kostys2
|
 |
« : 08 Июнь 2007, 16:11:37 » |
|
У Гродна дасягнута паразуменне паміж Гродзенскай гарадской Радай Таварыства Беларускай Мовы імя Ф.Скарыны і аддзелам адукацыі Гродзенскага гарвыканкама[highlight] аб фармаванні ў навучальным 2007-2008 гг. у шэрагу гарадскіх школаў першых класаў з беларускай мовай навучання.[/highlight] Беларускія класы маюць адчыніцца ў нарадзенскіх гімназіях №4, 6, 7, а таксама сярэдніх школах №10, 26, 32. Па ўсіх пытаннях, звязаных з адкрыццём беларускіх класах у гарадзенскіх школах кантактуйце з Гродзенскай гарадской Радай Таварыства Беларускай Мовы імя Ф. Скарыны па тэлефонах: +375 (152) 43 67 58, (29) 13 18 31. // Milinkevich.org УРАААААААААААААА!!!! Я такі шчаслівы!!! Уявіце сабе, у нашым горадзе зьявяцца беларускія клясы!!! З першага года навучання!!! Дзеткі будуць вучыцца на роднай мове!!! Гэта свята!!! 
|
|
|
|
Котлы твердотопливные - 1 сутки горит на 1 закладке дров! https://mehanikenn.by/А так же дверцы для камина, грануляторы.
|
|
|
ali-k
|
ага, типа после этого они заговорят на роднай мове :-/ Если у них следующий же урок будет идти на русском языке, с друзьями тож общаются на русском, придут домой папа мама говорят на русском, включат телевизор, там сказки на русском. Практики разговорной то нету. Это для них то же что и английский (только полегче) на уроке изучили, вышли с класса и забыли. :-/
|
|
|
|
|
|
|
drug@n
|
Эту ху...нь проходила моя дочка (сейчас ей 22). Ничего из этого хорошего не вышло-только детей промучили! Все это бред сумасшедшего насильно заставить любить мову, на которой говорят единицы (ИМХО)!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Alconafft
|
Да уж... надо записать номера школ, чтобы дочь туда по ошибке не отдать 
|
|
|
|
|
|
|
kostys2
|
Да уж... надо записать номера школ, чтобы дочь туда по ошибке не отдать  Не переживай, тебя предупредят если что 
|
|
|
|
Котлы твердотопливные - 1 сутки горит на 1 закладке дров! https://mehanikenn.by/А так же дверцы для камина, грануляторы.
|
|
|
MShmel
|
Класна, будзем мець надзею, што ўсё атрымаецца!
|
|
|
|
|
|
|
tony_tosh
Гость
|
да на самом деле многие хотели бы детей отдать в белорусские классы. просто кончечно, было бы лучше, чтобы отдельная школа была.. тогда бы они действительно не мешались в школе...
|
|
|
|
|
|
|
kostys2
|
просто кончечно, было бы лучше, чтобы отдельная школа была.. тогда бы они действительно не мешались в школе...
ці ліцэй 
|
|
|
|
|
|
|
tony_tosh
Гость
|
ці ліцэй сомневаюсь - после обычных 9 классов начинать учить все по-белорусски - это сложно...
|
|
|
|
|
|
|
Клевый у меня ник?
|
Ну и что? Что это что-то изменит. Как уже говорилось выше, эксперименты были. Одна моя знакомая училась в таком, ничего хорошего не получилось. Учиться там тоже не кто не хотел.
|
|
|
|
|
|
|
napTu3aH
|
Тупо учить математику физику и иже с ними на бел.мове... Сам учебники менял, т.к. нереально нормально читать... Просто видел как мои одногруппники, учившие физику с математикой на бел.языке, начинали реально тупить на той же высшей математике
|
|
|
|
|
|
|
MShmel
|
некаторыя і ў расейкіх клясах не хацелі вучыцца) пішацца "нікто" - разам і праз "і". трэба проста вну на белмову пераводзіць хаця б на 50% патоку і будзе тады шчасьце, бацькі самі дзяцей павядуць у белклясы
|
|
|
|
|
|
|
MShmel
|
Тупо учить математику физику и иже с ними на бел.мове... Сам учебники менял, т.к. нереально нормально читать... Просто видел как мои одногруппники, учившие физику с математикой на бел.языке, начинали реально тупить на той же высшей математике Калі ўся адукацыя па-беларуску то ня тупа. А не разумець па-беларуску - сорам, гэта ж дзяржаўная мова! Дарэчы, на якіх яшчэ мовах тупа вучыць дакладныя навукі?
|
|
|
|
|
|
|
drug@n
|
некаторыя і ў расейкіх клясах не хацелі вучыцца) пішацца "нікто" - разам і праз "і". трэба проста вну на белмову пераводзіць хаця б на 50% патоку і будзе тады шчасьце, бацькі самі дзяцей павядуць у белклясы Это называется заставить и вынудить любыми средствами (типа [smiley=whip.gif]) вучыць беларускую мову. А не разумець па-беларуску - сорам, гэта ж дзяржаўная мова! У нас 90% населения проголосовало за два государственных языка [smiley=11.gif] И кроме всего этого, у меня (и ни одного меня) учить перевернутые словечки типя "кляс", "шчасьце" желания никакого нет. Мне "родны кут" милей [smiley=YaBB1 thumbup.gif]
|
|
|
|
|
|
|
MShmel
|
Это называется заставить и вынудить любыми средствами (типа [smiley=whip.gif]) вучыць беларускую мову. А не разумець па-беларуску - сорам, гэта ж дзяржаўная мова! У нас 90% населения проголосовало за два государственных языка [smiley=11.gif] И кроме всего этого, у меня (и ни одного меня) учить перевернутые словечки типя "кляс", "шчасьце" желания никакого нет. Мне "родны кут" милей [smiley=YaBB1 thumbup.gif] Ніхто не прымушае вучыць тарашкевіцу, афіцыйны правапіс ня горшы. Вось іменна - [highlight]2 раўнапраўныя дзяржаўныя мовы[/highlight] - значыць ведаць трэба дзьве. Тое што вы напісалі толькі пацьвярджае гэта. Наконт "заставіць", дык так і трэба! Біцэ сэрцы іх, біце мячамі! Да таго ж гэта можна культурна назваць "паашчэрэнія")
|
|
|
|
|
|
|
drug@n
|
2Mshmel Или каждый выбирает, какая мова ему лучше 
|
|
|
|
|
|
|
Клевый у меня ник?
|
трэба проста вну на белмову пераводзіць хаця б на 50% патоку і будзе тады шчасьце, Вот-вот, с этого и надо начинать, что честно сказать, что мыдемократии не хотим. Мы будим принудительными методами насаждать белорусский язык. Калі ўся адукацыя па-беларуску то ня тупа. Што "нятупа"? Ты сам понял что написал? Или у тя проблемы с пониманием русского. А не разумець па-беларуску - сорам, гэта ж дзяржаўная мова!  Аффтар пеши исчо. Дарэчы, на якіх яшчэ мовах тупа вучыць дакладныя навукі? Ты снова что-то тупишь. Покажи в этой теме, кто здесь говорил, что тупо изучать на каком бы то ни было языке точные науки? Более того сомневаюсь, что такой язык вообще существует(ну по крайней мере из тех, которые соответствуют техническим требованиям современности). 2 раўнапраўныя дзяржаўныя мовы - значыць ведаць трэба дзьве. Снова полный бред. Есть страны, в которых люди не знают и половины государственных языков. И вообще, MShmel, ты так отстаиваешь необходимость бел. языка, но при этом у тя, я смотрю проблемы с пониманием русского. Точнее ты вообще почти не понимаешь предложения целиком, только слова по отденльности. Если существуют переводчики на бел. языки, юзай их, и ты станешь понимать написанное.
|
|
|
|
|
|
|
Day
|
Стыдно мне за вас граждане. Стыдно что такой вопрос вообще возникает. Стыдно и за страну, незнающую своего языка. Стыдно и за себя, что нет времени или желания учить родной язык. СТЫДНО
|
|
|
|
Чудесный день, товарищи!!!!
|
|
|
лошурик
|
конечно, это плохо, что белорусы не говорят по-белорусски и правильно, начинать надо со школы, а не в вуза да, введем мову сначала у студентов, тогда и школы вынужденно перейдут на белорусский, но каково будет именно тем несчастным студентам, на которых придется время "перевода"? какие получатся специалисты, если их учить на языке, который они, пусть и к стыду, но еле понимают?
а я - за появление белорусских классов если уж страна самостоятельная и язык есть свой то логично и подверждение самостоятельности...
|
|
|
|
|
|
|
Клевый у меня ник?
|
да, введем мову сначала у студентов, Почему й то введем? Если бы это было кому-то нужно, итак говорили бы по-белорусски. А раз нет, то и нефиг ничего "вводить". Не кому это не надо, а кто хочет тот и так говорит. Вам надо, хоть на китайском говорите, Бог в помощь.
|
|
|
|
|
|
|
лошурик
|
я говорю по-русски - грамотнее получается и кстати, верно замечено, кроме патриотических побуждений к изучению родного языка ничего не зовет никакого практического применения языку... 
|
|
|
|
|
|
|
Ыфтнср
|
это очень сложно, у мя у сеструхи обучение в школе велось на бел. языке, после окончания она потом ещё долго писала ЖЫ, ШЫ
|
|
|
|
|
|
|
MShmel
|
Ты снова что-то тупишь. Покажи в этой теме, кто здесь говорил, что тупо изучать на каком бы то ни было языке точные науки? Более того сомневаюсь, что такой язык вообще существует(ну по крайней мере из тех, которые соответствуют техническим требованиям современности).
http://forum.grodno.net/YaBB.pl?num=1181304698/12#12 адказ 12. А не разумець па-беларуску - сорам, гэта ж дзяржаўная мова!  Аффтар пеши исчо. А гэтага я не зразумеў, відавочна я тупы.
|
|
|
|
|
|
|
tony_tosh
Гость
|
Покажи в этой теме, кто здесь говорил, что тупо изучать на каком бы то ни было языке точные науки? Тупо учить математику физику и иже с ними на бел.мове... вот и всё...
|
|
|
|
|
|
|
Клевый у меня ник?
|
Ну это ладно, это я не заметил, да я и не согласен, ну а на счет остального, вы все пункты пропустили, так что товарищи...... короч вам слиф зощитан.
|
|
|
|
|
|
|
MShmel
|
Вот-вот, с этого и надо начинать, что честно сказать, что мыдемократии не хотим. Мы будим принудительными методами насаждать белорусский язык. Дарэчы, а хто сказаў, што я дэмакрат? Тут размова не тычылася дэмакратыі, таму я з гэтага і не пачынаў. Але калі ёсьць канстытуцыйнае права навучацца на беларускай мове, то нямаюць сэнсу такія пасты, як піша napTu3aH. Мол, тупа вучыць. Калі чалавек хоча, каб яго дзеці вучыліся на роднай мове, ён мусіць мець права на гэта. І ёсьць вядомыя выпадкі ў Беларусі, калі адзін дзіцёнак на ўсю школу па-беларуску навучаецца. А тое, што гэта канстытуцыйнае права фактычна не выконваецца, прыводзіць да таго, што некалькі беларускамоўных першых клясаў гэта самая радасная навіна для некаторых. Але ж ёсьць асобы, якім гэта фактычна не перашкаджае, але вельмі хочацца нагадзіць і якія пішуць пра "тупа". Тупа - не аддавайце дзетак у такія клясы, у чым праблема? А абсіраць такую цудоўную для некаторых навіну, тое чаго няпроста зараз дамагчыся, мне падаецца проста немаральным. Снова полный бред. Есть страны, в которых люди не знают и половины государственных языков. Успамінаецца адразу Канада, тэрыторыі якой былі французкія і ангельскія. Там зараз гэтыя 2 мовы. Успамінаецца Швайцарыя, якая зьяўляецца фэдэрацыяй кантонаў. Зразумела, што калі ты не выяжджаеш са сваёй вёскі то і моў ведаць ня трэба. Магу ўзгадаць Індыю дзе адзінай мовай для кантактаў ўсіх ёсьць ангельская, таксама афіцыйная гіндзі, бо існуе цэлае мноства моваў у рэгіёнах (больш за 30 моваў, каля 2000 дыялектаў). 22 зь іх могуць выкарыстоўвацца уладамі штатаў для афіцыйнага справаводзтва. У нас унітарная, нацыянальная дзяржава, на (у большай ступені) этнічна беларускіх тэрыторыях. Відавочная розьніца ў сытуацыях. И вообще, MShmel, ты так отстаиваешь необходимость бел. языка, но при этом у тя, я смотрю проблемы с пониманием русского. Точнее ты вообще почти не понимаешь предложения целиком, только слова по отденльности. Если существуют переводчики на бел. языки, юзай их, и ты станешь понимать написанное. У мяне Белазар стаіць, асабліва цяжкія словы перакладаю 
|
|
|
|
|
|
|
tony_tosh
Гость
|
какая нахрен демократия? русский язык в Беларуси насадили вовсе не демократическими методами... возвращать будем также... у нас не Крым и не Одесса - мы себя белорусами считаем... а не русскими...
...не пакiдайце ж мовы нашай, каб не памерлi... не помню, кто сказал...
|
|
|
|
|
|
|
Kaciarynachka
Новенький
Я люблю Гродненский форум!
|
..не пакiдайце ж мовы нашай, каб не памерлi... Сказаў Францішак Багушэвіч. Для не вельмі разумных "великорусских шовинистов" магу растлумачыць, што гэта адзін з выдатных беларускіх пісьменьнікаў, фактычна адраджэнец-стваральнік Беларускае мовы.(апошні сказ не тычыцца спадара Тоширского)
|
|
|
|
|
|
|
|