Нармальны артыкул, падрабязна ўсё напісана. Стрэпта імаверны для дарослых прыкладна ў 30% выпадкаў, у дзяцей у 80%. 80 гэта вееельмі шмат, дзіцяці антыбіётык гарантавана патрэбны, але і аналіз крыві не лішні. Я б сказала, вельмі не лішні. У артыкуле зразумела напісана, што змяняецца ў крыві, напрыклад вір. Эпштэйна-Бар відавочны. Ці "СОЭ" для стрэпта.
Ангіну Сіманоўскага-Венсана адразу адкідваем, такое ўбачыўшы ў сябе ў горле жахліва, але й некаторых дахтароў магчыма напужаць.

А вось да Эпштэйна-Бар трэба прыгледзецца. Яго магчыма дыягназаваць. Я некалі ў юнацтве паспяхова лячыла свой Эпштэйна-Бар біцылінам. Нуачо.

Для дарослых у артыкуле тое-сёе напісана і пра плоцевыя інфекцыі, яны таксама бываюць. Разнастайныя і цікавыя.
А ў першую чаргу трэба імунітэт не ігнараваць. Парады нават не буду жаваць - абрыдла.
Наконт ускладненняў - зараз што заўгодна можа сэрца з'есці, не выключна стрэпта. Што хрэн, што рэдзька.
Куча народа живёт с вырезанными миндалинами, чтобы далеко не ходить, моя мама, ещё в детстве удалили. Нормально всё, не больше других болеет, ангин не помню у неё вообще.
Мая маці не выдаліла, але гэта ёй не перашкодзіла астмай захварэць.

Добавлено: 28 Декабрь 2017, 19:42:33
Пра дыфтэрыю нават не ўспамінаю - гэта фэйк. Ну, амаль.