to Deniska:
Цікава!!!! Да пачатку 20 ст. беларусы былі качэўнікамі, вандравалі па ўсім сьвеце, і тут раптам ім прыйшло ў галаву, што трэба дзесьці асесьці й стварыць сваю дзяржаву й гісторыю!!! Вырашылі выбраць някім не заселенную зямлю на захадзе Расейскай імперыі!! Вось так па тваім думкам і з'явіўся беларускі народ??
Чушь полная. Хотя и прикольно. Я так не думаю.
Гэта больш падобна на гісторыю Йзраіля!!! Дый увогуле дзе ж жылі мае продкі да 20 ст. ?? Па старым паперам і дакументам яны жылі ў сучаснай Беларусі. Гммм...растлумач мне, хто ж тады тут жыў у 16, 17, 18 і 19 ст. - да прыходу беларусаў??

[/quote]
Что ж, видимо тебе повезло, блин, больше чем мне раз твои предки жили здесь всю жизнь....
Но дело не в этом. Неужели до сих пор непонятно, что я хочу сказать (независимо от того, кто жил на этой территории в 16, 17, 18 веках и как они назывались), что современный белорусский народ не имеет к тем людям почти никакого отношения? И не надо туда оглядываться. Надо строить (ну или перестраивать) современное белорусское общество. Причем с тем языком (и другими символами, да-да не удивляйтесь, именно с красно-зеленым флагом, ибо не это важно, а стремление к переменам), который есть.