Капялюш
|
 |
« : 08 Декабрь 2007, 23:00:45 » |
|
На зьезьдзе БНФ у Менску абвешчаныя вынікі першага туру галасаваньня ў выбарах старшыні арганізацыі: Вінцук Вячорка — 107 галасоў Алесь Міхалевіч —104 галасы Віктар Івашкевіч — 26 галасоў. Усяго прагаласавала 242 дэлегаты зьезду. 5 бюлетэняў прызнаныя несапраўднымі. http://nn.by/index.php?c=ar&i=13597Вынікі выбараў старшыні БНФ:Вінцук Вячорка — 118 галасоў Алесь Міхалевіч — 110 галасоў. Паводле падлікаў новы старшыня Партыі БНФ не абраны, бо для перамогі кандыдату неабходна было набраць 50% плюс адзін голас. Вінцуку Вячорку не хапіла чатырох галасоў для перамогі. http://nn.by/index.php?c=ar&i=13598«У матэматычным выражэньні паўтарылася сытуацыя зь перамогай Мілінкевіча на Кангрэсе дэмакратычных сілаў у 2005 г. — мая лінія перамагла з адноснай большасьцю галасоў» — пракамэнтаваў НН сытуацыю вакол вынікаў першага дня зьезду Партыі БНФ Вінцук Вячорка. Па словах В. Вячоркі, гэта сьведчыць пра тое, што яго падтрымала большасьць. «Падліковая камісія агучыла вынікі галасаваньня, паводле якіх я быў прызнаны старшынём, аднак, наколькі я ведаю, гэта было на словах аспрэчана Міхалевічам. Заўтра будзем разьбірацца, дамо праўную ацэнку вынікам галасаваньня» — зазначыў сп. Вячорка. "Я не прызнаю сваю паразу", – заявіў "НН" Алесь Міхалевіч адразу пасьля таго, як сталі вядомыя вынікі другога туру галасаваньня на зьезьдзе Партыі БНФ.
|
|
|
|
|
|
|
|
Капялюш
|
 |
« Ответ #2 : 08 Декабрь 2007, 23:03:59 » |
|
Уся фішка ў тым, што гэтая лубудзень з 50% +1 была створана Вячоркам падчас выбараў старшыні 1999 году. Тады зь дапамогаю гэтага правілу аспрэчылі перамогу Пазьняка (перавага ў 4 галасы) і пачалі незаконна рабіць новы фронт. Сёньня Вячорку не хапіла 4 галасы. І сьмех і грэх 
|
|
|
|
|
|
|
litwin
|
 |
« Ответ #3 : 09 Декабрь 2007, 16:31:08 » |
|
 Старшынёй Партыі БНФ абраны Лявон Баршчэўскі http://by.belapan.com/archive/2007/12/09/201953_201954/Справка Лявон БОРЩЕВСКИЙ. Политик, педагог, литератор, председатель Белорусского ПЕН-центра. Родился в 1958 году в Полоцке. Кандидат филологических наук. Окончил Минский педагогический институт иностранных языков. Литературный переводчик, критик. Владеет 14 языками. В 1990-1995 гг. — депутат Верховного Совета. Был заместителем директора Белорусского гуманитарного лицея до его закрытия властями. С 1995 года зампред Белорусского народного фронта «Адраджэнне», в 1996-99 гг. — исполняющий обязанности председателя партии, с 1999 г. — член Сойма партии, 9 декабря 2007 г. избран председателем Партии БНФ. http://naviny.by/rubrics/politic/2007/12/09/ic_articles_112_154384/
|
|
|
|
Не пакідайце ж мовы нашай беларускай, каб не ўмёрлі..!! © Ф.Багушэвіч
|
|
|
|
 |
« Ответ #4 : 09 Декабрь 2007, 16:44:49 » |
|
Драку! Драку! 
|
|
|
|
Няхай жыве магутны, сьмелы Наш беларускі вольны дух. Штандар наш бел-чырвоны-белы, Пакрый сабой народны рух.
На бой! За шчасьце і за волю Народу слаўнага свайго! Браты, цярпелі мы даволі, На бой усе да аднаго!
|
|
|
v1as
|
 |
« Ответ #5 : 09 Декабрь 2007, 17:27:23 » |
|
детский сад, а не достойная оппозиционная организация 
|
|
|
|
я не то, что вы считаете нормальным человеком
|
|
|
MShmel
|
 |
« Ответ #6 : 09 Декабрь 2007, 19:05:55 » |
|
Крута, падзеі разьвіліся лепш чым я чакаў! Выбралі чалавека нашмат больш вартаснага, чым учорашнія кандыдаты. Я вынікам задаволены)
|
|
|
|
|
|
|
Капялюш
|
 |
« Ответ #7 : 09 Декабрь 2007, 19:22:24 » |
|
Крута, падзеі разьвіліся лепш чым я чакаў! Выбралі чалавека нашмат больш вартаснага, чым учорашнія кандыдаты. Я вынікам задаволены) Баршчэўскі - салавек Вячоркі. Ён разам з ім разваліў Фронт у 99 і зараз прапаноўваў на кандыдатуры намесьнікаў выключна вячоркаўцаў. Абагульняючы, вынікі ху8выя. Адзінай надзеяй на зьмены ў нацыяналістычным накірунку бло абраньне Міхалевіча, а зараз фактычна нічога ня зьменіцца.
|
|
|
|
|
|
|
v1as
|
 |
« Ответ #8 : 09 Декабрь 2007, 21:23:44 » |
|
помоему получилась лажа
|
|
|
|
я не то, что вы считаете нормальным человеком
|
|
|
MShmel
|
 |
« Ответ #9 : 09 Декабрь 2007, 22:11:52 » |
|
Я ня быў супраць Міхалевіча, ані за Вячорку) напэўна супраць Івашкевіча) але мне здаецца, што Баршчэўскі усё ж даволі нэйтральны, каб задаволіць большую частку партыйцаў, да таго ж ён адносна мала заангажаваны ў палітыку, можа гэта будзе плюсам. У любым выпадку, гэты вынік лепшы, чым чарговае пераабраньне Вячоркі.
|
|
|
|
|
|
|
|
Капялюш
|
Ніякая гэта ўжо даўно не апазыцыя... так, гаўно на палачцы 
|
|
|
|
|
|
|
Denn
Гродненец
Пакаштуй беларускае!!!
|
Кепска, што Міхалевіч не прайшоў, зь ягонай перамогай Фронт атрымаў бы шанец нарэшце абудзіцца. Што да "замяшчэньня" Вячоркі Баршчэўскім - абсалютна выпадковы старшыня арганізацыі, які нават не плянаваў за дзень да гэтага ім стаць. Паводле Радыё Свабода апошнім часам ён нават не займаўся палітыкай, кажуць гадоў восем. Выснова: выпадковы старшыня=выпадковая хада падзей="выпадковы" развал Фронту. Мо лепш адбыўся б раскол - здаровая частка з Міхалевічам бы засталася. А гэтак адбудзецца далейшы маргінэз арганізацыі, пры якім значная частка сыдзе да руху Мілінкевіча.
|
|
|
|
Высокі дух зь цянётаў зла Дабіўся вызваленьня. Хто жыў імкненьнем да сьвятла, Таму даём збавеньне...
© Johann Wolfgang von Goethe
|
|
|
Gentos
|
Зусім не чаканы вынік, здаецца, што на самрэч шмат каго сыдзе да Мілінкевіча.. Мне вось цікава, што ён зьбіраецца рабіць на гэтай пасадзе? Якія мэты? Бо прыняўшы такое спантаннае рашэньне за дзень, ня думаю, што ён мае "Напалеонаўскія пляны" і што трэба ад яго штосьці чакаць..
|
|
« Последнее редактирование: 11 Декабрь 2007, 01:38:50 от Gentos »
|
|
|
|
|
|
Adimiron
|
Действительно, не совсем ясно, где Поздняк?
|
|
|
|
Format c: Enter!
|
|
|
Капялюш
|
Ооо  тры месяцы таму былі такія ж размовы 
|
|
|
|
|
|
|
MShmel
|
Паводле Радыё Свабода апошнім часам ён нават не займаўся палітыкай, кажуць гадоў восем. Выснова: выпадковы старшыня=выпадковая хада падзей="выпадковы" развал Фронту.
Ну, тое што ён апошнім часам не займаўся палітыкай, я б нават у плюс залічыў. А вось лёгіка тваёй высновы мне зусім не зразумелая :-?
|
|
|
|
|
|
|
|
Капялюш, просто кому-то "абы" повыё...живаться 
|
|
|
|
Няхай жыве магутны, сьмелы Наш беларускі вольны дух. Штандар наш бел-чырвоны-белы, Пакрый сабой народны рух.
На бой! За шчасьце і за волю Народу слаўнага свайго! Браты, цярпелі мы даволі, На бой усе да аднаго!
|
|
|
SAnt
|
Опозиция лажанулась! ХА ХА ХА!!! У чым лажовасць??? Можа у тым, што старшыню абіралі на альтэрнатыўнай аснове, а не прызначылі у выканкаме? Ніякая гэта ўжо даўно не апазыцыя... так, гаўно на палачцы  Патлумачце, калі ласка.
|
|
|
|
|
|
|
|