Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Вам не пришло письмо с кодом активации?
Гродненский Форум
18 Август 2025, 16:24:04
Новости, реклама:
   Главная   Новости Гродно Помощь Игры Календарь Войти Регистрация   Меню
Гродненский Форум > Клубы по интересам > Полит-изба
(Модератор: ParanoЯ) > Тема:

Что надо сделать с палачами

Голосование
Вопрос: Что надо сделать
К
Ка сь
Прост з

Страниц  : 1 ... 4 5  Все   Вниз
  Печать  
Автор Тема: Что надо сделать с палачами  (Прочитано 16831 раз)
Сабачка
Фэнкі й клёны ад гаўцы ДОЛЛІ
Депутат горсовета

ГАВЭЧКУ ДОЛЛІ ПРЫШЛОСЯ ЎСЬНІЦЬ

Просмотр профиля Email
« Ответ #150 : 19 Декабрь 2012, 16:11:20 »

Может, и дождётся. Что не только ихний предводитель будет скрываться от белорусов на другом конце планеты, но и рядовые члены. Под страхом смерти
А чаму Паздняк у прытулку, а Хеад не? Рытарычнае пытанне?

Valera
Настоящий гродненец

Всегда рад помочъ

Просмотр профиля
« Ответ #151 : 19 Декабрь 2012, 18:40:42 »

Какой-же я идеолог? Это Вы идеолог Зяноньев. Я тут только себя, и свои рассуждения представляю, в отличии от Вас.

Не чесалось бы в заднице, о стрельбе молчали бы. Есть факты стрельбы по мирным (и не мирным) демонстрантам в Беларуси?
Зато таких фактов в "демократических" странах- навалом.
Head
Гость
« Ответ #152 : 19 Декабрь 2012, 18:46:30 »

Какой-же я идеолог? Это Вы идеолог Зяноньев. Я тут только себя, и свои рассуждения представляю, в отличии от Вас.
Непонимающий Чыю кропку погляду я прадстаўляю? А ты да, ідыёлух, па прызванню. Смеющийся

Не чесалось бы в заднице, о стрельбе молчали бы. Есть факты стрельбы по мирным (и не мирным) демонстрантам в Беларуси?
Якія яшчэ чуханні? Я, проста, раблю заяву. Таму, што наперадзе рэвалюцыя і нельга дапусціць кровапраліцця. "Я сваю ўладу буду абараняць з аўтаматам у руках, нават адзін..." © Лука
Valera
Настоящий гродненец

Всегда рад помочъ

Просмотр профиля
« Ответ #153 : 19 Декабрь 2012, 18:55:25 »

От себя лично заявляете? А Вы кто в таком случае и кого представляете? И на счет предстоящей революции по подробнее, а то опять скажете, что Вы это беларуский народ, а он не в курсе революций.
Head
Гость
« Ответ #154 : 19 Декабрь 2012, 19:21:06 »

Рэвалюцыя будзе. А я заявіў, што заявіў.
Head
Гость
« Ответ #155 : 06 Январь 2013, 02:43:31 »

Памёр “суддзя-кат”

11 сьнежня 2012 г. славацкая газэта “Hospodarske Noviny” паведаміла, што ў Чэхіі памёр былы камуністычны пракурор і суддзя Карэл Ваш. Яму было 96 гадоў. У 1940-я гады ён шмат разоў патрабаваў сьмяротныя прысуды палітычным падсудным. Гісторыкі кваліфікуюць яго дзейнасьць як удзел у юрыдычных забойствах. Палітвязьні называлі яго “суддзя-кат”.

Наш камэнтар: У вызваленай ад акупацыі Беларусі таксама будзе паведамляцца грамадзтву аб тым, што робяць былыя ўдзельнікі юрыдычных злачынстваў рэжыму: дзе сядзяць, колькі ім яшчэ сядзець...

Юрка Марозаў

http://www.narodnaja-partyja.org/00--Naviny-c_hyphenminus-Galownac_ja--fr--pg/00--Naviny-c_hyphenminus-Galownac_ja--bk--an--01/00--20130102--02
fireatwill
Почетный гродненец

Я бы уничтожил весь мир, но я уже в пижаме.

Просмотр профиля
« Ответ #156 : 06 Январь 2013, 16:47:25 »

В Питере все гут, не завидуй - это плохое качество.   Фак А я тут только на рождественские каникулы к родителям и друзьям прикатил, во вторник опять укачу в северную столицу.
мешки ворочать? или как обычно? Смеющийся

Если ты споришь с идиотом,вероятно то же самое делает и он.
     Мне всегда немного грустно, когда красноречиво, изящно и тонко оскорбляешь человека, а он слишком глуп, чтобы это понять.
насос
Не совсем
Гродненец
**

Предупреждения: 7

TomasQue

Просмотр профиля WWW
« Ответ #157 : 06 Январь 2013, 19:47:48 »

Что надо сделать с палачами после победы революции?
понять и простить

Цитата: Head
Вот;Жалезная дарога;Парцянка так парцянка!;са стараны так кажацца;Дзяшоўка;Слухі;Карман;Дурачкоў;За гэтыя 200 лет;Вынікае такі вывад;Пажалець;ўбярэм;Каверканне;Аказваецца
Head
Гость
« Ответ #158 : 02 Март 2013, 02:49:30 »

Лукшыстам на заметку

22 лютага 2013 г. дацкая газэта “Berlingske Tidende” апублікавала артыкул пад тытулам “Ізраільцяне шукаюць зьніклы нацыстоўскі скарб Герынга”. Ёсьць зьвесткі, што напярэдадні заканчэньня вайны Герынг загадаў скінуць у возера Штольпзэе вялікую колькасьць нарабаванага золата ў скрынях. Ізраільскі дасьледчык Ярон Сварэй атрымаў падтрымку нямецкіх уладаў на рэалізацыю свайго праекта па пошуку скарбу Герынга на дне возера.

Наш камэнтар: Таму, хто абрабоўвае народы цяжка схаваць нарабаванае. Знойдуць нават пасьля сьмерці, а жывых — пакараюць (лукшыстам на заметку).

Юрка Марозаў

http://www.narodnaja-partyja.org/00--Naviny-c_hyphenminus-Galownac_ja--fr--pg/00--Naviny-c_hyphenminus-Galownac_ja--bk--an--01/00--20130227--02
Head
Гость
« Ответ #159 : 08 Март 2013, 16:40:07 »

Сваё пакараньне яны яшчэ знойдуць

25 лютага 2013 г. славацкая газэта “Hospodarske Noviny” напісала з Румыніі. Вярхоўны суд Румыніі пацьвердзіў вырак (тры гады турмы) суда ніжэйшай інстанцыі для двух былых міністраў сельскай гаспадаркі, якіх абвінавацілі ў карупцыі.

Наш камэнтар: У вызваленай ад акупацыі Беларусі суды таксама будуць разьбірацца з міністрамі і вышэйшымі чыноўнікамі мінсельгаспадаркі, якія падпісвалі загады на правядзеньне сельскагаспадарчых прац на тэрыторыі атручаных радыяцыяй раёнаў Беларусі. Удзельнікі антычалавечага экспэрымэнту над беларускім народам сваё пакараньне яшчэ знойдуць.

Юрка Марозаў

http://www.bielarus.net/archives/2013/03/07/2967
КХП-БНФ
Гродненец
**

Лучше Вовы только Саша

Просмотр профиля Email
« Ответ #160 : 09 Март 2013, 11:07:19 »

Head, вы наивно полагаете, что Вас читают?  Хи-хи!
Ага, как бы ни так.  Кто такой этот Юрка Морозов? И кто такой этот "поздний лукашизм"?

•Наркаман гэта ты. А я прадстаўнік народу.
•Я кармлю народ, каб ён галодны ня быў.
•Я выконваю народную волю сваімі рукамі.
•Я прыйшоў, каб пакараць такіх як ты.
                                                       Head ©
AnVas
Древняя китайская мудрость гласит: "НИ СЫ!", что означает: "Будь безмятежен, словно цветок лотоса у подножия храма истины".
Почетный гродненец

Просмотр профиля
« Ответ #161 : 09 Март 2013, 16:55:03 »

славацкая газэта “Hospodarske Noviny” напісала з Румыніі
то словацкая газета вещает из Румынии, то румынская из Болгарии  Смеющийся Смеющийся

Громче всех лают дворняжки...... Молчаливость и выдержка - признак породы.....!!!!!!!
Head
Гость
« Ответ #162 : 09 Март 2013, 17:58:53 »

Head, вы наивно полагаете, что Вас читают?  Хи-хи!
Ага, как бы ни так.  Кто такой этот Юрка Морозов? И кто такой этот "поздний лукашизм"?
Ты дакладна чытаеш. Смеющийся

то словацкая газета вещает из Румынии, то румынская из Болгарии
І штоНепонимающий
КХП-БНФ
Гродненец
**

Лучше Вовы только Саша

Просмотр профиля Email
« Ответ #163 : 09 Март 2013, 18:38:14 »

Ты дакладна чытаеш
Боже упаси. Ответ остался открытым.
І што
Голова на "што"? Смеющийся

Head ©
Head
Гость
« Ответ #164 : 09 Март 2013, 18:52:18 »

Боже упаси. Ответ остался открытым.
Які яшчэ адказ? Насос, адкуль ты ўвогуле ўзяў назву да гэтага ніка? Не скажы, не таму, што вельмі часта на форуме з'яўляюцца публікацыі ад дадзенай партыі. Смеющийся

Ну, гэта да цябе ўжо пытаньне...
sshundrik
Настоящий гродненец

Просмотр профиля Email
« Ответ #165 : 12 Март 2013, 19:18:31 »

Таму, хто абрабоўвае народы цяжка схаваць нарабаванае. Знойдуць нават пасьля сьмерці, а жывых — пакараюць

И никому не спастись от праведного гнева Headа!
Head
Гость
« Ответ #166 : 13 Март 2013, 23:51:00 »

Siarhiej Navumchyk
Перакананы: свайго трэба судзіць дома. Аргетынцы абышліся без Гаагі.

Бывшего аргентинского диктатора Биньоне приговорили к пожизненному заключению

Аргентинский суд приговорил во вторник бывшего диктатора и дивизионного генерала в отставке Рейнальдо Бенито Биньоне к пожизненному заключению за преступления против человечества, передает РИА "Новости".

Во вторник Федеральный суд N1 признал Биньоне, который возглавлял Аргентину в 1982-83 годах, виновным в причастности к похищению людей, применению пыток и в ряде других преступлений, совершенных в подпольной тюрьме, находившейся на территории самой крупной военной базы страны "Кампо де Майо". Среди 23 человек, признанных судом по данному делу потерпевшими - женщины, которые были беременны, когда находились в тюрьме на военной базе.

Их дети появились на свет в тайных тюрьмах и навсегда были разлучены с родителями, уточняет ИТАР-ТАСС.

Вместе с экс-диктатором к пожизненному заключению были приговорены еще четверо бывших высокопоставленных аргентинских военнослужащих - Сантьяго Омар Риверос, Луис Сади Пепа, Эдуардо Коррадо и Карлос Маседра. Еще четверо бывших военных получили от 25 до 16 лет тюрьмы.

Это уже четвертый обвинительный приговор, объявленный в отношении 85-летнего Биньоне - в 2010 и 2011 годах по схожим обвинениям он уже был приговорен к пожизненному заключению, а также получил 25 и 15 лет тюрьмы.

Биньоне также проходит обвиняемым по еще одному судебному процессу, в рамках которого суд предъявит ему и еще 25-ти бывшим военачальникам обвинения в преступлениях, совершенных в ходе "Операции Кондор" в 1970-80-х годах - совместной масштабной кампании по уничтожению политических оппонентов, которую проводили спецслужбы диктаторских режимов Аргентины, Чили, Бразилии, Парагвая, Уругвая и Боливии.

Кроме Биньоне обвинения будут предъявлены диктатору Хорхе Рафаэлю Виделе (1976-81), экс-главе МВД Альбано Аргиндеги и бывшим генералам Лучано Бенджамину Менендесу, Антонио Бусси, Сантьяго Риверосу и Рамону Диасу Бессоне, которые занимали высокие должности во времена диктатуры 1976-1983 годов.

Во время "Операции Кондор" спецслужбы южноамериканских государств, действуя, как утверждают эксперты, при поддержке ЦРУ, скоординировано организовывали похищения, пытки и казни без суда и следствия представителей оппозиции, политиков, дипломатов и общественных деятелей. По различным оценкам, жертвами террора тех лет стали от 40 до 60 тысяч человек - из них 30 тысяч - аргентинцы.

Инициатором "Операции Кондор" был чилийский диктатор Аугусто Пиночет (1974-90), активное участие в ней, помимо Виделы, принимали диктаторы Уругвая Хуан Мария Бордаберри (1972-76), Парагвая - Альфредо Стресснер (1954-89) и Боливии - Уго Бансер (1971-78).

Ожидается, что судьи проанализируют доказательства по различным эпизодам в отношении 108 жертв - большей частью граждан Уругвая, в свое время насильно перемещенных в подпольную тюрьму "Аутомоторес Орлетти" в аргентинской столице. По делу выступят около 500 свидетелей. По данным центра юридической информации Верховного суда Аргентины, слушание этого дела может продлиться до двух лет.

http://www.newsru.com/world/13mar2013/binione.html
sshundrik
Настоящий гродненец

Просмотр профиля Email
« Ответ #167 : 14 Март 2013, 19:57:46 »

Когда до Барака и Буша черед дойдет? Ведь никто уже не отрицает американские тюрьмы в Польше и издевательство над людьми.
Head
Гость
« Ответ #168 : 14 Март 2013, 22:38:56 »

Не, гэта калі да Лукашэнкі з Пуціным дойдзе...
КХП-БНФ
Гродненец
**

Лучше Вовы только Саша

Просмотр профиля Email
« Ответ #169 : 15 Март 2013, 12:43:26 »

барак и буш заслужили мучительную смерть!

Head ©
Head
Гость
« Ответ #170 : 15 Март 2013, 21:02:33 »

Мо разумнае нешта скажаш?
КХП-БНФ
Гродненец
**

Лучше Вовы только Саша

Просмотр профиля Email
« Ответ #171 : 15 Март 2013, 21:19:33 »

Мо разумнае нешта скажаш?
Сорвал с языка))))

Head ©
sshundrik
Настоящий гродненец

Просмотр профиля Email
« Ответ #172 : 18 Март 2013, 18:46:53 »

Не, я думаю - когда-нибудь и главный из пиндосов пойдет под суд. Не может же быть такое беззаконие и бесчеловечность бесконечными.

Великая Римская Империя и татаро-монгольское иго тоже долго существовали...
Head
Гость
« Ответ #173 : 23 Март 2013, 20:03:44 »

Великая Римская Империя
На ўладу, што засталася ад яе прэтэндуюць дзьве сапраўдных сілы- Беларусь і ЗША і двое самазванцаў- Нямеччына і Расея.

Галоўнае, што пойдзе пад суд "лепшы" стаўленьнік Масквы, бо
Не может же быть такое беззаконие и бесчеловечность бесконечными.
Head
Гость
« Ответ #174 : 24 Апрель 2013, 01:24:51 »

ЛЮСТРАЦЫЯ? ТАК!

Праблема люстрацыі існуе для кожнай краіны, якая пасьля вызваленьня мусіць пазбавіцца ад знаходжаньня ва ўладзе (дзяржаўны апарат і некаторыя грамадскія інстытуты (царква, СМІ і г.д.), асобаў, якія таемна супрацоўнічалі са сьпецслужбамі і хавалі гэтыя факты), тых, хто праводзіў у жыцьцё антыбеларускую палітыку акупантаў. Некаторыя асобы павінны быць пазбаўлены права працаваць па сьпецыяльнасьці - юрысты, выкладчыкі.
Гэта жыцьцёва неабходна для таго, каб краіна мела магчымасьць імкліва разьвівацца ў рэчышчы нацыянальных, дэмакратычных патрабаваньняў, каб не было пагрозы гэтаму разьвіцьцю.
У нашым, беларускім выпадку, гэта надзвычай актуальна. Менавіта дзякуючы таму, што ў 1991 г., з-за шэрагу акалічнасьцяў, не была адлучаная ад улады здэнацыялізаваная каамуністычная намэнклятура, адбыўся рэнэсанс саўдэпіі, у трагіпарадыйным калгасным выглядзе - ўзьнікненьні і існаваньні антыбеларускага рэжыма Лукашэнкі.

Былы каардынатар Апазіцыі БНФ у ВС 12 скліканьня, С.Навумчык (ад 18.04.2013 "Радыё Свабода"), аргументавана ставіць пытаньні пра люстрацыю - "Гэта — прадстаўніца КГБ, на судзе ў Ашманях яна патрабуе пакараць фатографаў за "Belarus Press Photo 2011". Ну што — хто-небудзь жадае ізноў папракнуць дэпутатаў БНФ за тое, што ў 1991-ым мы патрабавалі люстрацыі? Нехта сумняецца, што без люстрацыі пасьля падзеньня рэжыму не абысьціся? Ці мадам працягне кар’ерны рост у дэмакратычнай Беларусі пад воклічы "Ня трэба паляваньня на ведзьмаў!", якія мы чулі ў 91-ым?"

Мушу, у сувязі з той спрэчкай, якая адбылася на форуме "РС" - адносна вышэйзгаданага артыкула С.Навумчыка, падкрэсліць неабходнасьць папярэдняга(!) абмеркаваньня абавязковага правядзеньня люстрацыі ў пост-акупаванай Беларусі.
Неабходна адзначыць, што кола тых, хто пападзе пад люстрацыю, павінна быць дакладна акрэсьлена Законам. Гэта ў інтарэсах абсалютна пераважнай часткі беларускай грамадскасьці, у інтарэсах існаваньня і пасьпяховага разьвіцьця беларускай дзяржавы.
Ёсьць структуры, якія павінны, практычна цалкам, патрапіць пад дзеяньне Закона аб люстрацыі - КГБ, Рада бясьпекі, Адміністрацыя прэзідэнта, МУС, "палатка" (усіх скліканьняў), ідэалягічная служба, вядучыя чыноўнікі абласнога і раённага зьвеньняў, рэктары ВНУ, судзьдзі і ўвогуле тыя, хто спрычыніўся да палітычнага перасьледу беларускіх патрыётаў.
Нельга абмінуць і пытаньне люстрацыі былых прадстаўнікоў камуністычнай намэнклятуры ("лидеров оппозиции"), якія пад кіраўніцтвам адпаведных сьпецслужбаў утварылі псэўдаапазіцыю і спрыялі не толькі ўтрыманьню існуючага рэжыма, а і фактычна дзеілі на карысьць варожай дзяржавы.
(Як падаецца, у Законе таксама павінны дакладна быць вызначаны тыя асобы, якія таемна спрыялі беларускім нацыянальным патрыятычным сілам у вызваленьні Беларусі ад акупацыі і павінны быць вызвалены ад наступстваў люстрацыі).

Што б не казалі пра марнасьць спадзеваў беларускіх патрыётаў на люстрацыю - установы датычныя да акупацыйнай палітыкі беларусфобіі, яны не могуць схаваць сваё красамоўнае стаўленьне да люстрацыі.
Вось што неяк выказаў прадстаўнік КГБ. Пытаньне - "В ряде государств приняты законы о люстрации. возможно ли это в Беларуси, и как вы относитеськ такой идее?"
Прадстаўнік КГБ - "Я отрицательно отношусь к подобным законам. Считаю, что они нарушают права, заложенные в Декларации прав человека. По моему мнению, такие законы принимаются в угоду конкретным политическим лобби, которые хотят убрать своих политических оппонентов, отодвинуть их от власти и самим занять их место. Заняв эту нишу, они будут делать то же самое (привлекать население к сотрудничеству со спецслужбами - ИФ), ведь ни одна спецслужба не способна выполнить ни одной задачи без опоры на население. Без помощи граждан сегодня невозможно бороться с терроризмом, торговлей людьми и рядом других угроз современности.
У нас есть закон об оперативно-розыскной деятельности, которым предусмотрено, что сведения о лицах, конфиденциально сотрудничающих с органами госбезопасности, правоохранительными органами являются государственной тайной. Ничего кроме раскола обществу закон о люстрации не принесет."
Пасьля гэтай фарысейскай тырады, варта нагадаць, што люстрацыя, негалосна, праводзіцца ворганамі рэжыма ў адносінах да сьвядомых беларусаў - звальненьне з працы, выключэньне з навучальных установаў - правіла для рэжыма.

Люстрацыя прайшла (і ніякага расколу грамадства не назіралася) не толькі ў шэрагу дэмакратычных краінаў Эўропы - Нямеччыне, Чэхіі, Літве, Латвіі, Эстоніі і г.д., але і ў ЗША (Закон Макартні), Японіі (дэмілітарызацыя).
Несумненна, што абсалютная большасьць беларускага грамадства будзе шчыра вітаць адлучэньне ад улады, забарону на працу ў дзяржаўных ворганах, тых, хто дзеля сваіх карысьлівых мэтаў здрадзіў беларускаму народу.
Люстрацыя - гэта адзін з тых фактараў, які будзе спрыяць кансалідацыі грамадства, у стаўленьні да інтарэсаў свайго беларускага народа і беларускай дзяржавы. Люстрацыя, у пост-акупацыйным беларускім грамадстве - гэта тое, што адпавядае інтарэсам нацыі, яе правам.

Варта памятаць, што самы надзейны сьпіс тых, хто праводзіў палітыку дзяржаўнай беларусафобіі і аказваў падтрымку рэжыму, знаходзіцца ў беларускага народа - пацярпелых ад перасьледу. Гэты сьпіс не зьнішчыць.
Ды і выдаваць будуць, сваіх калегаў, былыя абаронцы рэжыма без хістаньняў. Гэта праверана ў прыбалтыйскіх і іншых краінах, якія праводзілі люстрацыю.
Што тычыцца тых служак рэжыма, якія зьдзейсьнілі крымінальныя злачынствы - фальшавалі справы, забівалі, катавалі і зьбівалі людзей, яны павінны будуць адказваць перад судом, у адпаведнасьці з тымі ці іншымі артыкуламі Крымінальнага кодэксу, зьбеглыя будуць расшуквацца праз Інтэрпол.

Бенедзікт

https://pieramoha.org/artykuly/liustracyja-tak
sshundrik
Настоящий гродненец

Просмотр профиля Email
« Ответ #175 : 24 Апрель 2013, 16:09:05 »

На ўладу, што засталася ад яе прэтэндуюць дзьве сапраўдных сілы- Беларусь і ЗША і двое самазванцаў- Нямеччына і Расея.

Крепенько тебя держит! Действительно: Беларусь и США - две равные настоящие силы, а Россия и Германия - так, ерунда.
Head
Гость
« Ответ #176 : 01 Май 2013, 23:18:16 »

Беларусь- тут лепей, напэўна, БЧС. А так- праўда. Так і ёсць. А "трымае" добра, відаць, цябе...
sshundrik
Настоящий гродненец

Просмотр профиля Email
« Ответ #177 : 10 Июнь 2013, 15:16:21 »

Чё это, БЧС? Боевой численный состав?.. В армии служил?
Страниц  : 1 ... 4 5  Все   Вверх
  Печать  

Перейти в:  

Войти
Войдите, чтобы добавить комментарий

Войдите через социальную сеть

Имя пользователя:
Пароль:
Продолжительность сессии (в минутах):
Запомнить:
Забыли пароль?

Контакт