Denn
Гродненец
Пакаштуй беларускае!!!
|
 |
« : 06 Октябрь 2006, 22:42:54 » |
|
Сёньня, 6 верасьня 2006 г., быў зьнішчаны помнік архітэктуры мураванага канструктывізму, адзін зь нешматлікіх будынкаў гэтага стылю, якія захаваліся ў нашым горадзе. Перадусім шакуе нагода, паводле якой быў зьнесены гэты дом, афіцыйная вэрсыя – замінаў дарожнаму руху на рагу вуліцаў 17 верасьня і Горкага. Калі кіравацца гэтай падставай, дык трэба цалкам зносіць увесь цэнтар гораду й рабіць суцэльны Менск зь ягоным сталінскім ампірам. Каму насамрэч замінаў гэты дом – невядома. У пэрспэктыве зь яго можна было б зрабіць някепскую кавярню з шыкоўным відам на стары горад. Зараз жа тамака будзе зроблены пустыр, які “дыхтоўна” абкладуць краснасельскай пліткай. Прагледжваецца паралель з падзеямі 1961 г., калі была зьнішчаная Фара Вітаўта, на мейцы якой зараз выгульваюць сабакаў і “красуе” тое ж краснасельскае дойлідзтва. У абарону гэтага помніку архітэктуры было назьбірана ў кароткі тэрмін звыш 600 подпісаў. Намаганьні незалежнага грамадзтва спрычыніліся да наладжваньня дыялёгу й правядзеньня абмеркаваньня гэтай праблемы ў навуковых колах краіны, аднак пазыцыя ўлады што да прапановаў і патрабаваньняў грамадзкасьці выявілася красамоўнай – адным чыноўніцкім словам нахабна перакрэсьленая адная з старонак гісторыі нашага гораду. Улада дэманструе нам свой цынізм і сымбалічна паказвае сваё стаўленьне да нашага народу й ягонае спадчыны суцэльна й да грамадзкае думкі ў прыватнасьці.
Ніжэй вы можаце пабачыць акты злачынстваў і вандалізму, за якія давядзецца калі-небудзь адказваць:
|
|
|
|
Высокі дух зь цянётаў зла Дабіўся вызваленьня. Хто жыў імкненьнем да сьвятла, Таму даём збавеньне...
© Johann Wolfgang von Goethe
|
|
|
Denn
Гродненец
Пакаштуй беларускае!!!
|
 |
« Ответ #1 : 06 Октябрь 2006, 22:44:57 » |
|
яшчэ фатаздымкі:
|
|
|
|
Высокі дух зь цянётаў зла Дабіўся вызваленьня. Хто жыў імкненьнем да сьвятла, Таму даём збавеньне...
|
|
|
Denn
Гродненец
Пакаштуй беларускае!!!
|
 |
« Ответ #2 : 06 Октябрь 2006, 22:46:34 » |
|
дадаткова
|
|
|
|
|
|
|
Denn
Гродненец
Пакаштуй беларускае!!!
|
 |
« Ответ #3 : 06 Октябрь 2006, 22:47:34 » |
|
дадаткова
|
|
|
|
|
|
|
Denn
Гродненец
Пакаштуй беларускае!!!
|
 |
« Ответ #4 : 06 Октябрь 2006, 22:48:44 » |
|
і яшчэ
|
|
|
|
|
|
|
Denn
Гродненец
Пакаштуй беларускае!!!
|
 |
« Ответ #5 : 06 Октябрь 2006, 23:03:15 » |
|
Выбачаюсь за абмылку напачатку - вядома, 6 кастрычніка. Мабыць спрычынілася тое, што падзеі адбываліся на вул. 17 верасьня.
|
|
|
|
|
|
|
DarkAvenger
|
 |
« Ответ #6 : 07 Октябрь 2006, 01:23:08 » |
|
Херасе, такой сарай и памятник.
|
|
|
|
Здесь могла быть ваша реклама.
|
|
|
sol
|
 |
« Ответ #7 : 07 Октябрь 2006, 11:51:04 » |
|
А кто назвал это памятником? Я так думаю такими званиями так просто не наделяют здания, а если и наделили ток так просто он не сносится. И так, действительно ли это памятник или это еще одно бессмысленное письмо единственной целью которого лишний раз попытаться облить дерьмом нынешнюю власть.
|
|
|
|
Вместе мы сильнее!
|
|
|
|
Iron
|
 |
« Ответ #9 : 07 Октябрь 2006, 13:40:19 » |
|
...и не стало домика  полное равнодушие. понту здесь так распинаться!
|
|
|
|
— Ты что, плачешь?? — Нет, у меня просто аллергия на красивую мебель.
|
|
|
Da_Mo
|
это вам счастье делают просто вы непонимаете.  пришлю ва скоро как за целыми улицами реставрируют старый Киев, Андреевский спуск.
|
|
|
|
... не могу оторвать глаз от Тебя...
|
|
|
televital
|
Домік вельмі ўтульна там глядзеўся, хоць і быў ў занядбаным выглядзе.Але ж зразумела ён бы ня пасаваў да будуючагася аўтабану,накіраванага ў цэнтр гораду. А розным алканаўтам ды патомственным пралетарыям заўсёды на ўсё насраць, абы было дзе бухнуць.
|
|
|
|
|
|
|
Админ
|
И так, действительно ли это памятник или это еще одно бессмысленное письмо единственной целью которого лишний раз попытаться облить дерьмом нынешнюю власть. Ныншнюю власть обливать дерьмом не надо - такими действиями она сама себя в дерьмо окунает. Пусть даже это не памятник, внесенный в госреестр. С уничтожением какого-бы то ни было культурного наследия народ обрекает себя на забвение в будущем.
|
|
|
|
Viva la DRF!
|
|
|
sol
|
Ныншнюю власть обливать дерьмом не надо - такими действиями она сама себя в дерьмо окунает. Пусть даже это не памятник, внесенный в госреестр. С уничтожением какого-бы то ни было культурного наследия народ обрекает себя на забвение в будущем.
Сдается мне, что в случае геволюции, снос этого здания активисты местного форума преподнесли бы как долгожданную очистку города от уродливых символов проклятого комунизма.
|
|
« Последнее редактирование: 10 Октябрь 2006, 10:58:37 от sol »
|
|
Вместе мы сильнее!
|
|
|
DarkAvenger
|
На форуме есть знатоки мураванага канструктывізму, обьясните ценность сей коробки.
|
|
|
|
|
|
|
Админ
|
На форуме есть знатоки мураванага канструктывізму, обьясните ценность сей коробки. А почему здания должны существовать по принципу ценности-бесценности? Как по мне, так пусть бы весь тот квартал существовал. Мне, да я уверен и всем здесь присутствующим он не мешал. Ладно бы снесли, да построили что-нибудь на этом месте - так ведь они даже не знают, что кроме газона на том месте строить.
|
|
|
|
Viva la DRF!
|
|
|
Бывший
|
Сёньня, 6 верасьня 2006 г., быў зьнішчаны помнік архітэктуры "Октябрь" па-беларуску не верасень, а кастрычнiк. А дом мог бы еще стоять и стоять.
|
|
|
|
Всё в прошлом.
|
|
|
DarkAvenger
|
На форуме есть знатоки мураванага канструктывізму, обьясните ценность сей коробки. А почему здания должны существовать по принципу ценности-бесценности? Как по мне, так пусть бы весь тот квартал существовал. Мне, да я уверен и всем здесь присутствующим он не мешал. Ладно бы снесли, да построили что-нибудь на этом месте - так ведь они даже не знают, что кроме газона на том месте строить. Так написал же чувак дорогу будут строить.
|
|
|
|
|
|
|
Админ
|
Дорога - так дорога. Теперь уже хоть автобан. Поживем-увидим. Но пока внятных предложений от властей не последовало.
|
|
|
|
Viva la DRF!
|
|
|
Marhater
Гость
|
А им пох на наследие! На лапу лyке дали, бо место центральное, народу много, хотят некий уродливый торгово-медицинский центр построить. А наши "власти" - марионетки могилевские. Им бы еще чуток подольше здесь побарствовать. А и история Гродно для них - последнее!
|
|
|
|
|
|
|
Konrad
|
да сістэма РБ 
|
|
|
|
grodno.en.cx Товарищь верь пройдёт она и демократия, и гласность: и вот тогда госбезопастность припомнит ваши имена. 
|
|
|
|