Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Вам не пришло письмо с кодом активации?
Гродненский Форум
14 Сентябрь 2025, 18:22:11
Новости, реклама:
   Главная   Новости Гродно Помощь Игры Календарь Войти Регистрация   Меню
Страниц  : 1 ... 7 8 10 11 ... 129 Далее»   Вниз
  Печать  
Автор Тема: Re: VAT. Их возврат и все, что с этим связано.  (Прочитано 785210 раз)
cucher
Гродненец
**

Просмотр профиля
« : 13 Декабрь 2010, 18:55:37 »

Общая информация
Скрытый текст (нажмите, чтобы показать/спрятать)

Электронная регистрация ВАТ
https://granica.gov.pl/TaxFree/rachunek.php?v=ru

Чтo не является основанием для возврата TAX-FREE?!

Ваты можно вернуть:

Различие VAT

Образец доверенности на возврат ВАТ из Ашана
Образец доверенности на возврат ВАТ из Неонета
Образец доверенности на возврат ВАТ из ММ
Образец доверенности на возврат ВАТ из Лероя
action=dlattach;topic=506480.0;attach=890858;image[/img][/spoiler]
Образец доверенности на возврат ВАТ....универсальная
Здесь
и здесь тоже

Kалькулятор GLOBAL BLUE

Получая деньги по доверенности, ксерокопия паспорта (на кого фактура) - ОБЯЗАТЕЛЬНО!

Что делать если магазин не хочет возвращать ВАТ отмеченный на литовской границе

Курсы валют   тут   тут   и вот тут Подмигивающий
« Последнее редактирование: 14 Февраль 2018, 14:14:22 от ФитилЬ » Записан
Первое сообщение / продолжение темы 
UncleFil
Гродненец
**

Жизнь, как игра, сюжет - отстой, но зато какая гра

Просмотр профиля Email
« Ответ #241 : 14 Декабрь 2011, 09:59:58 »

вот переписка на Польском при помощи переводчика.
"mieszkam w Białorusi (Mińsk). Kontakt...
Dodano: 30 listopada 2011 | 13:19:08
4.75 7-7-1-4 R:1
mieszkam w Białorusi (Mińsk). Kontakt z działem sprzedaży doskonała. Zamówienie wykona i zabrali na tyle szybko, 2 dni. Problemy zaczęły się w sklepie, kiedy zabierał zamówienia. 1. towar idzie o zwrot podatku VAT oznacza gwarancja traci?! dlaczego? gwarancji nie daje sklep/sprzedawca i producent. Jeśli chcesz gwarancję доплатите 10% od ceny - bzdura. 2. wywieźli towaru z magazynu. Opakowania/opakowania w fatalnym stanie. Ja towar zakupiony na prezent. Teraz pomyśl, jak można zmienić pudełko. Wniosek - następnym razem pomyślę o zakupie przez ten sklep.
RTV EURO AGD (30 listopada 2011 | 14:09:02)
Witam, mam prośbe o podanie nr zamówienia, którego dotyczy komentarz.
UncleFil (30 listopada 2011 | 14:28:59)
1141511/2011 i 1142116/2011
RTV EURO AGD (1 grudnia 2011 | 12:44:07)
Szanowny Kliencie, każdy produkt podlega reklamacji z tytułu ustawy konsumenckiej przez 2 lata na podstawie paragonu, nie ma żadnych opłat za taka gwarancję, nikomu jej nie zabieramy. Opakowanie nie stanowi wartości handlowej - służy do zabezpieczenia towaru w transporcie,może się uszkodzić. NIe gwarantuejemy nigdzie klientom, że opakowanie nie będzie np obtarte czy zabrudzone - takie rzeczy zdarzają się w transporcie. Sprzet jest fabrycznie nowy.
UncleFil (1 grudnia 2011 | 15:49:00)
zgadzam się, że opakowanie może być lekko uszkodzona. Ale w moim przypadku to nie był pole, a stos papieru niestety nie zrobił zdjęcia i nie mogę tego potwierdzić. a teraz interesuje mnie najważniejsze - gwarancja. Czyli gwarancja ważna, nawet jeśli ja towar powiedział na wat (tax free)? czy muszę dodatkowo płacić za gwarancję?
RTV EURO AGD (5 grudnia 2011 | 11:07:43)
Witam, towar był zakupiony w sklepie stacjonarny6m - klient przy zakupie akceptuje jego stan lub nie. na dokumencie odbioru nie ma uwag odnośnie opakowania. Gwarancja obowiązuje przez 2 lata bez opłat.
UncleFil (5 grudnia 2011 | 13:49:58)
dobry dzień. bardzo dziękuję za wyjaśnienia na temat gwarancji. czy mogę dostać od ciebie list w którym będzie napisane, że towar zakupiony i po usunięciu z Polski (urządzony Tax free) ma 2 lata gwarancji. Z tym listem zwracam się do sklepu (Białystok) i потребую oznaki gwarancji. Przy zakupie mi sprzedawca odmówił gwarancji - powiedział, że należy ją zakupić osobno.
RTV EURO AGD (6 grudnia 2011 | 14:57:48)
Witam, Szczegółowe zapisy znajdują się na karcie gwarancyjnej. Gwarancja producenta dotyczy wyrobów zakupionych w Polsce i ważna jest na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej. Produkty można reklamować bezpośrednio u producenta lub za pośrednictwem sklepu stacjonarnego Euro. Do zgłoszenia reklamacji wymagany jest dokument zakupu oraz karta gwarancyjna. Mam nadziejże powyższe wyjaśnienia okażą się wyczerpujące
UncleFil (6 grudnia 2011 | 19:59:36)
dobry день.ничего nie rozumiem... dlaczego mnie nie zauważył gwarancji na przedmiot? oto zestaw główne pytanie? powiedzieli mi, że gwarancji nie ma, bo kupuję towar i usuwam go z terytorium Польши. a możesz mi powiedzieć, że gwarancja u mnie musi być. Więc kto ma rację, Ty lub sprzedawca w sklepie?
RTV EURO AGD (8 grudnia 2011 | 11:50:13)
Szanowny Kliencie, trudno mi zrozumieć wpisy zreadagowane w częsci po Polsku a w częsciu w innym języku, byc może ze sprzedawca także był problem ze zrozumieniem. Kupując w Polsce obowiązuje prawo polskie, które gwarantuje odpowiedzialność sprzedawcy za produkt do 2 lat. Dotyczy to każdego konsumenta kupującego produkty.
UncleFil (11 grudnia 2011 | 12:32:27)
Wszystko jasne. Bardzo dziękuję za odpowiedź. Naszą korespondencję z Вашнго zgody ja распечатаю i dostarczone administratorowi магазаина w Białymstoku. I потребую zauważyć gwarancji na zakupiony towar."

Страниц  : 1 ... 7 8 10 11 ... 129 Далее»   Вверх
  Печать  

Перейти в:  

Войти
Войдите, чтобы добавить комментарий

Войдите через социальную сеть

Имя пользователя:
Пароль:
Продолжительность сессии (в минутах):
Запомнить:
Забыли пароль?

Контакт