Mr DiNaMiT
Гродненец
|
 |
« : 01 Июль 2007, 22:22:41 » |
|
УЧОРА СВЯТКАВАЛАСЯ КУПАЛЛЕ!!!! КТО БЫУ   ?
|
|
|
|
|
|
|
tony_tosh
Гость
|
Админ, удали пожалуйста эту тему. Или давайте заведем тут тему ЭМО!
|
|
|
|
|
|
|
kostys2
|
Я не ведаю чаму ў паліт ізбе... Я быў, было так файна... Усю ноч адрываліся. Спачатку праграмма купалля, усё як заведзена, з Купалінкай, Купалічам, Ведзьмай, Князем і Русалкамі. Ну і канечне пан Быкоўскі...) Дарэчы я быў Купалічам  . Потым танцы-карагоды каля вогнішча пад сярэдневечную музыку. І гітара была, і песні нашыя ўсе спявалі... Паўсюль беларуская мова... Супэр! На купалле марыў трапіць даўно, і трапіў. Каб не гэты дождж у начы... Зайздросціце ўсе хто не быў там! 
|
|
|
|
Котлы твердотопливные - 1 сутки горит на 1 закладке дров! https://mehanikenn.by/А так же дверцы для камина, грануляторы.
|
|
|
MShmel
|
2 kostys2 Я так і падумаў, што ты Купалічам быў) А ў мінулым годзе я быў. Сьвята насамрэч дождж папсаваў, хаця мне чамусьці здалося, што ня толькі гэтым яно было горшае за мінулае. Ладна, заўтра калі будзе час напішу, што пра гэта ўсё думаю)
2 Тоширский Гэта проста было нячэснае Купальле, мабыць таму Mr DiNaMiT тэму тут завёў.
|
|
|
|
|
|
|
MShmel
|
пазьней будзе троху маіх фотаў з Купальля
|
|
|
|
|
|
|
tony_tosh
Гость
|
|
|
|
|
|
|
|
kostys2
|
Чакаю, чакаю, чакаю фоткі !!!!!
|
|
|
|
Котлы твердотопливные - 1 сутки горит на 1 закладке дров! https://mehanikenn.by/А так же дверцы для камина, грануляторы.
|
|
|
MShmel
|
Многа букаф, але я стараўся) Мае ўражаньні ад Купальля будуць у форме параўнаньня з мінулым годам. Яшчэ і троху мінулагодніх фотак будзе) Першае і галоўнае мабыць адрозьненьне – тое, што нашае Купальле звычайна stricte гарадзенскае, а тут панапрыяжджалі баранавінчукі ды менчукі. У мяне ўвогуле гэтая ідэя летніка “Гарадзенская фартэца” адразу выклікала ня вельмі пазытыўныя эмоцыі. Першыя думкі былі нешта накшталт “зусім ахвігелі, думаюць, што мы ўжо самі нічога ня можам, трэба нам дапамогі ад іх”. Таксама думалася, што нехта хоча за кошт Горадні папіярыцца. Але гэта мабыць горадняцэнтрызм праявіўся ў мяне, бо як бы не было, а хаўрусом усё лепш робіцца. Спачатку чамусьці мяне раздражняла тое, што будзе Франак Вячорка, але ўжо на Купальлі аказалася што гэта насамрэч нармальны чалавек, мае кракаўскія суседзі недарма яго баранілі ў дыскусіях ды большасьць аповядаў пра яго аказаліся гонівам. Пра МФаўцаў цікавей. У мінулым годзе былі зь іх асобы, што нажраліся гарэлкай да проста жахлівага стану. У гэтым годзе былі іншыя МФаўцы, якія п’юць піва і, здаецца, яны проста дурнаватыя, без алкаголю) Пра алкаголь асобна трэба ўзгадаць. У адным зь інтэрв’ю Эдзік казаў, што за гэтым трэба сачыць і гэта праблема, і блаблаблабла... Я ня ведаю ці ён сам сабе верыў калі гэта казаў, але плюс арганізатарам за тое, што не было такіх бухіх як год таму (або яны не буянілі, а спакойна спалі ў намётах). У гэтага Купальля нарэсьце быў нейкі больш-менш канкрэтны плян. Былі музыкі: Пан Скіргайла, Тацьцяна Беланогая, яшчэ нехта зь Менску. Абяцалі Шалкевіча, але я яго ня бачыў. Як заўсёды быў краязнаўчы конкурс Ігара Лапехі. Частка пытаньняў была стандартная з «Я этим городом храним», таму я выйграў галоўны прыз – цудоўны альбом Напалеона Орды. Праўда дождж яго потым замачыў і ён згубіў таварны выгляд( Пушчаньне вянкоў было не глыбокай ноччу, а ўжо над раніцу. Каб хто скакаў праз вогнішча я ня бачыў, але ня факт што не было. У гэтым годзе сьпявалі таксама расейскія песьні (Цой, гы). Былі стандартныя пэрсанажы гарадзенскага Купальля: паважаныя Вера Кунцэвіч, Яўген Петрашэвіч, Кастусь Жынь. Сцэнкі з Купалічам і іншымі былі амаль як нашыя ў мінулым годзе, толькі скарочаныя і троху пераробленыя Для мяне асноўным мінусам было тое, што было няшмат гарадзенскіх знаёмых, проста не змаглі прыйсьці людзі. Пакуль усё, што яшчэ ўзгадаю, напішу. Дарэчы, летнік нячэсных дзейнічае. Чытаем тут http://za-svabodu.org/mt/t.pl?entry=315. Шкада што я заўтра ў Менск да 6-га еду. Некалькі фотак ёсьць тутака http://dzida.org/index.php?nma=news&fla=stat&cat_id=5&page=1&nums=143.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MShmel
|
Франак і Наста) Самыя нячэсныя, гы
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MShmel
|
У чым праяўляецца іх прыпыленнасьць?
|
|
|
|
|
|
|
|
Maksitamin
|
Ясь Фасоля и Ян Цыбуля. Только хто из них дзе?
|
|
|
|
|
|
|
MShmel
|
Цудоўна! Перамясьцілі тэму куды трэба і пачысьцілі. Дзякуй!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freebel
Молодой Гродненец
Жыве Беларусь!
|
УЧОРА СВЯТКАВАЛАСЯ КУПАЛЛЕ!!!! КТО БЫУ   ? У цябе слэнг , як у нашага "ПРеЗиДЕНТА" !!! Трасянка forever!!! 
|
|
|
|
Я шукаю, шукаю выйсце, І я знайду , знайду яго калісці, Але пакуль аб гэтым толькі мары, Я веру ў гэта.
|
|
|
MShmel
|
Гэта "Яго Стыль" 
|
|
|
|
|
|
|
Slava85
|
скоро 23-24 июня, т.е. Купалле. Подскажите пожалуйста где в районе буду его праздновать?
|
|
|
|
Самое главное качество мужчины - это делать, брать и делать.
|
|
|
evlampii
|
скоро 23-24 июня, т.е. Купалле. Вообщето Купалле с 6 на 7 июля... или так нетерпиццо?
|
|
|
|
|
|
|
Slava85
|
скоро 23-24 июня, т.е. Купалле. Вообщето Купалле с 6 на 7 июля... или так нетерпиццо? Вынужден вас удивить, но Купалле празднуется либо 23-24 июня, либо 6-7 июля. Но вообще по язычеству оно должно праздноваться в солцестояние, т.е. в июня, а не июле. Это христианство привязало к своим праздникам. Вообще можете почитать например здесь: Иван Купала - Купалле является одним из самых почитаемых праздников у белорусов даже до сегодняшнего дня, что говорит о сверхсильной энергетике, которая, несомненно, имела место когда-то давно. Купалле - истинно языческий праздник в честь летнего солнцестояния. Аналоги его существуют почти во всех странах мира, во всех племенах и общинах. Отмечают Купалле в ночь с 23 по 24 июня католики, а с 6 по 7 июля - православные. Однако в языческие времена разграничений в праздновании не было, и все отмечалось в один день, вернее - ночь. Вышеуказанные даты в христианстве имеют совершенно другой смысл. В эти дни в католицизме и православии отмечают день рождение пророка Иона, Яна Предтечи или Яна Крестителя, который соответственно, крестил в реке Иордан Иисуса Христа. http://www.prazdnik.by/content/detail/8/131/51919/
|
|
|
|
Самое главное качество мужчины - это делать, брать и делать.
|
|
|
амМММ
|
Ну если так, то я думаю в пышках  А раньше где было? Хотя для меня это 6-7 число : )
|
|
|
|
Если во мне тебе вдруг что-то не нравится, Запомни адрес, куда тебе отправиться, А лучше даже запиши три координаты: «Икс», «игрек», «и краткая» - всё понятно?
|
|
|
|