Buffon
|
Беларуская мова - родная. Расейская мова - мова акупантаў! Зарас размаўляю па-расейску толькі з быдлам, тупымі нязграбнымі грамадзянінамі, і яшчэ ў некаторых выключных момантах. Маскальская мова - калл. Шануеш, сябе, шануеш краіну, будзь добры, шануй культуру! Каклі размаўляць на роднай мове не ўмееш, дык хаця б не абсірай яе! [highlight]Не кожны можа размаўляць, але кожны можа паважаць!!![/highlight]
|
|
|
|
|
|
|
Aska
|
Да, как говорит наш один препад: Няма мовы, няма нации!(не знаю правельно написала или нет). ЖАЛЬ КОНЕЧНО ЧТО ЛЮДИ ЗАБЫВАЮТ СВОЙ РОДНОЙ ЯЗЫК! 
|
|
|
|
|
|
|
Buffon
|
Aska, пасля слова мовы ставіцца працяжнік (як вывад)
|
|
|
|
|
|
|
Бонифаций
|
А то как же?! У меня по русскому 5 было! 8-) 
|
|
|
|
|
|
|
Aska
|
Aska, пасля слова мовы ставіцца працяжнік (як вывад) Учту на будущее! P.S. Я знаю беларусский только 5-ть лет!
|
|
|
|
|
|
|
Buffon
|
DimaFromGrodno, тое, што самая прыгожая, так! А вось наконт мілагучнасць крыху папраўлю - беларуская мова займае другое месца сярод еўрапейскіх моў па мілагучнасці (навуковы факт)
|
|
|
|
|
|
|
Gentos
|
вчера в праге была драник-party. все, говорили на бел  обожаю свой язык, страну и культуру, только мало разговариваю 
|
|
|
|
|
|
|
Gentos
|
DimaFromGrodno, тое, што самая прыгожая, так! А вось наконт мілагучнасць крыху папраўлю - беларуская мова займае другое месца сярод еўрапейскіх моў па мілагучнасці (навуковы факт) а какой язык на первом месте?
|
|
|
|
|
|
|
Buffon
|
Gentos, украінскі
|
|
|
|
|
|
|
Gentos
|
Возможно, но мое предпочтение белорусскому 
|
|
|
|
|
|
|
Buffon
|
Tryp, калі кожны будзе так думаць, то ніхто не пачне.
|
|
|
|
|
|
|
Buffon
|
не ведаю. мне настаўніца па БМ сказала, яна палячка па паходжанню, таму, будзь упэўнены - не польская
|
|
|
|
|
|
|
_FeniX_
Новенький
Я люблю Гродненский форум!
|
Donn Black няхай валіць у Рассію калі для яго родная мова руская 
|
|
|
|
|
|
|
Gentos
|
Цяпер расклад клавіатуры беларускі пастаіў. Сёня нешта на мяне найшло, пукуль да дома ехаў, па дарозе цэлую старонку А4 аб сваім настроі напісаў. вельми не звычайна для мяне..
|
|
|
|
|
|
|
amazonk^a
Гродненец
я такая как есть и меняться не собираюсь.......
|
Вось пытанне, цi ведаете вы беларускую мову? Размауляете на ёй? Беларус, мля. На роднай мове сказ напiсаць без памылак не можа... Па-беларуску размауляю з людзмi, якiя мяне разумеюць и якiм гэта падабаецца. Некаторыя, як пачуюць беларускую мову, пачынаюць шаптаць и лыбiцца: "Деревня! Деревня!". Сорамна не ведаць сваёй мовы, а яшчэ больш дрэнна асуджаць людзей, якiя яшчэ яе не закiнули.... НАПИШУ НА РУССКОМ ТАК КАК КЛАВЫ БЕЛАРУССКОЙ НЕТ SORRY!!!че правда то правда --ну я на таких людей не обррощаю внимания это просто не грамотные люди которые вопервых не знают и не уважают сваю историю А ЗНАЧИТ ОНИ НЕ СУЧЕСТВЕЮТ---во вторых просто не уважают себя---им просто слабо занть ее так как она на много сложнее русскокого (не в правописании)---деревня я таким людям говарю что еслибы не жители деревень сидели бы мы голодными и холодными хорошо работать в офисе в городе где все есть--а они работают для нас!!!! что касаеться меня то я разговариваю в основном на русском о чем чесно говаря сожилею--но с небольшим количеством сваих друзей которые говарят только на БМ я общаюсь на родном языке--да и часто с мамой я говарю на БМ так ради прикола ---или просто беру словарь и ещу прикольные словечки!! 
|
|
|
|
|
|
|
amazonk^a
Гродненец
|
DimaFromGrodno, тое, што самая прыгожая, так! А вось наконт мілагучнасць крыху папраўлю - беларуская мова займае другое месца сярод еўрапейскіх моў па мілагучнасці (навуковы факт) хачу тебя поправить 3 место первое французки второе испански--а мы третье это признала междунородное сообщество на конференции языкав мира--вот там и было преставленно это научное иследование!!! 
|
|
|
|
|
|
|
amazonk^a
Гродненец
|
Няма з кiм. Большасць па-расейску размауляюць. Вось таму усе i размауляюць не на роднай мове. Калi б шмат людзей пачалi размауляць па-беларуску,тады б i усе пачалi. этого мало должна быть поддержка правительства провадиться всякие конкурсы и програмы--а ща нооборот уничтожают язык пасматрите ща на телевидении единицы белларуских програм осталось они даже новости на руском сделали, раньше футбол и тот на беларусском каментировали---А ЧТО САМОЕ ПАГАНОЕ ОНИ МУЛЬТИКИ БОЛДЬШЕ НА БМ НЕ ПОКАЗЫВАЮТ---вот где было весело и много чего можно было узнать (в отношеение словарного запаса)!!!я их просто обажала!!!  так что этого мало что бы мы только начели говарить на БМ!!!! 
|
|
|
|
|
|
|
v1as
|
Справа у тым, что нарадзiлiся мы усе на нашай роднай зямельцы, мы дзецi Беларусi, таму павiнны любiць i паважаць нашу спадчыну i мову!
|
|
« Последнее редактирование: 24 Ноябрь 2007, 16:30:21 от vlas666rupor »
|
|
я не то, что вы считаете нормальным человеком
|
|
|
dимкаs
|
Расейская мова - мова акупантаў! Зарас размаўляю па-расейску толькі з быдлам, тупымі нязграбнымі грамадзянінамі, і яшчэ ў некаторых выключных момантах. Маскальская мова - калл.[/highlight] растраляць за такую пазыцыю.) ты думай перад тым, як гаворыць! а мне здавалася ты ня дрэнны хлопец, фізік добры.( усё павінна быць разумна.
|
|
|
|
|
|
|
brynet_ka
|
net, esli chestno besit bel. jaz.
|
|
|
|
|
|
|
homeless
|
я спадзяюся на тое, што калі-небудзь у нашай краіне %50 будзе размаўляць па беларуску на вуліцах, тады павінен быць толк, а так вельмі цяжка падьрымліваць яго на тым узроўні які быў у школе 
|
|
|
|
Никогда не оправдывайся. Твоим друзьям это не надо, а враги всё равно не поверят!!
|
|
|
Buffon
|
Влас, не трэба прыгожых слоў, калі гэта няпраўда. Не ты мяне папраўляў: "Не выделывайся, говори на русском"? На зборах такое было, добра памятаю  dимкаs, ты не згодзен з тым, што зарас на маскальскай размаўляюць тыя, чыіх продкаў раней прымушалі так рабіць? (І я матэматык  )
|
|
|
|
|
|
|
Nataniel
|
Встречала людей, которые говорят по-белорусски иногда, но ни разу не встречала, чтобы постоянно. А вообще мне нравится, когда так говорят, может, со временем, пусть не дети, но внуки или правнуки уже будут говорить по-белорусски чисто и красиво, и не задумываться, родной это язык или нет...
|
|
|
|
|
|
|
dимкаs
|
dимкаs, ты не згодзен з тым, што зарас на маскальскай размаўляюць тыя, чыіх продкаў раней прымушалі так рабіць? ня згодзен. па-першая: акрамя беларусаў у нас жывуць яшчэ і многія іншыя ды іх вельмі шмат. па-другое: ніхто нікога не прымушаў - усё рабілася паступова, бяз жорскасьцяў - менавіта такім ж чынам трэба і вяртаць мову: паступова, без прымусаў ды дыскрымінацыі. лічыў, усіх хто гаворыць па-расейску быдланём?! жжэш.) на самой справе сьмешна. нех гнаці на рассейскую мову, яна дастойна павагі - мова на самой справе вялікая - мова, якой карысталіся вялікія людзі, і да іх яна была роднай. другое пытаньне, што для нас яна ня родная. я разумею, што ты звычайна ў такім узросьце і пад уплывам нейкае літаратуры, таму надта браніцца на цябе ня буду - гэта хутка зьнікне. калі ня зьнікне, то шкада за краіну. але ж я ўпэўнены, што зьнікне і будзеш больш адэкватна ставіцца да таго, што было і што ёсьць у краіне. бо ты, на колькі я ведаю, не дурны хлопец. 
|
|
« Последнее редактирование: 26 Ноябрь 2007, 00:05:09 от Dimka »
|
|
|
|
|
homeless
|
Встречала людей, которые говорят по-белорусски иногда, но ни разу не встречала, чтобы постоянно. А вообще мне нравится, когда так говорят, может, со временем, пусть не дети, но внуки или правнуки уже будут говорить по-белорусски чисто и красиво, и не задумываться, родной это язык или нет... каб 16 год назад мы ізбралі іншага прэзыдэнта магчыма так ужо былоб, а так невядома і у мя мо дзядзька заўсёды па беларуску размаўляе, толькі з прадаўцамі не, бо яны кепска разумеюць яго калі ён што небудзь спытае, але са мной і іншымі людзьмі, якія трошкі разбіраюцца ў беларускай мове заўсёды 8-)
|
|
« Последнее редактирование: 26 Ноябрь 2007, 00:25:52 от Rohan »
|
|
Никогда не оправдывайся. Твоим друзьям это не надо, а враги всё равно не поверят!!
|
|
|
Buffon
|
dимкаs, добра, што ты лічыш мяне не дурным, дзякуй. Але ты мяне крыху не так зразумеў. Я не супраць усіх расеіцаў, я супраць тых, хто панаехаў і лічыць сябе тут галоўным. Напрыклад прарасейскія нацыскіны, яны ўсе быдла. Калі чалавек прыехаў сюды, ен павінен паважаць чужую культуру.
|
|
|
|
|
|
|
dимкаs
|
згодзен.  трымай тады "+1".)
|
|
« Последнее редактирование: 26 Ноябрь 2007, 01:33:05 от Dimka »
|
|
|
|
|
DedMOro3
Гость
|
Вот читаю, читаю.. Не покидает меня уверенность, что защитники мовы не используют её в реальной жизни. Не будьте лицемерами, господа. от 20/07/07 Странно, никто до сих пор не ответил.
|
|
« Последнее редактирование: 26 Ноябрь 2007, 13:07:08 от DedMOro3 »
|
|
|
|
|
arikter
|
2 Сергей. Обычное дело... я тут сравнительно недавно, но заметил, что на веские вопросы/доказательства многие просто не реагируют. Никто не хочет признавать свою неправоту. В этом походу прикол такого рода общения.
|
|
|
|
На небе только и разговоров, что о море... и о закате... Там говорят о том, как чертовски здорово наблюдать за огромным огненным шаром, как он тает в волнах, и еле видимый свет, словно от свечи, горит где-то в глубине...
Уникальность снежинки... - это не про нас.
|
|
|
dимкаs
|
амаль не карыстаюся, таму што цяжка пакуль яшчэ. ёсьць некаторыя людзі, з якімі я часам размаўляю па-беларуску. у сеціве па-беларуску, таму што вучуся толькі. што гэта зьмянея? я за адраджэньне, а яго трэба пачынаць з сябе.
|
|
« Последнее редактирование: 26 Ноябрь 2007, 13:56:17 от Dimka »
|
|
|
|
|
|