2 михалина
и грмадзянская, и филасофская, и интимная лирика, в большинстве своём сводится к любви к родине (там про маму, про мову ну и тэдэ)
Да вы шо? Я маю дыплом выкладчыка беларускай мовы и литаратуры и дысертацыю па беларускай филалогии, але падобнай шырыни и глыбини абагульненне сустракаю упершыню.
"и грмадзянская, и филасофская, и интимная лирика, в большинстве своём сводится к любви к родине (там про маму, про мову ну и тэдэ)"
Моцна сказана...
----------------------------------------------
Ты чуеш? Ноччу кожнаю яшчэ,
Самотай зрынута нечалавечай,
Цалую я твой горды лоб і плечы
і светаў сотні ў бездані вачэй.
Цалую рукi - люльку добрых сноў
i да грудзей-сумётаў прыпадаю,
i гiну ў полымi, i памiраю,
звядзице кали ласка гэта да любови да радзимы!!!!!!!!----------------------------------------------
и, вообще, хватит классику цитировать. есть современные белорусские поэты, которых надо популизировать
Я так разумею па вашых выказваннях аб беларускай литаратуры, што вы яе ведаеце глыбей за усих тут прысутных, прынамси сярод беларуских литаратурных крытыкау 20 стагоддзя яшчэ нихто не узняуся да высноу падобнай вышыни: "грмадзянская, и филасофская, и интимная лирика, в большинстве своём сводится к любви к родине ", а вы вось убачыли, зауважыли, стрыжань усяго масиву литаратуры сфармулявали. Так што пакажыце прыклад - адкрыйце нам вочы на сучасную беларускую паэзию.
слухайце, так ёсць прапанова: давайце арганізуем публічныя чытанні беларускай паэзіі наўпрост на вуліцы, запросім каго-небудзь з цяперашніх, таго жа чкалаву, хадановіча і г.д.
лета на насу, надвор'е падыходзіць, прэцэдэнты былі, дзе-небудзь на савецкай часа ў 3 дня гэтак 24 чэрвеня, а? калі сумняваецеся, што паэты прыедуць - прыедуць, даю гарантыі