televital
|
 |
« : 07 Май 2007, 00:24:14 » |
|
Зразумела мы святкуем, як было заведзена ў СССР 9 траўня, таму што акт аб капітуляцыі быў падпісаны а палове першай ночы па маскоўскаму часу. І вось тут узьнікаюць супярэчнасьці. Па-першае, капітуляцыя была падпісана ў Бэрліне і там яшчэ было 8 траўня ( таму дарэчы гэтае сьвята сьвяткуецца ў Еўропе менавіта ў гэты дзень), тым больш што капітуляцыю падпісвалі ня толькі перад саветамі , але і астатнімі хаўруснікамі. Па другое, у Беларусі таксама розніца з Маскоўскім часам гадзіна, таму для нас гэтая капітуляцыя таксама адбылася 8 траўня. Мне могуць парыраваць, што тады ў Беларусі быў аднолькавы час з Масквой ( так званы "стары стыль"  ), але ж калі ўзяць за прыклад Кастрычніцкую рэвалюцыю, мы тады павінны адзначаць сьвята 9 траўня восьмага. Вось такая часалічыльная праблема.
|
|
|
|
|
|
|
ПЕТРОВИЧ
|
Я думаю, проблемы сдесь нет. Час позже, час раньше, главное - сам факт.
|
|
|
|
Hey Joe, where you goin' with that gun in your hand?
|
|
|
Иван Летохин
|
время не имеет значения важна только жизнь ......
|
|
|
|
|
|
|
Dimon_k
|
62 года отмечали 9 мая, а сейчас что 8 будем?
|
|
|
|
|
|
|
DarkAvenger
|
Когда уже кто-нибудь напишет про стоит ли вообще отмечать?
|
|
|
|
Здесь могла быть ваша реклама.
|
|
|
televital
|
Я думаю, проблемы сдесь нет. Час позже, час раньше, главное - сам факт. Значыць я магу падаць заяўку Лукашэнку, каб ён зрабіў і 8 траўня выхадным днём? Як заўсёды па традыцыі будзем і гэта сьвята адзначаць двойчы, як Пасху, Каляды.
|
|
|
|
|
|
|
smarty pants
|
по закону у нас один человек решает когда что празновать и куда какие праздники переносить, не волнуйтесь, все за вас решат, кстати, большой праздник на носу - день герба и флага
|
|
|
|
|
|
|
smarty pants
|
Нормальные белорусы ... новая нация какая-то?
|
|
|
|
|
|
|
ПЕТРОВИЧ
|
///////Значыць я магу падаць заяўку Лукашэнку, каб ён зрабіў і 8 траўня выхадным днём? //////
Для тебя это такой особенный праздник, что так принципиально?
|
|
|
|
|
|
|
Paladin
|
Действительно... дата неважна... важен смысл этого праздника.
|
|
|
|
|
|
|
televital
|
Для тебя это такой особенный праздник, что так принципиально?
Не, я проста за парадак . А то ў нас са сьвятамі , дакладней датамі ,калі іх адзначаюць поўны вэрхал. Калі дата не прынцыпіяльна. то можна адзначаць Дзень перамогі і 22 чэрвеня. 
|
|
|
|
|
|
|
ПЕТРОВИЧ
|
Калі дата не прынцыпіяльна. то можна адзначаць Дзень перамогі і 22 чэрвеня. Я не против. 
|
|
|
|
|
|
|
Paladin
|
Я не против. Действительно. День победы хитрости над тупостью! Когда один союзничек намаслал по роже второму.  Хороший день! 
|
|
|
|
|
|
|
Cьвядомы Гарадзенец
|
62 года отмечали 9 мая, а сейчас что 8 будем? Сьвяткаваць Дзень Перамогі пачалі с 1964 - да гэтага звычайны працоўны дзень быў гэтак так-да ведама
|
|
|
|
|
|
|
nailbombin
|
Праздник хороший - можно отмечать и восьмого и девятого.
|
|
|
|
|
|
|
Paladin
|
Сьвяткаваць Дзень Перамогі пачалі с 1964 - да гэтага звычайны працоўны дзень быў гэтак так-да ведама Ну правильно до 64 еще гуцулы защищались... 
|
|
|
|
|
|
|
Marvel
|
8 траўня ( таму дарэчы гэтае сьвята сьвяткуецца ў Еўропе менавіта ў гэты дзень) источник информации?
|
|
|
|
Меня ваши истории просто доебали уже, я не могу их слушать. Одна история охуительней другой, просто.
|
|
|
smarty pants
|
62 года отмечали 9 мая, а сейчас что 8 будем? Сьвяткаваць Дзень Перамогі пачалі с 1964 - да гэтага звычайны працоўны дзень быў гэтак так-да ведама а с 1997 день победы стали празновать два раза - еще и в июле, почему бы не забыть все остальное и праздновать только дни победы
|
|
« Последнее редактирование: 08 Май 2007, 18:53:15 от pravko »
|
|
|
|
|
андрей
Гродненец
---Место для вашей рекламы---
|
Праздник хороший - можно отмечать и восьмого и девятого. Почему только 2 дня, когда можно неделю. 
|
|
|
|
|
|
|
televital
|
8 траўня ( таму дарэчы гэтае сьвята сьвяткуецца ў Еўропе менавіта ў гэты дзень) источник информации? А як ты лічыш, чаму эстонцы помнік перанесены адчынілі менавіта 8-га?
|
|
|
|
|
|
|
Marvel
|
8 траўня ( таму дарэчы гэтае сьвята сьвяткуецца ў Еўропе менавіта ў гэты дзень) источник информации? А як ты лічыш, чаму эстонцы помнік перанесены адчынілі менавіта 8-га? так ты так и говори В истонии 8-ого числа чудаки учудили номер. а то во всей Европе...
|
|
|
|
Меня ваши истории просто доебали уже, я не могу их слушать. Одна история охуительней другой, просто.
|
|
|
|
Интересно, а что праздновать собрались? :-?
|
|
|
|
Няхай жыве магутны, сьмелы Наш беларускі вольны дух. Штандар наш бел-чырвоны-белы, Пакрый сабой народны рух.
На бой! За шчасьце і за волю Народу слаўнага свайго! Браты, цярпелі мы даволі, На бой усе да аднаго!
|
|
|
tony_tosh
Гость
|
короче, празднуем 3 мая, чтоб с выходными было удобно )))
|
|
|
|
|
|
|
tony_tosh
Гость
|
или 30 апреля - день, када Шикольгрубир застрелився )))
|
|
|
|
|
|
|
|