Угу, полно там статей с раскладом таким

Не смешите.
Дайте мне цифры, там, где Вы указали, их нет.
Ну я не вінаваты ў тым, што вы пампаваць не ўмееце, ці ўвогуле не разумееце значэнне гэтага беларускага слова.. Калі вы ўсё ж такі авалодаеце гэтым мастацтвам і нарэшце спампуеце сабе апошні "Штомесячны агляд эканомікі Беларусі", то ў правым баку вы ўбачыце наступнае:
Насельніцтва: 9.71 млн чалавек
Прамысловасьць / ВУП: 27.6%
Сельская гаспадарка / ВУП: 7.5%
Інвестыцыі / ВУП: 24.3%
Экспарт: Расія 35%, ЭЗ 46%Імпарт: Расія 59%, ЭЗ 22%
Уважлівей чытаць трохі трэба...

А кто РБ будет считать партнером? Что Вы здесь демагогией занимаетесь?
РФ виновата в том, что производит дешевле и качественнее? Или же Саша ей дал здесь референции? Разбирайтесь с презиком, а не с РФ.
По поводу смены отношений... Посмотрите на Грузию и Украину. Отношения чисто деловые. Что здесь не так? А то, что Саша держится за власть и дает разгуляться любому, кто помогает удержаться у власти, виновата не РФ.
Смотрите в первую очередь на себя (своего президента). При чем здесь страны конкретные и народы?
Прэзідэнт тут не пры чым... Які б ён не быў, адносіны Расеі да нас будуць усё роўна аднолькавыя.. Расейцы ўвогуле не лічаць нас за які-небудзь народ. Спытайце ў любога звычайнага расейца наконт гэтага.. А калі яны лічаць нас "недаробленымі рускімі" пра якія дзелавыя адносіны можна размаўляць... Вынік: Беларусь робіцца эканамічна залежнай ад расейскага рынку. Аднак беларусы, шаноўны zloy kak @, у 91 усталі на шлях незалежнасці і хочуць роўнасці ў адносінах, якая б забяспечыла нам гэту незалежнасць. Такую роўнасць на мой погляд нам можа гарантаваць толькі Еўразвяз..
Наконт Украйны: гэта краіна мае вялікія ўласныя матэрыяльныя рэсурсы, якія могуць забяспечыць ёй эканамічную незалежнасць, Беларусь такіх рэсурсаў на жаль не мае..
Наконт Грузіі: менавіта я не ведаю пра становішча Расеі ў Грузіі бо 1) я ніколі там не быў; 2) не ведаю грузінскай мовы, таму не магу прааналізаваць грузінскія крыніцы па гэтай тэматыцы.. Можа ў вас што цікавае ёсць..?
А мяско по чем нынче польское в РФ?
Ну Польшча хоць мае магчымасць гандляваць сваім мясам не толькі на ўнутраны, але й на знешні еўрапейскі рынак, Беларусь - ні таго, ні іншага..