немцам было накласьці - яны ўсё роўна ўсіх бы спалілі.
|
|
|
|
|
|
|
Buffon
|
Партызаны не лепшымі былі, немцы хаця б усе не забіралі (я іх не апраўдываю, я асуджаю партызан). 2 усім, хто ведае пра БМ і пра нашу культуру, быт і жыцце толькі з падручнікаў, купіце пару гістарычных кніг, яны заменяць вам тыя кнігі, што выдаюцца ў школе, асабліва "Гісторыю Беларусі", якая ў мяне вядзецца на рускай мове. ГАМОН!
|
|
|
|
|
|
|
dимкаs
|
забрудзілі трохі тваю галаву.((
са ўсёй павага.
|
|
|
|
|
|
|
Buffon
|
ды не, мне бабуля расказывала:"калі ішла вайна, дзед схаваў свіню(заколатую) пад кучу гноя, немцы б не дадумаліся там шукаць. а партызаны такую хітрасць ведалі. калі знайшлі свіню, дзеда прыставілі да сценкі, і толькі таму, што яго заўважыў нейкі там родзіч, яму ўдалося пазбегнуць смерці". Вось такая гісторыя. камунізм ад фашызма не далека адстаў. (пад час сталінскіх рэпрэсій было абвінавачана і растрэлена 20.000.000 людзей, з нулікамі я не пераблытаў)
|
|
|
|
|
|
|
Nataniel
|
Послушайте, то что было, то было. Но давайте отталкиваться от сегодняшнего дня-- может, пришла пора начинать все заново?
|
|
|
|
|
|
|
Buffon
|
[highlight]пачаць кожны павінен з сябе[/highlight] не раз мы ўставалі з кален і падымалі свой гонар, зможам і зарас! Гэй, ліцьвіны, Бог нам раіць!
|
|
|
|
|
|
|
dимкаs
|
ды не, мне бабуля расказывала:"калі ішла вайна, дзед схаваў свіню(заколатую) пад кучу гноя, немцы б не дадумаліся там шукаць. а партызаны такую хітрасць ведалі. калі знайшлі свіню, дзеда прыставілі да сценкі, і толькі таму, што яго заўважыў нейкі там родзіч, яму ўдалося пазбегнуць смерці". Вось такая гісторыя. камунізм ад фашызма не далека адстаў. (пад час сталінскіх рэпрэсій было абвінавачана і растрэлена 20.000.000 людзей, з нулікамі я не пераблытаў) давай мы трохі з табой падрасьцем, а ўжо потым будзем свае радыкальныя думкі выказваць, спрачацца ды імкнуцца камусьці штосьці даказаць.  давай трохі пажывем, паездзім па сьвеце, пагаворым з людзьмі, выслухаем людзей з рознымі позіркамі - тады й зможам гаварыць нешта зь упэўненасьцю. а зараз... каму верыць? дзе праўда? да нельга на 100 адсоткаў верыць кнігам надрукаваным у савецкія часы па ўсім вядомай прычыне. але я й не зьбяраюся верыць усім кнігам, надуманным беларускімі нацыяналістамі - чаму я павінен верыць ім? у йіх ня было ніякай улады, ніякага доступу да нейкіх архіваў ды дакументах.. я гавору не аб усіх, но аб большасьці. мразей ды свінакоў сярод іх хапае. пакуль няма магчымасьці заняцца адэкватным дасьледваньнем гэтае праблемы, тых часоў нех тут пальцы гнуць. час прыйдзе ўсё стане вядома. а як хочацца пачуць праўду. на сёньняшнім этапе я склонны верыць толькі творам мастацкае літаратуры беларускіх клясыкаў. дасталі камуністы, дасталі нацыяналісты!!! дзе ж, вы, простыя людзі са здаровай самасьявдомасьцю?!  дарэчы, "зетерянный мир" Ліцьвіна мне спадабаўся.
|
|
« Последнее редактирование: 28 Ноябрь 2007, 02:21:05 от Dimka »
|
|
|
|
|
Buffon
|
dимкаs, ты вельмі нагадываеш мне мяне самога, недзе ўнутры я таксама згодзен з табой. лапай +1 я лічу, што проста ты крыху старэйшы за мяне, таму думкі крыху расходзяцца.
|
|
|
|
|
|
|
amazonk^a
Гродненец
|
Партызаны не лепшымі былі, немцы хаця б усе не забіралі (я іх не апраўдываю, я асуджаю партызан). 2 усім, хто ведае пра БМ і пра нашу культуру, быт і жыцце толькі з падручнікаў, купіце пару гістарычных кніг, яны заменяць вам тыя кнігі, што выдаюцца ў школе, асабліва "Гісторыю Беларусі", якая ў мяне вядзецца на рускай мове. ГАМОН! да согласно тупасть просто историю РБ приподовать на русском---так же как ща географиию и историю Рб в европейском еонтексте тоже на русском --не и чего они хотят --блин в школе дитей заставляют учить гимн там все знать по символики и все такое а учат одним из самых важных предметов которые пробуждают в детях патриотизм!!! ну разве не тупасть---вот самое главное хоть какие то придметы на БМ оставить и не убирать их а приумножать!!! да ее мае ща даже класса нет на БМ--и куда мы катимся!!!??? 
|
|
|
|
|
|
|
..webgirl..
|
ненавижу белорусский язык, и не разговариваю на нём.. может он был бы ещё нормальный если бы не был смешанный,,, асобенно это ГЭ меня бесит,просто до ужаса,если разговаривать то на чистом белорусском,а не с добавлениями кокого то друго языка,по кристовски получается)) 
|
|
|
|
качественная подготовка - залог твоего успеха) 
|
|
|
Адэлька
Гродненец
Усё будзе добра
|
ненавижу белорусский язык, и не разговариваю на нём..  мяне больш за ўсё здзіўляюць такія заявы. пры гэтым з далейшага тэксту зразумела становіцца, што дзяўчына проста не ўпадабала ўжыванне трасянкі. вось яна недзе чуе недакладную мову ў чыіхсьці вуснах і ёй пачынае здавацца, што яна ненавідзіць самую мову. замест таго, каб паспрабаваць ўжываць і так, як ёй бы спадабалася - чыста і прыгожа, яна блюзнерыць і кажа непрабачальныя рэчы як для беларускі па месцы нараджэння
|
|
|
|
|
|
|
Buffon
|
..webgirl.. па-першае беларускі, а не белорусскій па-другое не путай з трасянкай што значыць на чыстай? што такое "по крістовскі"? і яшчэ, калі ты брунэтка, перафарбуй валасы ў белы колер, табе больш пойдзе 
|
|
|
|
|
|
|
kast
|
Никогда...Меня учили русскому языку, а белорусский только для оценки в аттестате.
|
|
|
|
|
|
|
Buffon
|
kast, а ў самаго сумлення зусім няма?
|
|
|
|
|
|
|
amazonk^a
Гродненец
|
Никогда...Меня учили русскому языку, а белорусский только для оценки в аттестате. смешные вы все ребята А НА КАКОЙ БЛЯ ВЫ ЗЕМЛЕ И В КАКОЙ СТРАНЕ ВЫ РАДИЛИСЬ ЧЕЙ ХЛЕБ ВЫ ИДИТЕ--КТО ВАС КОРМИТ ---И ОХРОНГЯЕТ-----учили не учили а это твой язык хорошо может ты там где радился но ты живешь на этой землее и обязан ее уважать и ценить потомучто она тебя носит!!!  :-/ 
|
|
|
|
|
|
|
..webgirl..
|
забыла добавить в свой пост..ИМХО!))) а вас не должно валновать что для меня белорусский язык, для каждого своё, и у каждого своё мнение..ещё раз ИМХО))) 
|
|
|
|
качественная подготовка - залог твоего успеха) 
|
|
|
Buffon
|
ага
Паўстань, народ! Прачнiся, Беларусе! Зiрнi на Бацькаўшчыну, на сябе! Зiрнi, як вораг хату i зямлю раструсiў, Як твой навала злыдняў скарб грабе! Паўстань, народ! Для будучынi шчасьце Ты строй, каб пут ня строiў больш сусед; Ня дай ты ў гэты грозны час прапасьцi -- Прапашчых не пацешыць шчасьцем сьвет. Сваю магутнасьць пакажы ты сьвету, Свой край, сябе ў пашане мець прымусь. Паўстань, народ!.. З крывi i сьлёз клiч гэты... Цябе чакае Мацi-Беларусь!
|
|
|
|
|
|
|
|
Buffon, ты же антифашист?! :-/ 
|
|
|
|
Няхай жыве магутны, сьмелы Наш беларускі вольны дух. Штандар наш бел-чырвоны-белы, Пакрый сабой народны рух.
На бой! За шчасьце і за волю Народу слаўнага свайго! Браты, цярпелі мы даволі, На бой усе да аднаго!
|
|
|
Buffon
|
www і дзе тут намек на фашызм??? Злы сусед - маскаль 
|
|
|
|
|
|
|
|
Buffon, никапельки фошыздского? Ну тогда могу обрадовать тебя - ты не антифашист 
|
|
|
|
Няхай жыве магутны, сьмелы Наш беларускі вольны дух. Штандар наш бел-чырвоны-белы, Пакрый сабой народны рух.
На бой! За шчасьце і за волю Народу слаўнага свайго! Браты, цярпелі мы даволі, На бой усе да аднаго!
|
|
|
Buffon
|
www, не трэба ўсе падмінаць пад сябе Я.Купала - фашыст?  яшчэ адзін верш, калі хто не чуў  Толькi ў сэрцы трывожным пачую За краiну радзiмую жах, Успомню Вострую браму сьвятую I ваякаў на грозных канях. У белай пене праносяцца конi, Рвуцца, мкнуцца i цяжка хрыпяць, Старадаўняй Лiтоўскай Пагонi Не разьбiць, не спынiць, не стрымаць. У бязьмерную даль вы ляцiце, А за вамi, прад вамi гады. Вы за кiм у Пагоню сьпяшыце, Дзе шляхi вашы йдуць i куды? Мо яны, Беларусь, панясьлiся За тваiмi дзяцьмi ўздагон, Што забылi цябе, адраклiся, Прадалi i аддалi ў палон. Бiце ў сэрцы iх, бiце мячамi, Не давайце чужынцамi быць. Хай пачуюць, як сэрца начамi Аб радзiмай старонцы балiць. Мацi родная, мацi краiна, Не ўсьцiшыцца гэтакi боль. Ты прабач, ты прыймi свайго сына, За цябе яму ўмерцi дазволь. Усё лятуць i лятуць тыя конi, Срэбнай збруяй далёка грымяць. Старадаўняй Лiтоўскай Пагонi Не разьбiць, не спынiць, не стрымаць.
|
|
|
|
|
|
|
Porudchik
|
Так размауляемо трошачкi  А вось калi тут усе знатакi як будзе на бел мове "над крыльцом дым кольцом"?  Буду чакаць адказау
|
|
|
|
Откусишь с одной стороны – подрастешь, с другой – уменьшишься! С одной стороны чего? – подумала Алиса. – С другой стороны чего?– Гриба, – ответила Гусеница, словно услышав вопрос, и исчезла из виду.
|
|
|
|
www, не трэба ўсе падмінаць пад сябе Вот именно, дорогой друг. Не стоит националистов записывать в "типа националисты", оклеветанных советским правительством. Я.Купала - фашыст? Нет. Националист... по крайней мере до тех пор, пока не стал поэтом "социалистического реализма";бо я тоже ж не фашист  Тебе задачка: поразмысли, а зачем Купала пытался покончить жизнь самоубийством в 1930... что от него требовали ангелы-нквдэшники? Сразу согласился б вершы про злых фашистов писать, чего ломался-то?  Ах да! Калі ў 1930 годзе арыштавалі нацдэмаў і хацелі зрабіць паказальны працэс‚ а Купалу хацелі прызначыць грамадзкім абвінаваўцам‚ дык ён палічыў за лепшае скончыць жыцьцё самагубствам‚ чым выступаць супроць беларускіх нацыяналістаў, і разрэзаў сабе жылы. Ад сьмерці Купалу адратавалі‚ але больш да яго не зьвярталіся‚ каб ён абвінавачваў нацдэмаў. Усё сваё жыцьцё Янка Купала быў нацыяналістам і памёр нацыяналістам. Нідзе ніколі не асудзіў ён нацыянальнае ідэі‚ а наадварот‚ ён усюды яе ўсхваляў. Калі ён апынуўся ў камуністычным палоне‚ дык напісаў пад прымусам проста адчэпнае — некалькі вершаў, у якіх нібыта радаваўся савецкім дасягненьням. Але гэта ніяк не асуджэньне нацыянальнай ідэі.
Цитата: kamunikat.net.iig.pl/download.php?item=3582-7.pdf Buffon, Багданович тоже наш человек, или ты думаешь его идеалами были "Свобода! Равенство! Упячка!"? 
|
|
« Последнее редактирование: 13 Декабрь 2007, 17:51:19 от www »
|
|
|
|
|
|
|
Buffon, Багдонович анархист? Наверное, такой же как и я (исключительно на форуме - национал-анархист  ). Возьми сборник произведений и почитай немножко. Главное - анализ. Откроёшь для себя новый мир. «Трымацца народнай песні, як сляпы трымаецца плота»... всё что угодно, но только не "национал-". Да, Буффон? Что ж ты этого слова/частички так боишься? 
|
|
« Последнее редактирование: 14 Декабрь 2007, 02:08:44 от www »
|
|
|
|
|
DedMOro3
Гость
|
Buffon, Багдонович анархист? Наверное, такой же как и я (исключительно на форуме)  Возьми сборник произведений и почитай немножко. Главное - анализ. Откроёшь для себя новый мир. «Трымацца народнай песні, як сляпы трымаецца плота»... всё что угодно, но только не "национал-". Да, Буффон? Что ж ты этого слова так боишься?  давайте не будем трогать авторов, которых затронули события начала 20 века. Всё-таки влияние времени. На данный момент белорусский язык умирает. Если ещё не умер.
|
|
|
|
|
|
|
|
|