yurist777
1. канешне, спіс людзей цяжка адразу прапісаць: трэба ж і месца куму/брату пакінуць-раптам і ім пакіраваць закарціць.
ага, разумею
2. вось гэтае "в моём поніманіі" проста цудоўна!!! А у маім разуменьні будзе інакш, можаш ня сумнявацца. А у таго дзядзькі разуменьне будзе зусім іншае-я пэўны.
3. А чым [highlight]агітацыя[/highlight] адрозьніваецца ад [highlight]загаду[/highlight]

Тым што чалавек мусіць дзейнічаць
[highlight]супраць уласнае волі/жаданьня[/highlight]. У вашай жа ж трактоўцы гэтага няма. Там ёсьць проста
Статья 2. Выборы являются свободными: избиратель лично решает, участвовать ли ему в выборах и за кого голосовать.
Никто не вправе оказывать воздействие на избирателя с целью принудить его различными способами к участию или не участию в выборах, а также на его волеизъявление.
І агітацыя якраз і зьяўляецца
"рознымі спосабі" , якімі удзельнікі выбараў/кандыдаты etc/ уздзейнічаюць на выбарца зь мэтаю прымусіць яго да удзелу ці не у выбарах.
І мне прыкра, калі ты ня бачыш відавочных хібаў гэтае "канстытуцыі" :-?
ЗЫ Закон павінен чытацца АДНАЗНАЧНА, ня патрабаваць тлумаченьняў. "Я лічу" ці "У маім разуменьні"-гэта ад лукавага.
Спадзяюся, ты ужо дастаткова наеўся нашага Выбарчага Заканадаўства, напрыклад??? Навошта браць сёньняшняе законатворства за узор???
ЗЗЫ магчыма-але пакуль сэнсу ня бачу. Бо на месцы АГЛ я бы гэтую канстытуцыю сёньня ж прыняў на пазачарговым рэфэ і жыў бы шчасьліва да скону дзён.