Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Вам не пришло письмо с кодом активации?
Гродненский Форум
09 Август 2025, 22:07:05
Новости, реклама:
   Главная   Новости Гродно Помощь Игры Календарь Войти Регистрация   Меню
Гродненский Форум > Клубы по интересам > Литература, творчество
(Модераторы: PashickЪ, Squa®e™) > Тема:

Святлана Алексіевіч і яе творчасць

Страниц  :   Вниз
  Печать  
Автор Тема: Святлана Алексіевіч і яе творчасць  (Прочитано 8742 раз)
kiryk
Гродненец
**

Просмотр профиля
« : 18 Март 2008, 00:37:51 »

Перачытаў нядаўна ЧАрнобыльскую малітву
можа быць ад гэтага захацелася завесці такую тэму на форуме
падкажыце хто што ведае аб творчасці гэтае пісменніцы,я кая працуе ў сваім унікальным стылі
дакументальная хроніка
дзяліцеся ўражаннямі ў мяне пакуль няма слоў адны цяжкія думкі

Там на самом на краю земли
kiryk
Гродненец
**

Просмотр профиля
« Ответ #1 : 27 Март 2008, 11:44:25 »

няўжо ніхто не чытаў Алексіевіч
я чытаю цяпер Последних свидетелей

_Sirena
Гродненец
**

...

Просмотр профиля
« Ответ #2 : 28 Март 2008, 00:08:55 »

И сапрауды пасля яе творау застаюцца цяжкия думки, але ж гэтыя творы застауляюць задумацца ......... над всей суровостью и без того нелегкой жизни.
В свое время перечитала практически все ее книги: Чернобыльскую молитву, Цинковые мальчики, Последние свидетели, Зачарованные смертью, (осталось У войны не женское лицо), и каждая книга оставила свой след в памяти, начинаешь по-другому смотреть на казалось бы известные факты.
Странно что эту тему никто не поддерживает, неужели никто не читал, а зря, после прочтения хотя бы одной книги остановиться будет сложно.
_Sirena
Гродненец
**

...

Просмотр профиля
« Ответ #3 : 28 Март 2008, 00:21:07 »

А про творчество Светланы Алексиевич знаю что к выходу готовится 6-ая ее книга "Чудны олень вечной охоты"
5 предыдущих книг были о суровой правде жизни, эта книга отличается кардинально, это "100 рассказов о русской любви" как определила сама Светлана
Как-то удалось найти почитать несколько рассказов, захватывает. Хотелось бы прочесть всю книгу, только вот вышла она в свет или нет я не знаю...
Может кто-нибудь еще знает?
kiryk
Гродненец
**

Просмотр профиля
« Ответ #4 : 29 Март 2008, 14:51:42 »

А про творчество Светланы Алексиевич знаю что к выходу готовится 6-ая ее книга "Чудны олень вечной охоты"
5 предыдущих книг были о суровой правде жизни, эта книга отличается кардинально, это "100 рассказов о русской любви" как определила сама Светлана
Как-то удалось найти почитать несколько рассказов, захватывает. Хотелось бы прочесть всю книгу, только вот вышла она в свет или нет я не знаю...
Может кто-нибудь еще знает?

Не ведаю пра кнігу дакладна нічога
Цяпер перачытваю новыя первыданні без аніякай цэнзуры. З новым поглядам Алексіевіч на свае кнігі і творчасць.
 На жыццё сапраўды глядзіш па-іншаму. Знікаюць праблемы быту, але ўзнікаюць праблемы ўсяго чалавецтва, ці хаця б свайго народа.

Beldim_007
Гродненец
**

Я люблю Гродненский форум!

dimagrodno Просмотр профиля WWW
« Ответ #5 : 31 Март 2008, 20:02:14 »

Раней я думай, што ведаю пра Чарнобыль усё, але пасля кнігі Алексіевіч проста адчыняюцца вочы. Мне здаецца, што гэтая трагедыя цяжэйшая для беларусай, чым вайна таму што яе наступствы будуць яшчэ доўга адгуквацца на здароўі беларусаў.
kiryk
Гродненец
**

Просмотр профиля
« Ответ #6 : 01 Апрель 2008, 00:11:38 »

... Мне здаецца, што гэтая трагедыя цяжэйшая для беларусай, чым вайна таму што яе наступствы будуць яшчэ доўга адгуквацца на здароўі беларусаў.
Чарнобыль і ёсць вайна. Тыя людзі, якія перажылі ўсе жахі на сабе іначай Чарнобыль і не называюць. Вайна на тысячагоддзі, з загадзя вядомым вынікам. Гэта гульня ў кошкі-мышкі, толькі разцягнутая ў часе.
Генацыд беларускага народа ўладай, якой не існуе, якая знікла. Яе га*но даводзіцца есці нам

Адэлька
Гродненец
**

Усё будзе добра

Просмотр профиля WWW
« Ответ #7 : 03 Апрель 2008, 23:54:47 »

У мяне ёсць гэтая кніга. Толькі пачала чытаць. Пачала ня ў час - на працы,выдалася хвілінка. лепш бы тады не пачынала. Тлумачу: адарвацца немагчыма, але адарвацца проста неабходна, бо пачынаеш думаць аб мелачнасці ўсялякіх сённяшніх забот, аб абсурднасці той працы, якая чакае. сядзела і хавала вочы ад супрацоўнікаў - нейкая бы хваля на мяне нахлынула,такі боль невытлумачальны, бо гэта , як тут шмат хто піша, сапраўды стала нацыянальнай трагедыяй, а значыць ужылося ў кроў. Алексіевіч - нетрадыцыйная ва ўсіх сэнсах, а можа наадварот падабрала такі варыянт выкладання падзей, а найбольш пачуццяў, які падыходзіць максімальна і ад гэтага здаецца, што па-іншаму нельга. Такі тэкст і ўражанні, што здаюцца дзіўна лёгкімі папяровыя старонкі. такое трэба пісаць на свінцовых плітах, каб перадаць увесь цяжар трагедыі.

Яшчэ да Чырнобылю. Ён дыхае сваім пякельна-мёртвым дыханнем на поўныя грудзі. Тут ня дзейнічае правіла часу: чым больш яго прайшло, тым больш забываецца падзея ці невіліруецца яе значэнне. толькі сёння бачу паперку-аб'яву: "Будзбце міласэрнымі! Хлопчык 12 год, у ягопавялічваецца сэрца. Неабходная аперацыя."  Вось яны подыхі Чарнобылю - у 86 хлопца яшчэ не было на гэтай зямлі, а сёння ён пакутуе ад падзеяў таго чорнага красавіцкага дня.

Варта гэтую кнігу прачытаць кожнаму, каб не забыліся. Але забыцца немагчыма.

_Sirena
Гродненец
**

...

Просмотр профиля
« Ответ #8 : 05 Апрель 2008, 23:27:50 »

Мне здаецца, што гэтая трагедыя цяжэйшая для беларусай, чым вайна таму што яе наступствы будуць яшчэ доўга адгуквацца на здароўі беларусаў.

Чернобыль действительно страшная трегедия, и именно тем, что косвенным образом убивает людей до сих пор, уже спустя 22 года, но и у войны были свои ужасы. Почитайте "Последниие свидетели" про великую отечесвенную, или "Цинковые мальчики" про Афганистан. И это страшно...... Как убивали детей и беззащитных стариков, как умирали ни в чем не повинные люди. И если Чернобыль убивает невидимой рукой, то здесь вполне конкретный человек, которого и человеком назвать-то сложно.
Адэлька
Гродненец
**

Усё будзе добра

Просмотр профиля WWW
« Ответ #9 : 06 Апрель 2008, 21:05:13 »

...... Как убивали детей и беззащитных стариков, как умирали ни в чем не повинные люди. И если Чернобыль убивает невидимой рукой, то здесь вполне конкретный человек, которого и человеком назвать-то сложно.

У Чарнобыльскай рукі як мінімум ёсць галава. Яна і аддавала загады душыць і забіваць.  Сістэма. Як у тых радках "Гэтая сістэма мае сваё імя..."

kiryk
Гродненец
**

Просмотр профиля
« Ответ #10 : 07 Апрель 2008, 10:23:38 »

У любога забойцы ёсць імя.
Дзякуючы такім як Алексіевіч  мы даведаліся і будзем даведвацца іх імёны.
Напрыклад, Чарнобыльская малітва праз канкрэтных людзей, праз іх лёсы змагла яскрава паказаць твар Чарнобыльскага цэзію і стронцыю, жудасную рожу Савецкага часу. Гэтую лабараторыю, дзе мы з вамі - пацукі. Хто навукоўцы - і так зразумела. У кожнага чалавека свой...
« Последнее редактирование: 07 Апрель 2008, 10:25:23 от kiryk » Записан

kiryk
Гродненец
**

Просмотр профиля
« Ответ #11 : 22 Апрель 2008, 21:42:51 »

сёння на ўроку чытаў Чарнобыльскую малітву
дакладней асобныя маналогі Дзеці, нават самыя разгільдзяі слухалі з адчыненымі ратамі. ніхто не можа паверыць што вайна апошняя пачалася 20 з нечым гадоў таму і працягваецца цяпер
выходзілі пасля ўрока і прасілі гэтую кніжку
іншыя не стрымлівалі сьлёз
у мяне ў класе ёсьць колькі перасяленцаў

xtraordinary
Гродненец
**

телевизор изумруд потому что все умрут

Просмотр профиля Email
« Ответ #12 : 29 Апрель 2008, 23:11:08 »

вельмі кранальна піша.
вельмі пранікнавенна, жыва і неяк з душой.
чытала "Последние свидетели", "У войны - не женское лицо" и "Чернобыльская молитва".
з разраду тых кніг, якія ня быстра забываюцца.

kiryk
Гродненец
**

Просмотр профиля
« Ответ #13 : 29 Апрель 2008, 23:25:54 »

сёння на nn.by вычытаў што зьнялі кіно па матывам "Чарнобыльскай малітвы"
вось бы паглядзець

Страниц  :   Вверх
  Печать  

Перейти в:  

Войти